Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Περί νόμιμης, αυτοδίκαιης σύλληψης από πολίτες

Επειδή πολλοί εκπλήσσονται από το αν υπάρχει στη νομοθεσία η σύλληψη παραβάτη της νομοθεσίας από πολίτες, θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό είναι νομοθετημένο με το Άρθρο 275 - Κώδικας Ποινικής Δικονομίας (Νόμος 4620/2019) – για τα αυτόφωρα εγκλήματα.

Αφορά μόνο αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα.



Με βάση αυτό το άρθρο και την φασιστική ερμηνεία του, κάθε μετανάστης μπορεί να συλληφθεί από πολίτες - τάγματα εφόδου γιατί εξ ορισμού είναι παραβάτης! Τεκμαίρεται δε ότι σε περίπτωση αντίστασης μπορεί να συλληφθεί με όποιο νόμιμο μέσο, μπαλαούρο.

Αν ο Ρουπακιάς πήγε να συλλάβει τον Φύσσα για… αντεθνική ύβρη και αυτός αντιστάθηκε τότε ο Ρουπακιάς ως πολίτης είναι απλώς τηρητής του νόμου και αξίζει παράσημο!

Το ίδιο και η συμμορία της ΧΑ που επιτέθηκε στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ, αν αποδείξει ότι πήγε να συλλάβει παραβάτες που υπονόμευαν το εθνικό αίσθημα και ρύπαιναν την κοινωνία με ανατρεπτικό του κράτους μίασμα, όχι μόνο είναι αθώα πάσης παράβασης αλλά είναι και φρουρά του νόμου του κράτους και της κοινωνίας και της αποδίδουμε παράσημο και εύφημον μνείαν!!!

Ομοίως κι εκείνοι που συνέλαβαν πολίτες που θα έκαναν εμβόλια στην Πιερία, υπονομεύοντας την υγεία της Φυλής και Έθνους…

Αυτά βέβαια ίσχυαν και υπερίσχυαν στην πράξη με το Γ’ Ψήφισμα του 1947, (χιλιάδες οι αυθαίρετα συλληφθέντες, εκατοντάδες εκτελεσθέντες στα χωράφια...) αλλά... "ανθελληνικές κυβερνήσεις" μετά τον Ιούλιο του 1974 το κατάργησαν!

 Από δω και πέρα ο καθένας κάνει τις πολιτικές ερμηνείες του…

Άρθρο 275 - Κώδικας Ποινικής Δικονομίας (Νόμος 4620/2019) - Στα αυτόφωρα εγκλήματα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:, 01/07/2019

Κωδικοποιημένο

 1. Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι του άρθρου 31, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα.

2. Στα εγκλήματα που διώκονται με έγκληση δεν επιτρέπεται η σύλληψη, εκτός αν προηγουμένως υποβληθεί η έγκληση, έστω και προφορικά, σε εκείνον που έχει δικαίωμα να συλλάβει το δράστη.

3. Στα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα ο αρμόδιος εισαγγελέας πλημμελειοδικών έχει το δικαίωμα να εκδίδει εναντίον του δράστη που διώκεται ένταλμα σύλληψής του, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 276 και 277. Το ένταλμα αυτό μπορεί ο εισαγγελέας να το ανακαλεί ή να το καταργεί.

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4620-2019/arthro-275-kodikas-poinikis-dikonomias-nomos-4620-2019

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου