Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Θρίαμβος και τραγωδία μετά τις εκλογές

...κι αφού άκουσα πρωί – πρωί στο ρ/φ για το θριαμβικό περασμα της Δεξιάς και της «πολυμορφικής» ακροδεξιάς, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, έκανα ένα κλικ αριστερά κι άκουσα ξαφνικά τον «ύμνο» της δικτατορίας του κεφαλαίου σε λαϊκό άσμα! Άσμα μιας ανυπότακτης Ελένης, που δυστυχώς ούτε με αυτό γίνεται κατανοητή η δικτατορία του κεφαλαίου από τους προσκυνημένους και υποταγμένους. Αυτός είναι ο λόγος του θριάμβου της Δεξιάς & Σία.

 

   Μόνο που όλοι αυτοί οι «νικητές» και θριαμβευτές πρέπει να ξέρουν ότι η δικτατορία του κεφαλαίου δεν κάνει εξαιρέσεις σε οπαδούς και αντιπάλους των υποκείμενων τάξεων, στην εκμετάλλευση. Τους αλέθει όλους το ίδιο!

 Έτσι, σε λίγους μήνες, όταν τα φώτα του θριάμβου αντικατασταθούν από το σκοτάδι της καπιταλιστικής αβύσσου  θα βρεθούν μέσα σ’ αυτή μαζί με τους ηττημένους οι ποικίλως πανηγυρίζοντες των 41,56%, 4,63%, 4,44%, 3,69%, 0,50%, 0,43%, 0,17, 0,06%...  Όλοι στον ίδιο ολετήρα, θυσία στην δόξα της δικτατορίας του κεφαλαίου θα χύσουν τον ιδρώτα, ίσως και το αίμα τους!

 Ο θρίαμβος θα γίνει τραγωδία και γι αυτούς.

  

Ελένη Βιτάλη ''Κιβωτός''

 https://www.youtube.com/watch?v=SGOMoQsP4B8

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου