Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Θα γίνει η Γαλλία ναυαρχίδα της ακροδεξιάς;

Στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο, 9/6/2024, ένα φάντασμα πλανάται από πάνω τους. Η ακροδεξιά με τα φασιστικά μορφώματα με... χαμόγελο!

 Το κύριο μέτωπο είναι η Γαλλία. Εκεί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να αναδειχθεί το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν πρώτο και με διαφορά από αυτό του Μακρόν.

 Δεν είναι κεραυνός. Χρόνια η μονοπωλιακή αστική τάξη της Γαλλίας «προπονούνταν» με ακροδεξιά κόμματα ενώ παραπλανούσε τους Γάλλους ότι αυτή είναι δυνατόν η ακροδεξιά, που έτρεφε στον κόρφο της, να νικηθεί με την στράτευση και ψήφισή όλων υπέρ του δημοκρατικού εκλεκτού της! Για να το πετύχει έβαζε τα γνωστά παραπλανητικά διλήμματα:

 -Σαρκοζί ό Λεπέν; «Φυσικά» Σαρκοζί

-Ολάντ ή Λεπέν; «Φυσικά» Ολάντ

-Μακρόν ή Λεπέν; (2 φορές) «Φυσικά»  Μακρόν

-Μακρόν ή Λεπέν; (3η φορά) «Φυσικά»… Λεπέν!!!


 Αντί ο λαός να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει δυναμικά, αγωνιστικά τον ακροδεξιό κίνδυνο και τον υφέρποντα φασισμό, τα αστικά κόμματα τον παραπλανούσαν πάντα και τον έφθειραν σιγά – σιγά, ώστε να θεωρηθεί ως... «φυσική» εξέλιξη η νίκη της Λεπέν με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος του λαού και των λαών της Ευρώπης.

 Η ιστορία δυστυχώς δεν δίδαξε. Ο κύριος ένοχος και τροφοδότης του φασισμού, η αστική τάξη και η ταξική δικτατορία της, την πνίγει συνεχώς για να επανέλθει ο φασισμός άμωμος και αναβαπτισμένος με…. «λαϊκά και πατριωτικά» συνθήματα. Όπως ο Χίτλερ που έφτασε με αστικοδημοκρατικές εκλογές στο Ράιχστανγκ, το οποίο τον ανέδειξε δικτάτορα με το… νόμο και με το… σύνταγμα της Βαϊμάρης!!!  Τότε που το παραλήρημα των Γερμανικών μαζών, μπρος στον Χίτλερ και τους Ναζί, ήταν η υπογραφή του θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων  και αυτών των ιδίων!






Σήμερα επαναλαμβάνεται με άλλες μορφές η ίδια πορεία προς τον φασισμό όπως στη δεκαετία του μεσοπολέμου 1930-1939! Γιατί οι μορφές του καπιταλισμού αλλάζουν κάθε μέρα, οι απάνθρωπες νομοτέλειές του ποτέ!

 

 

Σκοτεινές υποθέσεις - Απόπειρα δολοφονίας R. Fico

 Αυτό το υπόγειο γλυκανάλατο story με το ουδέτερο και ελαφρώς απαλλακτικό «Πολιτικά τα κίνητρα του δράστη», για τον συγγραφέα, «ιδεολόγο της Δύσης» (γενικώς) που «δεν άντεχε» την πολιτική του νέου Πρωθυπουργού της Σλοβακίας και κίνησε να τον δολοφονήσει, δεν καταπίνεται με τίποτα. Κι εκεί που θα τον ήθελαν αγανακτισμένο ήρωα, αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά του R. Fico και του… Πούτιν, έκοψε το αυγολέμονο! Και οι επίσημοι της Δύσης εγκατέλειψαν το story πριν αλέκτωρ λαλήσει και αποκηρύσσουν κατά συρροή, μετά βδελυγμίας και αποτροπιασμού το έγκλημα και τον εγκληματία!


Δεν ξέρω τι θα βγάλουν οι έρευνες και σε πόσο βάθος μπορούν να φτάσουν. Αν όμως υπάρξει νήμα σύνδεσης με γνωστές μυστικές υπηρεσίες υπεύθυνες για εκατοντάδες δολοφονίες ξένων ηγετών και στελεχών αντιπάλων και δικών τους (όπως Ναβάλνι) με κίνδυνο να αποκαλυφθούν, δεν αποκλείεται να έχουμε το γαϊτανάκι ο δολοφονήσας του δολοφονήσαντος της υπόθεσης Κένεντυ. Και ο ιδεολόγος μας να πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι…

 

Ίδωμεν…

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Νίκη του εθνικιστικού VMRO-DPMNE στις εκλογές στη Β. Μακεδονία. Τι σημαίνει;

Ανησυχούν οι ευρώδουλοι μήπως οι νικητές των εκλογών στη Β. Μακεδονία δυσκολέψουν τη Δύση και το ΝΑΤΟ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναπτύξουν σχέσεις με Ρωσία κλπ!

Ξεχνάνε το βασικό, ότι είναι εθνικιστές, παιδιά της θεωρίας του «Διαίρει και Βασίλευε», τέκνα των ιμπεριαλιστικών ιδρυμάτων ΜΚΟ, τύπου Σόρος, που χρόνια δίδασκαν την υπονόμευση και διάσπαση των σοσιαλιστικών χωρών και ότι είναι μια ταξική εξουσία της δοτής ντόπιας αστικής τάξης που σε τίποτα δεν διαφέρει από την όμοια ελληνική, Βουλγαρική κ.α. αστική τάξη. Έτσι δεν αποκλείονται νέοι γύροι αντιπαράθεσης για την... κληρονομιά του Μ. Αλεξάνδρου!!!

 Μη δακρύζετε εθνικιστές, οι διαφορές σας είναι στο περιτύλιγμα… στο σύστημα δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα μαλώνετε για να παραπλανάτε τους λαούς με ονόματα, ενώ τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Το θέμα είναι για μια ακόμη φορά: Πόσο πίσω πηγαίνει ο κόσμος όταν επαναφέρει στον 21ο αι. αντιδραστικές αντιλήψεις στη θέση των προοδευτικών του 19ου αιώνα; Η ιστορία του VMRO είναι χαρακτηριστική.

 VMRO: Από τις πρώιμες σοσιαλιστικές ιδέες του 19ου αιώνα στον αντιδραστικό εθνικισμό του 21ου αιώνα!

 Η επίσημη ιστορία των χωρών γράφεται κατά την επιθυμία και τα συμφέροντα των ταξικών εξουσιών. Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι το VMRO είναι εθνικιστική οργάνωση, παλιό μακρύ χέρι της Βουλγαρίας,  με ανθελληνικό προσανατολισμό που θέλει να κλέψει την Μακεδονία και την ιστορία της κλπ, κλπ. Στη Βουλγαρία το ξέρουν σαν «παραστρατισμένο» βουλγάρικο παιδί. Στη Σερβία ως γνήσιο εκπρόσωπο του «μακεδονικού λαού» και πάει λέγοντας…

 Ούτε καν το ίδιο το VMRO μας λέει την πραγματική του ιστορία γιατί θέλει να καλύψει τις εθνικιστικές οπισθοδρομήσεις και βλέψεις της σημερινής άρχουσας τάξης άρχουσας τάξης για την επιβολή των συμφερόντων της.  Καμία σχέση και μάλλον αντίθετη από το αρχικό VMRO.

 Το αρχικό VMRO ήταν μετεξέλιξη της μακεδονικής οργάνωσης ΒΜΡΟ, ή VMRO ή ΒΜΕΡΟ ή ΕΕΜΑΟ (BMRO - Вътрешна Македонска Революционна Организация - Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση-1893) μια οργάνωση που φιλοδοξούσε να ενώσει όλους τους λαούς Μακεδονίας - Θράκης για την εθνική απελευθέρωση από την εξουσία της Πύλης και την ταυτόχρονη, σοσιαλιστικής έμπνευσης, αποτίναξη της ταξικής εξουσίας και της ταξικής εκμετάλλευσης! Μια, σχετικά ουτοπική σοσιαλιστική αντίληψη της εποχής, μετεξέλιξη της αντίληψης του Ρήγα (18ος αι.) του αστικού Διαφωτισμού, για την απελευθέρωση των λαών και την αδελφική συνύπαρξή τους σε μια Βαλκανική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία. Ήταν ήδη κάτω από την επίδραση των σοσιαλιστικών ιδεών στην Ελλάδα με τον Καλλέργη και τους άλλους, με τη Φεντερασιόν της Θεσσαλονίκης, και ιδίως με τον Σλαβομακεδόνα σοσιαλιστή φιλόσοφο Ντιμιτάρ Μπλαγκόεφ Νικόλοφ, ιδρυτή του οργανωμένου σοσιαλιστικού κινήματος στη Βουλγαρία και του πρώτου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη Βαλκανική χερσόνησο, υπέρμαχο της ιδέας ίδρυσης μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας.

 Απόδειξη των σοσιαλιστικών προσανατολισμών του VMRO ήταν ότι καλούσε στους κόλπους του όλους τους λαούς μαζί και τους Τούρκους να αποτινάξουν την εκμετάλλευση της Πύλης!

 Αυτή η πολιτική οδήγησε και στην σύμπραξη όλων των κομιτάτων μαζί και των ελληνικών που δρούσαν στην Μακεδονία, η οποία οδήγησε στην γνωστή εξέγερση του ίλιντεν (του Προφ. Ηλία, Ιούλιο το 1903).

 Φυσικά καμία ταξική εξουσία των γύρω κρατών δεν είδε με καλό μάτι αυτές τις θέσεις. Όλοι ήθελαν τη Μακεδονία μόνο για πάρτι τους, σε βάρος όλων των άλλων. Έτσι όταν έγινε η εξέγερση του Ίλιντεν έκαναν «στραβά μάτια» και άφησαν ευχαρίστως τους Οθωμανούς να την πνίξουν στο αίμα για να αναπτύξουν μετά τα δικά τους εθνικιστικά κομιτάτα.

 Παράλληλα η εθνικιστική Βουλγαρία με λύσσα προσπαθούσε να αλώσει το VMRO και να το κάνει βουλγάρικο όργανο. Εν μέρει το πέτυχε αλλά με εξόντωση των βασικών στελεχών του που σε καμία περίπτωση δεν δέχονταν ότι ήταν οργάνωση των Βουλγάρων μεγαλοϊδεατών . Έτσι με τους βαλκανικούς πολέμους δόθηκε και η λύση του Μακεδονικού (συνθήκη Βουκουρεστίου) και άρχισαν οι διώξεις, ανταλλαγές και αφομοιώσεις πληθυσμών.

 Στοιχεία του αρχικού VMRO

 1.            Μια πολύ προχωρημένη θέση.

Χαρακτηριστικό της υπερεθνικής, αλλά ταξικής - σοσιαλιστικής αντίληψης των ηγετών του VMRO είναι η επιστολή που απηύθυναν στους Τούρκους κατοίκους της Μακεδονίας από τη θέση της εφήμερης κυβέρνησης του Κρούσοβο μετά την εξέγερση του Ίλιντεν:

 Πρόσκληση της Επαναστατικής Περιφερείας Κρουσόβου

προς τον τουρκικό λαό,

Ανωτάτη Διοίκηση των Επαναστατών του Κρουσόβου, Ιλιντεν 1903,

 "Αδέρφια, συμπατριώτες και αγαπημένοι γείτονες.

Εμείς, οι αιώνιοι γείτονες σας, φίλοι και γνωστοί από τ' ωραίο Κρούσοβο….

 (...)

Επειδή πάππου προς πάππου συμβιώνουμε σε τούτη δω τη γης, σας έχουμε σαν δικούς μας και θέλουμε ως το τέλος να μείνετε δικοί μας. Δεν πήραμε τα όπλα εναντίον σας - αυτό θα ήταν ντροπή για μας. Δεν σηκώσαμε τα όπλα εναντίον του ειρηνικού, εργατικού και τίμιου τούρκικου λαού πού τρέφεται σαν κι εμάς απ' τον ματωμένο ιδρώτα του - αυτός ο λαός είναι αδέλφια μας και μ' αυτόν το λαό ζήσαμε και θέλουμε να ζούμε μαζί.

(…)

Δε βγήκαμε να εκχριστιανίσουμε και να ατιμάσουμε τις μάνες και τις αδελφές σας, τις γυναίκες και τις κόρες σας: πρέπει να ξέρετε οτι ή περιουσία σας, ή ζωή σας, ή πίστη και η τιμή σας είναι για μας τόσο σεβαστές όσο σεβαστές είναι και οι δικές μας.

(...)

Δεν είμαστε μουρτάτες [άρνησίθρησκοι], δεν είμαστε ληστές - είμαστε επαναστάτες πού δώσαμε όρκο να πεθάνουμε για το δίκιο και την ελευθερία.

Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε εναντίον των μουρτάτηδων καί των ληστών, εναντίου των τυράννων και των παρανόμων, εναντίον των βιαστών της τιμής μας και της πίστης μας και εναντίον των εκμεταλλευτών του ίδρωτα και του μόχθου μας. Από μας κι από τα χωριά μας να μη φοβάστε - σε κανέναν σας δεν θα προξενήσουμε ζημιές.

 Εμείς, όχι μόνο σας θεωρούμε αδέλφια μας, αλλά και σας συμπονούμε σαν αδέλφια μας, επειδή καταλαβαίνουμε ότι και σεις είστε σκλάβοι σαν κι εμάς, σκλάβοι της αυτοκρατορίας και των μπέηδων της, των αφεντάδων και των πασσάδων της, δούλοι των πλούσιων και ισχυρών, των εκβιαστών και των τυράννων, εκείνων που πυρπόλησαν την αυτοκρατορία απ' τις τέσσερις μεριές και μας ανάγκασαν να ξεσηκωθούμε για το δίκιο, την ελευθερία και για ανθρώπινη ζωή.

Για δίκιο - ελευθερία - ανθρώπινη ζωή σας καλούμε και σας να 'ρθήτε και ν' αγωνιστούμε μαζί.

Ελάτε κοντά μας, αδέλφια μουσουλμάνοι για να πολεμήσουμε τους εχθρούς σας και εχθρούς μας. Ελάτε κάτω από την σημαία της "Αυτόνομης Μακεδονίας"! Ή Μακεδονία είναι ή κοινή μας μάννα και φωνάζει για βοήθεια.

Ελάτε να συντρίψουμε τις αλυσίδες της δουλείας για να γλιτώσουμε από τα βάσανα και τα μαρτύρια και να στεγνώσουμε τους ποταμούς αίματος και δακρύων….»

https://istorika-ntokoumenta.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2203.html

 2.Τα ηγετικά στελέχη του VMRO Γενε Σαντάνσκι και Τ. Πανίτσα ήταν συνιδρυτές του πρώτου σοσιαλιστικής κατεύθυνσης κόμματος - "Λαϊκό Ομοσπονδιακό Κόμμα" της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) και μάλιστα εξέλεξε βουλευτή στη Βουλή των νεοτούρκων!

 3. «Σήμερα ορκιστήκαμε όλοι, Τούρκοι, Βούλγαροι Έλληνες Αλβανοί και Εβραίοι ότι θα εργαστούμε για την αγαπημένη μας πατρίδα αδιάσπαστοι και ότι θα θυσιαστούμε για την πατρίδα και αν χρειαστεί θα χύσουμε το αίμα μας γι αυτήν... Κάτω ο Σουλτάνος, κάτω ο Σουλτάνος, κάτω ο Σουλτάνος"

Γιαννε Σαντάνσκι, ηγετικό στέλεχος του ΒΜΡΟ, λόγος στο Νευροκόπι (σημερινό Γκότσε Ντέλτσεφ) στις 13 Ιουλίου 1908 με το παλιό ημερολόγιο.

http://petrousa.blogspot.gr/2014/09/blog-post_15.html

 4.Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη,  (η) «εξέγερση του Ίλιντεν πραγματοποιήθηκε στην οθωμανική περιοχή της Μακεδονίας το 1903 και στην οποία πρωτοστάτησε το σλαβικό στοιχείο, κυρίως φτωχοί αγρότες και άλλα μικροαστικά στρώματα των πόλεων, αλλά συμμετείχαν και Έλληνες, Βλάχοι, ενώ έγινε προσπάθεια να τραβηχτούν και μουσουλμανικοί πληθυσμοί, Αλβανοί και Τούρκοι.

Οργανωτής ήταν η Εσωτερική Επαναστατική Μακεδονική Αδριανουπολίτικη Οργάνωση (ΕΕΜΑΟ), που είχε ιδρυθεί το 1893 στη Θεσσαλονίκη και είχε ως σκοπό την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της περιοχής της Θράκης από τον οθωμανικό ζυγό και την αυτονομία της από όλα τα εθνικά κράτη της περιοχής, με δεδομένο τον πολυεθνικό χαρακτήρα αυτών των περιοχών.

Ο στόχος αυτός συνδεόταν με τον στόχο μιας Βαλκανικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Ο προσδιορισμός άλλωστε - Μακεδονικός και Αδριανουπολίτικος - δεν αναφερόταν σε κάποια συγκεκριμένη εθνότητα ή έθνος, αλλά είχε γεωγραφικό χαρακτήρα, προσδιόριζε την περιοχή και τον πληθυσμό που στις διακηρύξεις αναγνωριζόταν ότι αποτελείται από διάφορες εθνότητες: Βούλγαρους, Σέρβους, Αλβανούς, Βλάχους, Τούρκους, Εβραίους κ.λπ.

Η εξέγερση του Ιλιντεν αποτέλεσε κορύφωση της δράσης της ΕΕΜΑΟ και ουσιαστικά το κύκνειο άσμα της. Μετά την εξέγερση η οργάνωση διαλύθηκε».

 «ΕΛΛΑΔΑ – ΠΓΔΜ - Αποφασιστικότητα» για διευθέτηση σε ράγες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ, Ριζοσπάστης, 26,27/5/2018

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/5/2018&id=17211&pageNo=16

 

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές 2024. Εσύ τι θα ψηφίσεις, ξέρεις;

 Κόμματα του «ευρωπαϊκού τόξου» θα ψηφίσεις;

Τους λάτρεις της «ελευθερίας και δημοκρατίας» του ιμπεριαλισμού;

Την ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

Αυτούς που, με πρόφαση τον πόλεμο και τον δήθεν κίνδυνο από τη Ρωσία, σχεδιάζουν να καταληστέψουν τις καταθέσεις της Ρωσίας στην ΕΕ (240 δισεκ €) για να αγοράσουν όπλα για την Ουκρανία και να συνεχιστεί η σφαγή και ο πόλεμος πιο άγριος από ποτέ, «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», όπως λένε οι Αμερικανοί;

 

Και τι περιμένει σε άλλη περίπτωση τις καταθέσεις κάθε χώρας που θα αποφασίσει να μη προσκυνά;

Μη χαμογελάς! Για εσένα κτυπάει η καμπάνα.

Ξέχασες ότι αυτοί βομβάρδισαν και διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία;

Ότι έκαναν πολεμικό πεδίο βολής τη Μ. Ανατολή σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ληστεύοντας τις χώρες;

Ξέχασες ότι λήστεψαν και την Ελλάδα με τα μνημόνια, επειδή δήθεν με χρέος 120% του ΑΕΠ δεν ήταν… βιώσιμη και αφού τη λήστεψαν, σήμερα, με 170% χρέος, μας δίνουν… συγχαρητήρια ανάπτυξης και βιωσιμότητας;

Ξέχασες ότι πληρώνεις τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες και καμία ασφάλεια της χώρας δεν έχεις, ενώ η κυβέρνηση στέλνει δωρεάν τα όπλα των συνόρων στην Ουκρανία και φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα για να φυλάγουν το Ισραήλ που σφάζει Παλαιστινίους και την Σ. Αραβία από τους… Χούτι;

 

Ξέχασες ότι τα κόμματα του «ευρωπαϊκού τόξου» συνεργούν μέσω ΝΑΤΟ στην απειλή του πλανήτη με παγκόσμιο ολοκαύτωμα, αν η Ρωσία και η Κίνα δεν… «συμμορφωθούν»;

Διανοήθηκες τι τύχη θα έχεις με την πρώτη πολεμική «στραβή» ή ξέχασες τα ιστορικά ξεπουλήματα των «συμμάχων» που περήφανα χαιρετάς και τα κόμματά τους ψηφίζεις;

Ιμπεριαλιστές είναι, σκοτώνουν και ληστεύουν τους λαούς ωμά, χωρίς όρια.

Τους εδώ εκπροσώπους τους θα ψηφίσεις πάλι;

Ξανασκέψου το…

Και διάβασε πως ανοίγει ο ασκός του Αιόλου ληστείας για κάθε λαό και για εσένα, αν ανακαλύψουν ότι… δεν συνεμορφώθεις…

Αυτή είναι η ΕΕ!

Η von der Leyen ανακοίνωσε την υφαρπαγή των ρωσικών assets για χάρη του Zelensky

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/736616/einai-oristiko-i-von-der-leyen-anakoinose-tin-yfarpagi-ton-rosikon-assets-gia-xari-tou-zelensky