Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ουκρανία: Ιμπεριαλιστικές «επενδύσεις» 360 δισεκ. σε «κρέας για τα κανόνια»!

 Τελικά πολύ ακριβός βγαίνει ο πόλεμος της Ουκρανίας στους αμερικανονατοϊκούς. Τα περί «φτηνού κρέατος» για τα κανόνια με 66 δισ. που θα τους έφερναν πολλά γεωπολιτικά και οικονομικά κέρδη, όπως έλεγαν κάποιοι αναλυτές που ήθελαν τον «τελευταίο Ουκρανό» τζάμπα νεκρό για τα συμφέροντά των ΗΠΑ, μάλλον τους βγαίνουν ξινά!

 

 Διαβάζω ότι τελικά οι νατοϊκοί και οι «πρόθυμοι» έχουν ξοδέψει ήδη 245 δισεκ. δολάρια για βοήθεια στην  Ουκρανία προκειμένου να νίκησε ή να φθείρει εντελώς τη Ρωσία, από την αρχή της ρωσικής εισβολής 24/2/2022, συν ένα δάνειο 115 δισεκ. από το ΔΝΤ με όρους «δανεικό και αγύριστο», σύνολο 360 δισεκατομμύρια  και έπεται συνέχεια με νέες χορηγήσεις που αγωνίζεται ο Μπάιντεν να εξασφαλίσει από δύστροπους, πλέον, γερουσιαστές.  


 Σε χρόνο μηδέν η Ουκρανία έγινε ο πολεμικός αστακός της Ευρώπης με τεράστιους όγκους οπλισμού κάθε είδους από οπλικά συστήματα μέχρι πολεμικές και άλλες υποδομές, αλλά φαίνεται ότι το άλογο είναι… κουτσό!

 Τηρουμένων των αναλογιών η Ουκρανία ξόδευε για τους 20 μήνες (μέχρι Σεπτέμβρη 2023) του πολέμου κατά μ.ο. 18 δισεκ. το μήνα. Αν σκεφτούμε ότι ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας είναι 120 δισεκ. δολάρια, δηλαδή 10 δισεκ. το μήνα μόνο (!) για κάθε αμυντική ανάγκη, από την φύλαξη των τεράστιων συνόρων μέχρι τη συντήρηση και λειτουργία  ενός μεγάλου υπερσύγχρονου οπλοστασίου που δεν αφορά κατά κύριο λόγο την Ουκρανία, είναι λογικό να σκεφτούμε ότι οι Ρώσοι ξόδευαν μόνο ένα πολύ μικρό μέρος για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Άρα, ή το άλογο είναι κουτσό η τα όπλα που της έδωσαν ήταν για τα πανηγύρια ή τα όπλα της Ρωσίας ήταν φθηνότερα και καλύτερα, όπως της ΕΣΣΔ απέναντι στην υπερ-ανεπτυγμένη επιστημονικά και οπλικά Ναζιστική Γερμανία!

 Μάλλον άνθρακες ο θησαυρός για τους ιμπεριαλιστές «επενδυτές» που νόμισαν ότι με δεκάρες για το αίμα Ουκρανών θα κερδίσουν εκατομμύρια!

 Ο πίνακας «βοήθειας»:

Ηνωμένες Πολιτείες 46,56 δισ. δολ. στρατιωτικά, +26,37 δισ. δολ. οικονομικά, + 3,91 δισ. δολ. ανθρωπιστικά = 76,84 δισ. δολ. στις 21 Σεπτεμβρίου 2023

Γερμανία: 23 δισ. δολ.  συνολικά

Ηνωμένο Βασίλειο: 15 δισ. δολ.

Νορβηγία: 9 δισ. δολ.

Ιαπωνία: 7 δισ. δολ.

Καναδάς: 6 δισ. δολ.

Πολωνία: 4 δισ. δολ.

Ολλανδία: 4 δισ. δολ.

Δανία: 3 δισ. δολ.

Σουηδία: 2 δισ. δολ.

Ελβετία: 2 δισ. δολ.

Γαλλία: 1,5 δισ. δολ.

Τσεχία: 1 δισ. δολ.

Φινλανδία: 1 δισ. δολ.

Ιταλία: 1 δισ. δολ.

Ισπανία: 5 δισ. δολ.

Λιθουανία: 5 δισ. δολ.

Αυστρία: 5 δισ. δολ.

Σλοβακία: 5 δισ. δολ.

Νότια Κορέα: 3 δισ. δολ.

ΣΥΝΟΛΟ = περίπου 245 δισ. δολ.

 

Πρόσθετα: 115 δισεκ από το ΔΝΤ, τον Μάρτιο του 2023, στην Ουκρανία «χωρίς να απαιτείται καμία απόδειξη για το πού πήγαν…»

 Σύνολο 360 δισεκ δολάρια!

 Από  τους υπολογισμούς λείπουν:

-Κεντρική δωρεά της ΕΕ 27 δισεκ.

-Δωρεές όπλων όπως της Ελλάδας (3.870 τόνους στρατιωτικό εξοπλισμό, Αντιαεροπορικούς πυραύλους STINGER, ρουκέτες, οβίδες πυροβολικού, πυρομαχικά τυφεκίων, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού/Μάχης BMP-1), Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Β. Μακεδονίας κ.ά.…

-οι προηγούμενες δωρεές δεκάδων δισεκ. από το 2014 για να μετατραπεί σε σύγχρονο πολεμικό πεδίο η Ουκρανία με οπλικά συστήματα, τεράστιες αμυντικές εγκαταστάσεις και με εκπαίδευση των αζοφικών ταγμάτων που ενσωματώθηκαν στον στρατό, χώρια οι παραστρατιωτικές ομάδες.

-δεν περιλαμβάνονται τα τεράστια κόστη εκατοντάδων δισεκ. που επιβλήθηκαν στους λαούς της ΕΕ και άλλους εξαρτημένους λαούς από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες γύρισαν μπούμερανγκ.

 Αν αυτά τα λεφτά τα έδιναν οι δυτικοί για να οικοδομήσουν σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσία αντί για να φέρουν τους πυραύλους τους στα σύνορά της (285 μίλια από τη Μοσχα), ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος σήμερα.

 Ο ιμπεριαλισμός όμως η μόνη σκέψη που κάνει είναι η κατάκτηση για την ληστεία των λαών…

 Πηγές: 

 Έγγραφο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2023 και τίτλο «Πόση βοήθεια έχουν στείλει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία; Τα έξι γραφήματα»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/705939/eno-i-dysi-petakse-360-dis-dol-stin-oukrania-ton-polemo-kerdizei-i-rosia-o-parallilismos-me-tin-ellada

 Μπορέλ: Η EE έχει μέχρι στιγμής προμηθεύσει από τα δικά της αποθέματα πάνω από 300.000 πυρομαχικά στην Ουκρανία

https://www.capital.gr/diethni/3749805/mporel-i-ee-exei-mexri-stigmis-promitheusei-apo-ta-dika-tis-apothemata-pano-apo-300-000-puromaxika-stin-oukrania/

 Σχετικά:

Γερμανία: Διπλάσια στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία το 2024

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου