Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Μέρες μνημονίων 2015, δεν ξεχνώ…

Στις 14/8/2015, ενώθηκε η ταξική εξουσία (δικτατορία) της αστικής τάξης με τους αστικούς πολιτικούς μηχανισμούς διαχείρισης της (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ) εις σώμα ένα στην αστική Βουλή και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα επιβολής της παγκόσμιας δικτατορίας του κεφαλαίου (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΔΤ, Οίκοι Αξιολόγησης - Moody's, Fitch και S&P), ψήφισαν, με πρωτοφανή - προκλητική επίδειξη ενότητας με ψήφους 222 στους 300, το 3ο μνημόνιο. Τη χαμένη και ξεπουλημένη τιμή μιας «αριστεράς» προσπάθησαν να σώσουν κάποιοι βουλευτές, που συγκρότησαν μετά την ΛΑΕ, αλλά δυστυχώς δεν είχαν κανέναν λόγο παραπάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ  της περιόδου των ψεμάτων, του θαμμένου δημοψηφίσματος και των αυταπατών, την οποία προσπάθησαν να αναστήσουν.   

Ήταν μια από τις σπάνιες ιστορικές στιγμές που τόσο φανερά και ξεδιάντροπα εμφανίζεται στο προσκήνιο η ταξική δικτατορία της αστικής τάξης επιβάλλοντας ωμά τις θελήσεις της πάνω στον λαό, δια μέσω των κομμάτων που κατά 90% αυτός ψήφισε.

  

Το κόμμα που δεν προσκύνησε, δεν υποτάχθηκε και οργανωμένα διαδήλωνε συνεχώς με την ανυπότακτη πρωτοπορία του λαού στους δρόμους, ήταν το ΚΚΕ!

 Το 3ο μνημόνιο που θα έφερνε την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, διατήρησε όλους τους μνημονιακούς νόμους, προσέθεσε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και με την έξοδο από την εποπτεία των ιμπεριαλιστικών «θεσμών», μας επιτηρούν με άγρια επιβολή οι νόμοι τους που έμειναν και προσαυξάνονται με υπερμνημόνια και προαπαιτούμενα «Ταμείων Ανάκαμψης» (!) από κάθε νέα κυβέρνηση. Έτσι, με την προίκα των μνημονίων και των υπερμνημονίων, κάθε νέα κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

 Σήμερα, 2023, ο πληθωρισμός κερδών ληστείας του κεφαλαίου που πέτυχε η ντόπια και ξένη ολιγαρχία με τα μνημόνια, έχει αντικατασταθεί από τον πληθωρισμό κερδών απληστίας του κεφαλαίου σε βάρος του λαού. Η αστική τάξη βυθίζεται στα κέρδη και ο λαός στα χρέη και τη φτώχεια. Η χώρα γέμισε ξένες βάσεις και παίζει με τη φωτιά των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η διαφθορά έχει μολύνει τα πάντα από τον κρατικό μηχανισμό μέχρι ακροδεξιές και χουλιγκανικές ομάδες «αγανακτισμένων πολιτών» και ο φασισμός εκκολάπτεται διαρκώς και περισσότερο στην αυταρχική αστική δημοκρατία η οποία γίνεται γέφυρα για «κανονική» μελλοντική «μετάβαση» σε νέους φασισμούς, στο όνομα της ελευθερίας και δημοκρατίας!

 Αυτή είναι η κληρονομιά του μέλλοντος που επιδιώκει να μας κληροδοτήσει η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της.

 Μόνο που κάνουν λάθος. Ο καπιταλισμός σκάβει ιστορικά τον λάκκο του λαού αλλά στο τέλος ο λαός θα τον ρίξει μέσα. Όπως έριξε και τα προηγούμενα απάνθρωπα και εκμεταλλευτικά αντιλαϊκά συστήματα, στην πορεία προς  την πλήρη απελευθέρωση από κάθε εκμετάλλευση. Το φάντασμα του κομμουνισμού που τρέμουν οι αστοί, κάποια στιγμή θα γίνει μια πραγματική κοινωνία κομμουνιστικής ισότητας και ισοτιμίας,  χωρίς τάξεις, εκμετάλλευση και καταπίεση. Γι αυτό ο αγώνας αυτός ποτέ δεν θα τελειώσει μέχρι να επιτευχθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου