Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Ο Μαδούρο διόρισε ηγεσία στο… ΚΚ Βενεζουέλας!!!

 Στην Ελλάδα, αφού μόλυναν και διέβρωσαν αναθεωρητές και οπορτουνιστές το ΚΚΕ, προσπάθησαν να το αλώσουν με δύο τεραστίων διαστάσεων εγχειρήματα (1968, 1991).

Στη Βενεζουέλα δεν τους έβγαινε και σχημάτισαν μια δοτή ομάδα (όπως εδώ το ΚΚΕ εσ. και χειρότερα) και μέσω δικαστηρίων διόρισαν νέα ηγεσία στο ΚΚΒ (PCV)!!!

 Θα ήθελα μια απάντηση από γνωστούς οπορτουνιστές, αν το ΚΚΒ… διόριζε νέα ηγεσία στο κόμμα (PSUV) του… Μαδούρο τι θα έλεγαν; 

 Ποτέ να μη ξεχνάμε ότι μικροαστικά κινήματα και κόμματα της εθνικής αστικής τάξης που για τα ειδικά συμφέροντά της, σηκώνουν αντιιμπεριαλιστική σημαία και μάχονται πραγματικά ή εικονικά τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι θέλουν να ληστέψουν τον πλούτο της χώρας, σε τίποτα δεν είναι λιγότερο αντικομμουνιστές από κάθε κόμμα που υπηρετεί την ταξική εξουσία (δικτατορία) του κεφαλαίου. 

Παρότι το ΚΚΒ στήριξε την Μπολιβαριανή αντιιμπεριαλιστική «επανάσταση» - όπως την ονόμασαν - του Τσάβες και Μαδούρο σήμερα δεν σημαίνει ότι το κόμμα τους ξέχασε ποιόν υπηρετεί. Και όταν ήρθε η ώρα βλέπουμε τι κάνει.

 Δυστυχώς κάθε φορά που οι κομμουνιστές κάνουν το λάθος να μη ξεχωρίσουν διακριτά την ταξική εξουσία των καπιταλιστών από τους στόχους και την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, στο όνομα του κοινού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, κινδυνεύουν με τις γνωστές πισώπλατες μαχαιριές. Σε άλλες χώρες, μεταξύ τους και στην Ελλάδα (εγγλέζοι, συμφωνία Λιβάνου, Δεκέμβρης 1944), αυτό το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Για το ΚΚΒ αυτό που γίνεται είναι μόνο η αρχή... Σε λίγο δεν αποκλείεται να ακούσουμε από τα ελεγχόμενα πρακτορεία ότι η… σταλινική «έκπτωτη ηγεσία» του ΚΚΒ επιχειρεί να ανατρέψει τη νόμιμη ηγεσία που διόρισε η… «Δικαιοσύνη»!!! Και τα χειρότερα έρχονται… 

 Ας μην ελπίζει όμως η αστική τάξη της Βενεζουέλας οτι θα ξεριζώσει το ΚΚΒ ή καλύτερα το κόμμα της εργατικής τάξης, από τα σπλάχνα της και από τον λαό.

 Δίδαγμα: Ποτέ οι κομμουνιστές δεν στρατεύονται κάτω από ξένη ταξική σημαία, όσο κοινός και αν είναι κάποιος αγώνας, όπως στα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα. Αλλιώς υπογράφουν την καταδίκη τους.

 

Πηγή:

  https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=15/8/2023&id=19422&pageNo=14

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου