Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμιος φασισμός. Νέα έφοδος κατά των λαών!

Ο υφέρπων παγκοσμίως φασισμός περνάει σε νέα φάση. Αφού κατάφερε να εκκολαφθεί εντός της αστικής δημοκρατίας και να στεριώσει σε πολλές χώρες, περνάει σε νέα έφοδο για να καταλάβει κοινοβουλευτικές πρωτιές και κυβερνητικές πρωτιές! 

 

 Φασιστικά, εθνικιστικά και ακροδεξιά μορφώματα έχουν ήδη αναρριχηθεί ή στοχεύουν την πρώτη θέση και την κυβέρνηση σε πολλές χώρες. Από την Αργεντινή και το Ισραήλ μέχρι Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία ,Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ισπανία, Ουκρανία, πρώην σοσιαλιστικές χώρες κ.α. είναι μάρτυρες της νέας εφόδου. Για να μην αναφερθούμε στις λεγόμενες ισλαμικές δημοκρατίες που είναι άκρως αναχρονιστικές, αντιδραστικές αστικές δημοκρατίες. Μη μας ξεγελούν οι προσωρινές υποχωρήσεις του σε Βραζιλία και Πολωνία, μπορεί να είναι απλώς διαλείμματα για την επόμενη μεγάλη έφοδο.  


  Αυτός είναι ο καπιταλισμός και η ταξική του δικτατορία, στο έδαφος του οποίου ανθεί κάθε τύπος αστικής δημοκρατίας και στα σπλάχνα της εκκολάπτεται το άλλο του τέκνο, ο φασισμός, ως άλλη όψη του ενός καπιταλιστικού νομίσματος πολιτικής διακυβέρνησης: «Δικτατορία – αστική Δημοκρατία».

 Αν οι λαοί δεν ανακόψουν με τους αγώνες τους αυτή την πορεία, είναι καταδικασμένοι να ζήσουν τη μεταβατική περίοδο της αυταρχικής, ακροδεξιάς αστικής δημοκρατίας του έρποντος φασισμού, που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της σε πολλές χώρες, πριν η παγκόσμια δικτατορία του κεφαλαίου ωθήσει στο επόμενο βήμα του ολοκληρωτικού φασισμού.

 Ο κίνδυνος είναι άμεσος!

 Αν οι λαοί δεν ξεσηκωθούν και δεν οργανωθούν από τώρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, αυτό που θα δούμε ίσως να είναι στο δεκαπλάσιο από τα παγκόσμια βάσανα και εγκλήματα σε βάρος των λαών, από γεννησιμιού των ταξικών εξουσιών.

 Σχετικά:

Εκλογές Ολλανδία: Ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς μεγάλος νικητής

https://www.cnn.gr/kosmos/story/392943/ekloges-ollandia-o-akrodeksios-geert-vilnters-megalos-nikitis

 

Αργεντινή: Νέος πρόεδρος της χώρας ο ακροδεξιός Χαβιέρ Μιλέι

https://www.lifo.gr/now/world/argentini-neos-proedros-tis-horas-o-akrodexios-habier-milei

 

Άρθρα για τον φασισμό στο aristeripolitiki.blogspot και άλλα

  Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Η γενεσιουργός αιτία του φασιστικού φαινομένου

 Ο φασισμός είναι στοιχείο του πολιτικού εποικοδομήματος του καπιταλισμού αλλά δεν έχει ως αιτία εμφάνισης του το ίδιο το εποικοδόμημα ή ειδικότερα τις αδυναμίες λειτουργίας της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Τόσο ο φασισμός όσο και η αστική δημοκρατία είναι στοιχεία του εποικοδομήματος  και πολιτικές μορφές διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Εδράζονται δε ευθέως στη βάση της εξουσίας του κεφαλαίου και της ταξικής δικτατορίας του, στις καπιταλιστικές παραγωγικές σχέσεις - άσχετα από την απόλυτη εξωτερική αντίθεση που παρουσιάζουν μεταξύ τους ως μορφές.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2008/02/blog-post_9136.html

 

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Το «Σύνταγμα της Ελευθερίας» και οι νεοφιλελεύθερες διαστροφές

Το κομμάτιασμα της ελευθερίας, απόλυτη θεώρησή της σαν φυσική και όχι κοινωνική έννοια και η ακραία απομόνωση των ατόμων στην «ελευθερία» τους, είναι η άλλη όψη της φασιστικής αντίληψης για την ελευθερία η οποία ταυτίζεται με την ελευθερία του ηγέτη, του αρχηγού, και πίσω από αυτόν της άρχουσας τάξης, να ορίζει την ελευθερία όλων των άλλων. Εδώ η κοκκοποίηση της ελευθερίας από τον Χ. δίνει τη δυνατότητα σαρώματος της κοινωνικής ελευθερίας από επίδοξους σωτήρες αφού, τα απομονωμένα άτομα αδυνατούν να αντιληφθούν τη κοινωνική διάσταση της ελευθερίας και κάθε καταπάτησή τους θα μετρηθεί με βάση τη λειτουργία των νόμων της αγοράς.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/05/blog-post_24.html

 

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Και πάλι για το «αυγό του φιδιού»

Για μια ακόμη φορά οι πάντες προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτό που γίνεται στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και πέριξ, με την εγκαθίδρυση αφανούς τοπικής ημιφασιστικής εξουσίας.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/11/blog-post_09.html

 

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο έρπων φασισμός ξανακτυπά

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επισημανθεί ότι η εγκαθίδρυση μια τοπικής κρυπτοφασιστικης εξουσίας, στο όνομα της προστασίας των «Ελλήνων» από τους αλλοδαπούς σε περιοχές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας και η πλ. Αττικής, αργά ή γρήγορα θα μετατρέπονταν σε εξουσία και κατά των Ελλήνων.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/10/blog-post_91.html

 

 Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο νεοφασισμός στη νομιμότητα!

(ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ)

Το έλεγαν και ευθέως! Το Σημείο 7 του ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ το έγραφε: «Φαίνεται ότι σε ορισμένες χώρες είναι ζωντανό ακόμα ένα είδος νοσταλγίας για τον κομμουνισμό. Αυτό το γεγονός δημιουργεί τον κίνδυνο ο κομμουνισμός να κερδίσει την εξουσία στη μια ή στην άλλη χώρα». Να ο νέος κίνδυνος!!!Με βάση το σχέδιο απόφασης δίνεται η δυνατότητα στις αστικές κυβερνήσεις να περιορίζουν ακόμα και αυτές τις υποτυπώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, για την αποφυγή «διασάλευσης της τάξης»: «Η Συνέλευση υπενθυμίζει επίσης ότι, παρόλο που η ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι είναι οι πυλώνες μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας, η άσκησή τους μπορεί να περιορισθεί, ιδίως όταν ο περιορισμός αυτός αντιστοιχεί σε μία επιτακτική κοινωνική ανάγκη, όπως είναι η πρόληψη της διασάλευσης της τάξης, η προστασία της ηθικής και η προστασία των δικαιωμάτων των άλλων».

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/10/blog-post_02.html

 

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο φασισμός του "ζωτικού χώρου"

Το «αυγό του φιδιού» συνεχίζει να εκκολάπτεται και σε κάθε στάδιο της κρίσης κατακτά και νέο επίπεδο ωρίμανσης και αποδοχής από το σύστημα.

Φυσικά απάντηση σε τέτοιες πρακτικές μπορεί να δώσει μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα των εργαζομένων ,των νέων και των συνοικιών με οργανώσεις υπεράσπισης των λαϊκών- δημοκρατικών δικαιωμάτων…

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/09/blog-post_02.html

 

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Το αυγό του φιδιού και το αυγό του αετού

Δεν ξέρουμε πιο αυγό θα εκκολαφτεί ταχύτερα. Θα προλάβει το φίδι να βγει και να πνίξει το αετόπουλο στη φωλιά του ή ο αετός θα προλάβει να πετάξει και από ψηλά στοχεύοντας το φίδι, να το κατασπαράξει;

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/05/blog-post_1002.html

 

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Η αφανής δικτατορία

Η ταξική εξουσία του κεφαλαίου, στο όνομα της κρίσης θέλει να τα σαρώσει όλα ακόμη και τις δημοκρατικές κατακτήσεις (απαγόρευση απεργιών, συγκεντρώσεων, συνδικαλισμού, λόγου κλπ, κλπ,) που είναι απαραίτητος όρος για την επιβολή των μέτρων.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/05/blog-post_01.html

 

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η Κούβα και η σιωπή των κομμουνιστών 

 Εξετάζοντας από κοντά την ουσία της δικτατορίας του προλεταριάτου και νοώντας την σαν μήτρα δικαίου σε μια κοινωνία ανισότητας, σαν μήτρα-κανόνα που επιβάλει το δικαίωμα του συλλογικού παραγωγού-εργάτη να είναι ιδιοκτήτης του κόπου του και να τον διαχειρίζεται, εξετάζοντας την τελειότητα μιας σωστής λειτουργίας του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, βλέποντας τις βασικές αρχές του σοσιαλισμού στη βάση και το εποικοδόμημα, καταλήγει αβίαστα να πει: «ναι είναι πολύ τέλεια ιδανικά για να εφαρμοστούν από ατελείς ανθρώπους, ηγέτες, συλλογικούς φορείς».

Όμως δεν ήταν ποτέ διαφορετικά στη ζωή γιατί αυτή δεν παρασκευάζεται σε εργαστήρια αλλά μέσα στην ενότητα και πάλη των αντιθέτων, μέσα σε σκληρή ταξική σύγκρουση όπου τα λάθη και οι αδυναμίες είναι μέρος της ύπαρξης. Με αυτά θα ζούμε, με αυτά πρέπει να νικούμε, με αυτές τις πλάτες πρέπει να τα σηκώσουμε.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2011/04/blog-post_22.html

 

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιβολή της "νομιμότητας" από τη ΧΑ

Οι αλλοδαποί μικροπωλητές στη Ραφήνα είχαν άδεια, ήταν νόμιμοι και η ΧΑ μας είπε ότι επέβαλε τη «νομιμότητα» καταστρέφοντας τους πάγκους τους στις 7/9/2012!

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/09/blog-post_10.html

 

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Διάφορα μικρά και μεγάλα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια αρχίζουν και συνδέονται μεταξύ τους με έναν ακατάλυτο δεσμό: Το νέο παγκοσμιοποιημένο φασισμό.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/08/blog-post_17.html

 

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Έρπων και επίσημος φασισμός

Με άλλα λόγια ο φασισμός κερδίζει θέσεις σταδιακά και τα αστικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ότι "δεν ξέρουν τίποτα" για τον ρόλο τους. Η προ Χίτλερ και προ Μεταξά περίοδος και συμπεριφορά των αστών δεν διέφερε καθόλου. Αυτός που πρέπει και επιβάλλεται να κάνει τη διαφορά είναι ο λαός.

Οι καμπάνες έχουν κτυπήσει από καιρό για τον κίνδυνο, ας μη τον υποτιμάμε.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/07/blog-post_26.html

 

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Προώθηση της παγκόσμιας πολιτικής δικτατορίας του κεφαλαίου στον εργασιακό τομέα

Η Παγκόσμια Οργάνωση Εργοδοτών αμφισβητεί σε παγκόσμιο επίπεδο το δικαίωμα στην απεργία από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.  Οι εργοδότες αντικαθιστούν το συλλογικό δικαίωμα στην απεργία με το ατομικό δικαίωμα αν θέλει κάποιος να εργαστεί για έναν εργοδότη ή όχι. Θέλουν τους εργαζόμενους άτομα χωρισμένα απέναντι στο κεφάλαιο με το οποίο… «συναλλάσσονται ισότιμα» μέσα από τους μηχανισμούς της προσφοράς και ζήτησης!

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/06/blog-post_23.html

 

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανοιχτή επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά της Δημοκρατίας

Το αυγό του φιδιού έσπασε και το φίδι βγήκε σεργιάνι στην κοινωνία μας. Τώρα δίνει μήνυμα στο σύστημα πώς θα το σώσει και πώς θα λύση τα προβλήματά του. Και αναμένει το μήνυμα – πρόσκληση μόλις τεθεί σε κίνδυνο η εξουσία του κεφαλαίου. Ένας μικρός Χίτλερ στη χώρα μας.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/06/blog-post_07.html

 

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κρυπτοφασισμός!

Η ζωή έχει δείξει ότι αυτές οι κρυπτοφασιστικές φωνές στην αρχή είναι «απόψεις», μετά γίνονται απαιτήσεις, μετά γίνονται εκβιασμοί, μετά ακολουθεί η "δίκαιη" πλέον κατάργηση των κομμάτων που δεν προσκυνούν και δεν συμφωνούν και στο τέλος ακολουθεί η κατάργηση και αυτών που συμφωνούν γιατί για τη πολιτική δικτατορία του κεφαλαίου δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/02/blog-post_16.html

 

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Όταν το αστικό κράτος έστρωνε το δρόμο στον φασισμό

Μέρες του ‘36

Ο κ Σαμαράς είπε, με βάση τη θεωρία των «δύο άκρων», ότι είναι καιρός να κτυπήσουμε και το «άλλο άκρο» που στρέφεται κατά της ΕΕ και  του ΝΑΤΟ!

Οι αστοί πάντα έστρωναν το δρόμο προς τον αυταρχισμό και τον φασισμό με οποιαδήποτε αιτία και αφορμή και μετά έκαναν ότι δεν ήξεραν τίποτα για το φόνο.  Δείτε πως εφαρμόστηκε, πάνω στους μικρομεσαίους, από  το αστικό κράτος το Ιδιώνυμο του «Εθνάρχη» Βενιζέλου υλοποιώντας, προς τη μια πλευρά, τη παρόμοια θεωρία του Σαμαρά, το 1936.

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2013/10/blog-post_8.html


 

 Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η... Πλατινένια Αυγή

Ακόμη δεν έχει κατακαθίσει η εικόνα της σύλληψης της ηγεσίας της ΧΑ σαν εγκληματική οργάνωση και διάφοροι σχολιαστές, από αυτούς που ένοιωθαν έκπληξη δήθεν από την θεαματική άνοδο της ΧΑ, ανησυχούν, λέει, για το τι θα την αντικαταστήσει.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2013/09/blog-post_1370.html

 

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τι είναι δικτατορία του κεφαλαίου και τι δικτατορία του προλεταριάτου;

Ένας μικρός ρωτάει και ανασυνθέτει

«Α, μου λέει, δικτατορία του κεφαλαίου είναι να μας παίρνουν για δικά τους όσα βγάζουμε και δικτατορία του προλεταριάτου να έχουμε για δικά μας όσα βγάζουμε»!

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2013/03/blog-post_16.html

 

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Εξαιρετικά αφιερωμένο στους λάτρεις του ανεπτυγμένου «κοινωνικού καπιταλισμού» των «πολιτισμένων χωρών» της ΕΕ.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2014/11/blog-post_24.html

 

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πως ο φασισμός ετοιμάζει τη δικτατορία μέσω κοινοβουλευτισμού

Ιστορικά διδάγματα

Για να μην έχουμε αυταπάτες, η τότε βουλή, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μεταξά με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές. ο Μεταξάς είχε μόνο 7 βουλευτές και όμως η εξουσία του κεφαλαίου τον έχρησε πρωθυπουργό με 241 ψήφους! Όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2014/05/blog-post_31.html

 

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πως ο νεοφιλελευθερισμός καθοδηγεί το νέο φασισμό

Όλοι πλέον ξέρουμε για το φασιστικό έγκλημα στην Οδησσό.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2014/05/blog-post_6.html

 

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ

Νύχτα βρικολάκων στην Ουκρανία η 23η Φεβρουαρίου 2014. Νύχτα νεκρανάστασης φασισμού.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2014/02/blog-post_27.html

 

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μερικά ζητήματα για τη δικτατορία του προλεταριάτου

Το περιεχόμενο κάποιων εννοιών και η αντιστροφή τους από αστούς και αναθεωρητές.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2014/01/blog-post_28.html

 

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Σε ισχύ τέθηκε, από 15/5/2015, ο αντικομμουνιστικός νόμος που ψήφισε η ουκρανική Βουλή στις 9 Απρίλη, με τίτλο: «Για την καταδίκη του κομμουνιστικού και ναζιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος στην Ουκρανία και την απαγόρευση της προπαγάνδας και των συμβόλων τους» (Αρ. 2558).

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2015/05/blog-post_17.html

 

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ο Αριθμητής και ο παρονομαστής της δημοκρατίας

Όλες οι δημοκρατίες είναι ταξικές δημοκρατίες από την αρχαία Αθήνα μέχρι τις σοσιαλιστικές δημοκρατίες. Είναι κανόνες ορισμού και κατοχύρωσης ταξικών και πολιτικών ορίων και δικαιωμάτων πάνω στην ταξική δικτατορία της κυρίαρχης τάξης.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2016/07/blog-post.html

 

Δες και αυτό στη προετοιμασία, προαναγγελία και εφαρμογή του πραξικοπήματος.

Κάποιους από τους πρωταγωνιστές αντάμωσα κι εγώ. Ήταν θρασείς και αμετανόητοι δηλώνοντας ότι όλα τα έκαναν για το καλό των μικρομεσαίων… και πάλι το ίδιο θα έκαναν!

 

21/04/2017

Ιστορία. Η Δικτατορία των Συνταγματαρχών και οι μικρομεσαίοι

  Σχεδόν άγνωστες είναι οι πτυχές  του αγώνα των μικρομεσαίων κατά της δικτατορίας. Όπως άγνωστα είναι και τα ανομήματα των δωσίλογων συνδικαλιστών που έδωσαν γη και ύδωρ στους δικτάτορες.

 Ο πλέον γνωστός ηγέτης τους μάλιστα ήταν τόσο αντιδραστικός που αποκάλυψε τα σχέδια για δικτατορία πολύ πριν εκδηλωθεί.

 Να τι δήλωσε στις 4 Φεβρουαρίου 1963 στην Καλαμάτα, ο τότε Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, Ι. ΜΠΕΡΝΙΤΣΑΣ απ αφορμή τη μη παρουσία βουλευτών σε κάποια εγκαίνια: «Προτού σηκώσωμεν τήν σημαίαν τής καταργήσεως τού κοινοβουλευτισμού, καλούμεν τούς βουλευτάς νά συνετισθούν καί νά μήκωλυσιεργούν είς τήν ψήφισιν ζωτικής φύσεως νομοσχεδίων».

 https://www.eea.gr/arthra-eea/istoria-i-diktatoria-ton-syntagmatarxon-kai-oi-mikromesaioi/

 Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Οι ταξικές δικτατορίες και οι πολιτικές μορφές διαχείρισης τους

Συνοπτικές σημειώσεις

Σχόλιο πάνω σε μια παρατήρηση ενός φίλου που σημείωσε σε σχόλιό του ότι θέλει «Τον κομμουνισμό της πράξης και όχι της γραφειοκρατίας» αλλά, όπως είπε, «Ο Κομμουνισμός της πράξης δεν χρειάζεται δικτατορίες του προλεταριάτου».

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2018/06/blog-post_21.html

 

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Αστική δημοκρατία και φασισμός. Αντίθεση στο εποικοδόμημα ομοιότητα στη βάση

Οι κομμουνιστές έδωσαν το αίμα τους για να κατακτήσει ο λαός αστικά (εργασιακά, πολιτικά, κοινωνικά) δικαιώματα και να τα κατοχυρώσει σε αστικά συντάγματα. Ποτέ δεν υποτίμησαν αυτά τα δικαιώματα. Οι αστοί τα υποτίμησαν και τα μίσησαν (πχ συνδικαλισμό, απεργία, διαδήλωση, επίσχεση εργασίας, συλλογικές συμβάσεις…).

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2018/06/blog-post_20.html

 

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Οι ταξικές δικτατορίες και οι πολιτικές μορφές διαχείρισης τους

Συνοπτικές σημειώσεις

 Σχόλιο πάνω σε μια παρατήρηση ενός φίλου που σημείωσε σε σχόλιό του ότι θέλει «Τον κομμουνισμό της πράξης και όχι της γραφειοκρατίας» αλλά, όπως είπε, «Ο Κομμουνισμός της πράξης δεν χρειάζεται δικτατορίες του προλεταριάτου».

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2018/06/blog-post_21.html

 

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Πως το αστικό σύστημα στρώνει το δρόμο προς τον φασισμό

Μπερνίτσας - Μαρμπαρούσης 1963 – 2018:  Ένα ιστορικό ανάλογο.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2018/06/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html

 

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο κατάπτυστο αντικομουνιστικό μνημόνιο!

Οι καπιταλιστικές - αστικές δημοκρατίες που στα σπλάχνα τους γεννήθηκε και αναγεννιέται πάλι ο φασισμός, ανέλαβαν να επιτεθούν και πάλι κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας (η οποία πλανάται από πάνω τους σαν «φάντασμα»), «εκλαϊκεύοντας» τον χυδαίο αντικομουνισμό των φασιστών με δημοκρατικό λεξιλόγιο και μανδύα!

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2019/09/blog-post_22.html

 

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο φασισμός είναι παιδί του συστήματος

Απάντηση σε μια φίλη με αυταπάτες αστικής δημοκρατίας…

Οι κομμουνιστές ποτέ δεν είχαν αυταπάτες για την αστική δημοκρατία στον καπιταλισμό. Παράγει τον αδελφό νεκροθάφτη της, τον φασισμό, υπογείως και φανερά όταν αυτό επιτάσσει το συμφέρον της ταξικής δικτατορίας (εξουσίας) του κεφαλαίου, στην οποία υποτάσσονται και υπηρετούν και οι δύο.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2021/09/blog-post_16.html

 

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Όταν η αστική δημοκρατία εκτρέφει τον φασισμό

Ο φασισμός και ο Ναζισμός δεν έπεσαν από τον ουρανό στον μεσοπόλεμο (1919-1939). Άπειρες πράξεις των αστικών δημοκρατιών των ιμπεριαλιστικών χωρών, εξέθρεψαν το φαινόμενο, ως άσσο στο μανίκι των ταξικών εξουσιών του κεφαλαίου για να αντιμετωπίσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ανερχόμενα κύματα επαναστατικών διαθέσεων των λαών με όχημα την κομμουνιστική ιδεολογία.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2021/02/blog-post_21.html

 

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Οικονομική κρίση και η εκλογική δύναμη της ακροδεξιάς στην Ελλάδα

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2023/06/blog-post_26.html

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Η δικτατορία του κεφαλαίου γεννοβολάει «αυγά του φιδιού» και η αστική δημοκρατία τα εκκολάπτει!

Να μη ξεχνάμε ποτέ τη θητεία δικτατόρων όπως ο Μεταξάς, ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι στα αστικά κοινοβούλια πριν τους εκλέξουν δικτάτορες!!!

 Η ακροδεξιά και φασιστική πανούκλα εξαπλώνεται χωρίς όρια. Είναι ο βαθύς  καπιταλισμός ηλίθιε…

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2023/06/blog-post_14.html

 

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Πολωνία: Νεκρανασταίνονται ναζιστικά διατάγματα του Χίτλερ!

Η συνεχής διολίσθηση ορισμένων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στον «κοινοβουλευτικό φασισμό» δεν σταματάει με τίποτα. Φαίνεται ότι το τέλος θα είναι ο πάτος του ωμού φασισμού – ναζισμού τους.

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2023/05/blog-post_27.html

 

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Οι κομμουνιστές, τα αστικά κόμματα και οι ταξικές εξουσίες

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2023/04/blog-post_27.html

 

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Κούβα. Πως λειτουργεί η δημοκρατία

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2018/12/blog-post_25.html

 

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες

Εκλογές στην Κούβα 2023

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2023/03/2023.html

 

 

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου