Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Ένας πραγματικός «αντισταλινικός»! Το 7ωρο της ΕΣΣΔ και το 16ωρο του καπιταλισμού

-Το 1929 ο Στάλιν έδινε συγχαρητήρια στους εργάτες και τη διεύθυνση μιας σοσιαλιστικής επιχείρησης γιατί, με την άνοδο της παραγωγικότητας, κατέκτησαν και άρχισαν να εφαρμόζουν το 7ωρο!

 -Το 2023 ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε την εργατική τάξη της Ελλάδος ότι σχεδίασε γι’ αυτήν το… 16ωρο!


 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Άδωνις είναι ένας πραγματικός «αντισταλινικός»*. Το λέει με υπερηφάνεια και με την ίδια υπερηφάνεια το κάνει «αντισταλινική» πράξη! Και ισχυρίζεται δε ότι βαδίζει στον δρόμο της… Τεχνητής Νοημοσύνης!!! Ποιάς νοημοσύνης άραγε; Του 19ου αιώνα;

 -Το 1929 η ΕΣΔΔ ήταν 100, και περισσότερα, χρόνια μπροστά.

-Το 2023 ο Άδωνις είναι 200 χρόνια πίσω στο 1800-1840!

 Σημειώνω ότι το ωράριο εργασίας στην ΕΣΣΔ δεν το αποφάσιζε μονομερώς η κυβέρνηση ή κάποιος υπουργός, αλλά τα συνδικάτα με συλλογική διαπραγμάτευση με τη διεύθυνση της επιχείρησης ή για όλη τη χώρα, αν αφορούσε όλη την εργατική τάξη, με το Υπουργείο Εργασίας και με βάση πραγματικά οικονομικά δεδομένα, εκτέλεσης του πλάνου και αύξησης της παραγωγικότητας.

 Για όσους θέλουν περισσότερα:

 Άδωνις Γεωργιάδης: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο».

Η πρόθεση ξεπέρασε ακόμη και τις απάνθρωπες διατάξεις της οδηγίας της ΕΕ που καθιερώνει το 13ωρο εργασίας με υποχρεωτική 11ωρη ανάπαυση στο 24ωρο! Έκανε το 24ωρο 27ωρο για να αναγκαστεί μετά να κάνει διευκρινήσεις επί διευκρινήσεων με κερασάκι στην τούρτα νομιμοποίησης κάθε παρανομίας σε βάρος των εργαζομένων το επιχείρημα: «αν το επιθυμεί, συμφωνεί ή το… ζητήσει ο εργαζόμενος…»!!!

 ****

Διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη 30.9.1929:

 

ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΝ ΕΝΩΣΙΝ ΕΙΣΗΧΘΗ Η ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΑΣ – ΠΟΙΑΙ ΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ

 

Μόσχα. 29 Σεπτεμβρίου. (Πρακτ. Τας).- Το Κεντρικόν Συμβούλιον των Συνδικάτων των Εργατών και το Επιτροπάτον της Εργασίας απεφάνθησαν υπέρ της πενθημέρου εβδομάδος, εις την οποίαν η πέμπτη ημέρα θα είναι αφιερωμένη εις την ανάπαυσιν. Όλαι αι ημέραι αναπαύσεως αίτινες συμπίπτουν με θρησκευτικάς εορτάς καταργούνται . Αι επιχειρήσεις όλαι θα εργάζωνται αδιαλείπτως καθ’ όλην την διάρκειαν του έτους, εξαιρέσει των πέντε επαναστατικών εορτών, της 22ας Ιανουαρίου ημέρας του θανάτου του Λένιν και της σφαγής των εργατών εν Πετροπόλει, την 9ην Ιανουαρίου 1908. Επίσης την 1ην και 2αν Μαϊου και την 7ην και 8ην Νοεμβρίου. Υπολογίζεται ότι δια της νέας εβδομάδας της αδιαλείπτου εργασίας η παραγωγή θα αυξηθή κατά 20 %.

   Από της Τρίτης, 1ης Οκτωβρίου, θα εισαχθή εις τας πλείστας των βιομηχανιών το νέον σύστημα.

 

 Από τον Ριζοσπάστη 14.10.1929:

 ΕΙΣ ΤΗΝ Ε.Σ.Σ.Δ. ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΤΑΩΡΟΝ

 Παρίσιοι. 13 Οκτωβρίου.- Κατά τηλεγράφημα εκ Μόσχας το Συμβούλιον των Συνδικάτων της ΕΣΣΔ απεφάσισε να εφαρμόση το 7ωρον της εργασίας εις νέας τινάς επιχειρήσεις απασχολούσας 600 χιλάδας εργατών.

   *Ο όρος «αντισταλινικός» εδώ αναφέρεται με τη σκόπιμη αστική προπαγανδιστική μετάφραση του αντικομουνισμού.

Πηγές:

 Οι καπιταλιστικές κρίσεις, η σταλινική ΕΣΣΔ και εμείς

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7236881

 

7ωρο και 5νθήμερο στη Σοβιετική ένωση το 1929 στα πλαίσια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης

http://anasintaxi.blogspot.com/2016/04/7-5-1929.html

 

Γεωργιάδης: Νομοσχέδιο για 16ωρη εργασία και απολύσεις χωρίς αποζημίωση

 https://info-war.gr/georgiadis-nomoschedio-gia-16ori-ergasi/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου