Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ταυτότητες, παρακολουθήσεις και… «σύ ί ού ί μάιιιι»!

Ακούω συνέχεια ότι με το τάδε τεχνικό μέσο θα μας παρακολουθούν και θα ελέγχουν τη ζωή μας.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι τώρα τη ζωή τους «δεν την παρακολουθούν και την ελέγχουν επαρκώς» και ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί με το νέο τεχνικό μέσο. Πχ 100 χρόνια πριν το έλεγαν για το ταχυδρομείο που μαζεύει τις επιστολές και μπορεί «ο καθένας» να τις διαβάσει. Μετά με τα τηλέφωνα της δεκαετίας του ΄30! Και σε συνέχεια με τα μαγνητόφωνα, τις φωτογραφικές μηχανές, τα κιάλια, τα μικρόφωνα, τα κινητά, τα τσιπς, τους υπολογιστές, τις τηλεοράσεις, τους δορυφόρους, το διαδίκτυο, την… τηλεπάθεια, τα εμβόλια, τις κάρτες, τα εισιτήρια του τραμ, τα διόδια, τα αυτοκίνητα (GPS), την ανάγνωση των εγκεφαλικών εκπομπών κυμάτων σκέψης, την Τεχνητή Νοημοσύνη κ.ο.κ.


 

 Κι ενώ όλα αυτά γίνονται έτσι ή αλλιώς, κάνουμε σαν να μην υπάρχουν όταν έρχεται κάτι νέο όπως τα «τσιπάκια» και το… 666 στις ταυτότητες!

 Τι κρίμα σε όσους δεν έχουν καταλάβει ότι από τη γέννα τους η κάθε ταξική εξουσία, εδώ και χιλιετίες, διαθέτει όλα τα μέσα για να ελέγχει και να εξουσιάζει τη ζωή μας… αλλιώς δεν θα ήταν εξουσία ποτέ.

 Σήμερα, σιγά μη περίμεναν τα τσιπάκια και τις ταυτότητες. Είμαστε από παντού παρακολουθούμενοι και ελεγχόμενοι, η εξουσία ποτέ δεν είχε αυταπάτες για το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός της και γιατί πρέπει να τον ελέγχει από χίλιες πλευρές, για να έχει υποταγμένους τους λαούς στη δύναμή της.

 Το 1984 η Ελλάδα είχε 41,5 εκατομμύρια φακέλους! Δεν έμεινε κανένας αχαρτογράφητος. Μετά ήρθε το ηλεκτρονικό φακέλωμα και είπαν ότι έκαψαν του χάρτινους, χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι δεν τους ψηφιοποίησαν…

Εκατομμύρια χαφιέδες, ρουφιάνοι, «φίλοι», γείτονες, συγγενείς, παπάδες, εξομολογητές, αστυνομικοί, «εθελοντές», νταβατζήδες, «βαποράκια», προβοκατορες, νομιμόφρονες, εθνικόφρονες δωσίλογοι και γραφειοκράτες δούλευαν μέρα - νύχτα για να συντηρούνται και να μη μένει κανένας πολίτης με «κενό Ασφάλειας», ούτε καν αυτοί που ήταν υπεράνω, ούτε αυτοί που κάρφωναν, ούτε αυτοί που διέταζαν φακελώματα!

 Σήμερα, δισεκατομμύρια είναι οι ηλεκτρονικοί φάκελοι του κόσμου και η τεχνητή νοημοσύνη ανακαλύπτει μέσα σε αυτούς ποιος από εμάς είναι ο πιο επικίνδυνος για ντόπιες και παγκόσμιες εξουσίες για να αρχίσει η τακτική παρακολούθηση και το… φακέλωμα!!!

 Οι ταυτότητες

 Τώρα ακούω ένα νέο αφήγημα για τις παρακολουθήσεις μέσω νέων ταυτοτήτων. Τι έμεινε για τις νέες ταυτότητες όταν μπορούν να παρακολουθούν τον οποιονδήποτε θεωρούν ύποπτο κατά του καθεστώτος; Γι αυτούς μιλάμε, γιατί τους εγκληματίες και απατεώνες τους έχουν στο χέρι πάντα, αλλά είναι αναγκαίοι για τις βρόμικες δουλειές και τη διαφθορά στα κάτω της κοινωνίας και πώς να τους εξαλείψουν; Κάπου – κάπου για να ανακτούν την χαμένη «ηθική» του κράτους, θυσιάζουν και μερικά «μαύρα πρόβατα» της διαφθοράς από αυτά.

 Κι έχουμε πολιτικούς που αλαλάζουν, για ιδιοτελείς σκοπούς, κατά των παρακολουθήσεων, λες και δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν ποτέ!!!

 Ναι, έχουν όλα τα μέσα να ελέγχουν τους λαούς. Τα έχουν μέχρι τη στιγμή που ένας λαός αποφασίσει να φτύσει στα μούτρα την εξουσία που τα κατέχει και να αρχίσει πορεία ανατροπής της. Τότε είτε μας παρακολουθούν, είτε όχι, σταδιακά ο επαναστατημένος λαός μαζί με τα μέσα παραγωγής και τις ατομικές ιδιοκτησίες κλεμμένου πλούτου, καταλαμβάνει και τα μέσα παρακολούθησης και τα στρέφει κατά των πρώην καταπιεστών του...

 Ας μην έχουμε αυταπάτες λοιπόν ότι υπήρξε ή υπάρχει ποτέ ταξική εξουσία που δεν παρακολουθούσε τους πολίτες με έμφαση σε αυτούς που την αψηφούσαν και την απειλούσαν και ας μη νομίσουμε ότι οι νέες ταυτότητες είναι η αρχή της παρακολούθησης.

 Όπως έχουμε όλα τα μέσα επικοινωνίας θα έχουμε και τις ταυτότητες.

 Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες διάβασαν όσοι είχαν την τύχη να δουν, έστω λίγα από τους φακέλους τους που τηρούνταν στην Ασφάλεια. Πολύ πιο ανατριχιαστικές είναι τώρα οι καταγεγραμμένες σε ήχο, εικόνα και γραφή με τις νέες τεχνολογίες. Ακόμη πιο ανατριχιαστικές θα γίνονται συνεχώς με τα «νέφη παρακολούθησης» σε ένα σύστημα σε κατάσταση παρακμής το οποίο  για να διατηρηθεί πρέπει να λαμβάνει τερατώδη μέτρα ελέγχου κάθε ικμάδας των λαών.

 Αντί λοιπόν να αναλωνόμαστε στο τι παρακολούθηση θα γίνεται με τις ταυτότητες, καλύτερα να το γυρίσουμε στον αγώνα κατά της εξουσίας που επιβάλει τα τερατώδη μέτρα ελέγχου και παρακολούθησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση η παρακολούθηση και ο έλεγχος θα γιγαντώνονται και εμείς θα φοβόμαστε μη μας παρακολουθήσουν με κάθε νέα τεχνολογία!  

  Η ιστορία του «σύ ί ού ί μάιιιι»*!

 Ένοιωσα κατάπληξη όταν άρχισε ο σκυλοκαυγάς με τις παρακολουθήσεις πολιτικών. Σε ποιόν κόσμο ζούσαν και παρίσταναν τους έκπληκτους; Εγώ στα τρία μου έβλεπα γύρω από το σπίτι μας χαφιέδες και νόμιζα ότι ήταν… φύλακες του σπιτιού γιατί ήταν σε δάσος! Μετά μου είπαν οι δικοί μου ότι «δεν είναι καλοί άνθρωποι» γιατί παρακολουθούν και εμάς και τα ερωτευμένα ζευγαράκια του δάσους κι έχουν κακό σκοπό.

 Η μάνα μου μια φορά πήγε πιο κοντά στα δέντρα και του φώναξε ενός: «Εσύ είσαι γαϊδούρι χωρίς σαμάρι»! Δεν καταλάβαινα τι ήταν αυτό γιατί ο γάιδαρος μας είχε σαμάρι μόνο όταν ήταν να δουλέψει. Τι ήταν να το ακούσω; Κάθε που έβλεπα κι εγώ χαφιέδες πήγαινα από μακριά, σαν αντράκι και φώναζα: «σύ ί ού ί μάιιιι»! που σήμαινε στη γλώσσα μου το ίδιο: «Εσύ είσαι γαϊδούρι χωρίς σαμάρι»! Έτσι έπιασα τις πρώτες μου «φιλίες» με τους χαφιέδες!

Στα 21 μου άκουσα έναν του Α2 στον στρατό να με πληροφορεί πονηρά χαμογελαστά: «Τι φάκελος είναι αυτός ρεεεε. Δεν κουβαλιέται»! Και είπα αυθόρμητα μέσα μου: «σύ ί ού ί μάιιιι»!

 Το ίδιο μουρμουρίζω για κάθε αστό πολιτικό που είναι μέχρι τα μπούνια στην εξουσία των παρακολουθήσεων και παριστάνει τον έκπληκτο και θιγμένο με τις παρακολουθήσεις: «σύ ί ού ί μάιιιι»! 

*Φυσικά δεν τα θυμάμαι, ή τα έχω σαν όνειρο. Είναι αφηγήσεις της οικογένειας με πολύ γέλιο, για τα κατορθώματά μου, "σκατούλι" ακόμη!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου