Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Οι αναλυτές της συμφοράς και ο τεμαχισμός της Ρωσίας σε 1.570 «Κόσσοβα»-2!

Ένα άρθρο που γράφτηκε στις 20 Μαρτίου 2022, στη βάση της αλληλοεμπλοκής ΝΑΤΟ- Ρωσίας, αλλά δεν εμφανίζεται στην αναζήτηση στο google

************

 Η αρχική δημοσίευση εδώ:

https://aristeripolitiki.blogspot.com/2022/03/1570.html

***********

 Ένα ερώτημα πλανάται πλαγίως, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Αν οι αμερικανονατοϊκοί φτάσουν να μπορούν να διαλύσουν τη Ρωσία σε... 1.570 προτεκτοράτα τύπου «Κόσσοβο» (τόσα χωράνε!) δεν θα το έκαναν γιατί έχουν… ηθικούς φραγμούς λόγω Ουκρανίας; 

 Ας το δούμε.

  Και τι δεν ακούμε από τους αναλυτές οπαδούς του δυτικού ιμπεριαλισμού για την εισβολή στη Ρωσία:

 -Νομιμοποιείται η αναθεώρηση συνόρων και διάλυση κρατών όπως Γιουγκοσλαβίας, Σερβίας, Ιράκ...,

-Νομιμοποιείται η κατοχή της Β. Κύπρου από τους Τούρκους,

-Δρομολογείται με αίτιο την Ρωσία ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος από την εισβολή (κρυφό όνειρο των νατοϊκών «γερακιών»)

-Κάθε νέα διάλυση κρατών αποκτά «νόμιμη βάση» με το παράδειγμα της Εισβολής της Ρωσίας!

 Το τελευταίο δεν είναι διαπίστωση, είναι η θεατή πλευρά από ένα αθέατο όνειρο των δυτικών ιμπεριαλιστών: Τη διάλυση – τεμαχισμό της Ρωσίας!

  Αναρωτηθείτε: Αν μπορούσαν οι αμερικανονατοϊκοί, να διαλύσουν τη Ρωσία δεν θα το έκαναν μια χαρά με βάση την θεωρία ότι κάθε νέα διάλυση κρατών νομιμοποιείται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία;

  Δεν είναι αστείο(*), ούτε απλώς αναφέρεται σε κάποια μικρά και χωρίς μοίρα κράτη τύπου Σαχέλ. Αναφέρεται στη Ρωσία! Και είναι ένα από τα όνειρα των αμερικανονατοϊκών.

 Και ποιο είναι το όνειρο των αμερικανονατοϊκών; Το μάξιμουμ του ονείρου είναι να φτάσουν σε τέτοια υπεροπλία ώστε να καταφέρουν να διαλύσουν τη Ρωσία και να χωρίσουν την έκταση των 17.000.000 km2, σε 1.570 προτεκτοράτα τύπου «Κόσσοβο», έκτασης των 10.905 km2, μοιρασμένα σε 1.570 πολυεθνικές με ωραία «εθνικά» ονόματα πχ κράτος του Μόσκοβα, του Αγίου Πέτρου, των Ουραλίων, της Βαϊκάλης, της Καμτσάκας, της Γιακουτίας, της... Κροστάνδης και μέχρι 1.570 έχουν να μοιράζουν! Όλα θα τα υπάγουν σε μια κεντρική «Ρωσική Ομοσπονδία» 1.570 προτεκτοράτων κρατών - πολυεθνικών με έδρα της Ομοσπονδίας τη… Ν. Υόρκη και την «κυβέρνησή» της στο γνωστό κτήριο του χρηματιστηρίου της Γουόλτ Στρηντ. Όλα τα προτεκτοράτα θα είναι άρτια διευθυνόμενη με... επάρατο Κεντρικό Σχεδιασμό και συντονισμένα, ως τμήματα μιας τεράστιας «γενικής Πολυεθνικής» με εσωτερική «ελευθερία ανταγωνισμού». Θα είναι «χρηματιστηριακά προϊόντα» (!!!) συναλλαγών μεταξύ δυτικών πολυεθνικών! Τα «Κόσσοβα» της Ρωσίας θα αγοράζονται και πωλούνται στην αγορά του «χρηματιστηριακού Αλ Χαλίλι» για λόγους ελευθερίας, δημοκρατίας και ευτυχίας των λαών!

 Το μίνιμουμ σχέδιο του ονείρου περιέχει τη διάσπαση της Ρωσίας σε 15-30 «κράτη παρίες», πλήρως αποκομμένων και  ελεγχόμενων από τους δυτικούς, ώστε το σύνολο του ανθρώπινου, ορυκτού και οικονομικού πλούτου να περιέλθει τζάμπα στον έλεγχό τους με πολύ χειρότερο τρόπο από αυτόν που περιήλθε με την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων.

 Μόνο έτσι μπορούν να πνίξουν την Κίνα που είναι ο κύριος ανταγωνιστής τους.

 Τελικά οι ηθικολόγοι αναλυτές της Δύσης με πρώτους του Έλληνες ακόλουθους, ανατριχιάζουν με τη διάλυση κρατών που δήθεν ξεκίνησε η Ρωσία, αλλά δεν διστάζουν να μας πουν ότι εμμέσως ανοίγει ο Γ’ ΠΠ που στο βάθος κρύβει και νομιμοποίηση μελλοντικών νατοϊκών ονείρων για τη Ρωσία.

 Ομοσπονδιακές Ενότητες της Ρωσίας -Το έδαφος των σχεδίων διάσπασης

 Να θυμίσουμε ότι σήμερα η Ρωσία έχει την παρακάτω εσωτερική διοικητική διαίρεση (85 ομοσπονδιακές ενότητες διαφόρων τύπων- 83 έχουν πλήρη δικαιώματα) πάνω στην οποία σχεδιάζουν οι ΗΠΑ  να νομιμοποιήσουν - στηρίξουν τη διάλυσή της.

22 δημοκρατίες

9 κράι (край, σημαίνει έδαφος, αφορά μεθοριακές περιοχές)

46 όμπλαστ (область, περιφέρειες)

3 ομοσπονδιακές πόλεις ή πόλεις ομοσπονδιακής αξίας

1 αυτόνομο όμπλαστ (автономная область, αυτονόμναγια όμπλαστ)

4 αυτόνομα όκρουγκ (автономный округ, αυτονόμη όκρουγκ)

 Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάθε ομόσπονδη ενότητα έχει δική της σημαία και εθνόσημο και είναι ισότιμη με τις άλλες, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής, του μεγέθους ή του πληθυσμού της. Η αρχή της ισοτιμίας εξασφαλίζεται με την εκλογή ίσου αριθμού αντιπροσώπων (από 2) στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (την άνω βουλή). Αντίθετα, στη Δούμα (την κάτω βουλή) η εκπροσώπηση γίνεται κατά πληθυσμιακή αναλογία.

 

(Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A1%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82)

 *****

 Σχετικό δημοσίευμα της Υπηρεσίας CSCE της κυβέρνησης των ΗΠΑ:

Επιβεβαίωση: Ξεμύτισε το σχέδιο από αλλού

Νεώτερα σχέδια: Διάλυση της Ρωσίας με σχέδιο ΗΠΑ

 Η υπηρεσία CSCE της κυβέρνησης των ΗΠΑ παρουσίασε με ανάλυση με τίτλο «Αποαποικιοποίηση της Ρωσίας: Μια ηθική και στρατηγική επιταγή».

 "Η Δύση πρέπει επίσημα να αναγνωρίσει «την ανεξαρτησία και τη κυριαρχία των ακόλουθων κρατών των αυτόχθονων πληθυσμών και των αποικιακών περιοχών:

1.    Ταταρστάν,

2.    Ίνγκρια (ιστορική περιοχή στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής περιοχής της Αγίας Πετρούπολης),

3.    Μπασκορτοστάν,

4.    Καρελία,

5.    Μπουριατία,

6.    Καλμύκια,

7.    Δημοκρατία της Βαλτικής (Königsberg, Ανατολική Πρωσία),

8.    Κόμι,

9.    Τσερκεσία,

10. Σιβηρία,

11. Ουράλια,

12. Δημοκρατίες του Ντον,

13. Τίβα,

14. Κουμπάν,

15. Νταγκεστάν,

16. Ομοσπονδία του Ειρηνικού (Εδάφιο Primorsky και περιοχή Amur),

17. η Μόσχα Δημοκρατία,

18. Erzya Mastor στην επικράτεια της Μολδαβίας,

19. Sakha,

20. Pomorie,

21. Chuvashia,

22. περιοχή Chernozyomny

23. Mordovia,

24. περιοχή Volga,

25. Khakassia,

26. Udmurtia,

27. Tyumen Yugra,

28. Mari El,

29. Altai,

30. Ingushetia, κ.λπ.».

Μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός 83!.».


Η Διακήρυξη επιβάλλει επίσης τον σχηματισμό «Εθνικών Μεταβατικών Κυβερνήσεων/Διοικήσεων», τα περιφερειακά κοινοβούλια να διακηρύξουν την κρατική κυριαρχία και να ξεκινήσουν διακοινοβουλευτικές διαβουλεύσεις σχετικά με έναν μηχανισμό απόσχισης από τη Ρωσική Ομοσπονδία και συντάγματα που πρέπει να προετοιμαστούν.
....

Είναι ενδιαφέρον ότι ο χάρτης «Βόρεια Ευρασία 2023» του FNPRF απεικονίζει μια υποψήφια «μετα-Ρωσική» ουτοπία με 41 νέες «χώρες» που είναι εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Για την Δύση η Ρωσία είναι ένα αποτυχημένο κράτος που ακολουθεί μια πολιτική εθνικής και γλωσσικής ομογενοποίησης και αρνείται οποιαδήποτε εξουσία στις 83 δημοκρατίες και περιοχές της χώρας.

Πηγή: https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/681334/ean-apotyxei-to-sxedio-na-ittithei-o-putin-tha-staloyn-stratiotes-stin-oukrania-theloun-diaspasi-tis-rosias-se-41-xores

  ****

(*) Καθόλου αστείο. Το σχέδιο με διάφορες παραλλαγές για ΕΣΣΔ  και Ρωσία με μικρότερο αριθμό  εθνικών κρατών, ανάλογα με τις εθνότητες (σχεδόν 100!), το είχα ακούσει στη Μόσχα το 1982.

 **Είχα γράψει το 2003:

             Ιράκ: Ο ενδιάμεσος πόλεμος

 (Άρθρο στο περιοδικό «ΕΝΟΤΗΤΑ» της Αριστεράς, τεύχος Γενάρης – Φλεβάρης 2003, εν όψει της ετοιμαζόμενης επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράκ)

(…)

Φυσικά για τις ΗΠΑ, ο πόλεμος του Ιράκ είναι ένας ενδιάμεσος πόλεμος στον μεγάλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται με πολεμικά, οικονομικά και άλλα μέσα. Οι ΗΠΑ θεωρούν ως "ζωτικό χώρο" για την ύπαρξή τους το ανισοσκελές ενεργειακό τρίγωνο Μ. Ανατολή - Κασπία - Κεντρική Σιβηρία. Όποιος ελέγχει αυτό το τρίγωνο, ελέγχει την ενέργεια όλου του κόσμου.

(…)

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι ΗΠΑ, ενόσω διαθέτουν δύναμη, θα επιχειρήσουν μετά το Ιράκ την υποταγή του Ιράν για να ενιαιοποιη0εί η κυριαρχία τους σε όλη τη Μ. Ανατολή από Αίγυπτο μέχρι Αφγανιστάν. Στους επόμενους στόχους θα είναι η Κασπία, όπου ήδη διά μέσου της αποσταθεροποίησης και των εθνικιστικών αναταραχών έχουν θέσει πόδι. Κυριότερος στόχος, όμως, παραμένει το ενεργειακό κέντρο της Σιβηρίας, όπου στην πραγματικότητα τα ενεργειακά αποθέματα κάθε τύπου είναι απροσδιόριστα.

 Μια εξέλιξη των πραγμάτων στην παραπάνω λογική της αναδιανομής του παγκόσμιου πλούτου, όχι μόνο θα αιχμαλωτίσει όλο τον κόσμο, αλλά και τους εν δυνάμει μελλοντικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ σε γεωστρατηγικό επίπεδο, δηλαδή Κίνα και Ρωσία. Θα τους θέσει εκτός μάχης και υπό αποκλεισμό.

Από το βιβλίο μου «Κείμενα για μικρομεσαίους και όχι μόνο» εκδ. ΣΥΜΑ, 2005, σελ 342.

 

 ***Η δομή της Ρωσίας

 Πού στηρίζουν οι Αμερικανοί τα σχέδια διάλυσης; Στη δομή της ίδιας της Ρωσίας ως ομοσπονδιακό κράτος με 22 αυτόνομες δημοκρατίες και πάνω από 60 αυτόνομες περιοχές διαφόρων τύπων. Κάπου 100 λαοί, λαότητες και εθνότητες με κυρίαρχους τους Σλάβους, ζουν εκεί, βούτυρο στο ψωμί κάθε διάλυσης. Με βάση αυτά που εφάρμοσε μέσω ιδρύματος Σόρος για πολλές χώρες, όλοι εκεί θα διδαχθούν ότι είναι «Περιούσιος Λαός», καμία σχέση με τους διπλανούς και μόνη σωτηρία τους είναι η υποταγή τους στις  ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η έκρηξη του εθνικισμού στην πρώην ΕΣΣΔ και Γιουγκοσλαβία βρέθηκε και με έτοιμους εθνικιστές ηγέτες και «κινήματα». Καθόλου τυχαίο.

 Το έδαφος υπάρχει. Με χρήμα προπαγάνδα, εξαγορές, διαφθορά, βία όλα γίνονται.

Αυτό νομίζουν και σχεδιάζουν!

 

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δείτε βίντεο με αναφορά σε σχέδιο της Δύσης για διάλυση της Ρωσίας σε 44 κράτη.

Ηλίας Παπαναστασίου, οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμων

Στην Ελλάδα καλλιεργείται ένας ψυχωτικού τύπου αντιρωσισμός 


 

Διόρθωση: η έκταση της Ρωσίας είναι περίπου 17.000.000 km2

 

Από 20΄.26΄΄ ως 22΄.30΄΄

https://www.youtube.com/watch?v=grNm1umX3x8

 **********

 Νέα πρόταση - όνειρο: «Η Ρωσία πρέπει να χωριστεί σε 200 κράτη»!

16/6/2024

Η Πολωνία, χώρα που απαιτεί από τη Ρωσία να σέβεται τα διεθνή σύνορα των κρατών και να αποχωρίσει από την Ουκρανία, αποκάλυψε δια του προέδρου της, Α.Ντούντα, ότι η Ρωσία είναι μια φυλακή 200 εθνοτήτων που στενάζουν και πρέπει να απελευθερωθούν και να χωριστεί σε 200 κράτη!

Όχι, για τις 300 φυλές των ΗΠΑ δεν είπε τίποτα!

Μεγάλο σεβασμό στα σύνορα των κρατών βλέπουμε στις χώρες του ΝΑΤΟ!

Πρόεδρος της Πολωνίας: «Η Ρωσία πρέπει να χωριστεί σε 200 κράτη»!

Δηλώσεις για το μέλλον της ρωσικής ομοσπονδίας όπως το βλέπει η πολωνική ηγεσία παρουσίασε ο Α.Ντούντα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/proedros-tis-polonias-i-rosia-prepei-na-xoristei-se-200-krati/

 

Στέργιος Βασιλείου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου