Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ενότητα κορυφών της «αριστεράς» ή του λαού στο πεδίο των αγώνων;

Συμπεράσματα

Σήμερα, 22/11/2023,  μια τεράστια διαδήλωση και συγκέντρωση διαφορετικών πολιτικών, ιδεολογικών, ταξικών και κοινωνικών ομάδων, κυρίως μεσαίων στρωμάτων, αψήφησε το «εμείς δεν είμαστε κομμουνιστές» και «λαϊκιστές», ούτε «δεν είμαστε των διαμαρτυριών» που «κλείνουν τους δρόμους» αλλά «έχουμε δημοκρατία»…  και απαίτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα φορομπηχτικά μέτρα και νομοσχέδια. 

 

 Το μέτρο είναι μέτρο του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος του λαού και ο λαός είναι εναντίον του! Αυτή είναι η εικόνα!

 



 Το ότι αυτή η μέθεξη ενότητας διαφορετικών ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων στον λαό, είναι δυνατόν να γίνει μόνο στο πεδίο των αγώνων, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όλα τα άλλα, αστικά, ευρωενωσιακά, νατοϊκά «αριστερά» κόμματα, ηγεσίες, θεωρίες, νομιμοφροσύνες, ιδιοτελή συμφέροντα, ρουσφέτια, μάχες για την κάλπη, την ψήφο και την κυβερνητική κουτάλα, τους χωρίζουν. Ο αγώνας τους ενώνει!

 Όταν λοιπόν το ΚΚΕ αρνείται τις συμμαχίες και ενότητες κορυφών και δείχνει τον δρόμο του αγώνα ως μόνο πεδίο δημιουργίας συμμαχίας των μαζών που μπορεί να μετουσιωθεί σε πολιτική δύναμη του λαού, αυτό ακριβώς εννοεί. Ενότητα και συμμαχίες είναι δυνατές μόνο στο πεδίο των μαχών και των αγώνων. Μόνο εκεί πιστοποιείται ο καθείς. 

 

 Αυτό ακριβώς πολεμάνε αλλά και τρέμουν όλα τα αστικά κόμματα. Γι’ αυτό και βλέπουμε έναν πόλεμο μίσους στη θέση του ΚΚΕ για ενότητα του λαού στους αγώνες και όχι «ενότητα της αριστεράς» στις κορυφές για ψήφους και κάλπη που δίνουν κυβερνητική εξουσία χωρίς εξουσία του λαού.

 Η ιστορία όμως έχει επιβεβαιώσει ότι:

 1.Στην ταξική εξουσία της αστικής τάξης τις βασικές πολιτικές των κυβερνήσεων τις καθορίζει η δικτατορία του κεφαλαίου και

 2.Η μόνη δύναμη αντίθεσης και ανατροπής της εκμεταλλευτικής δικτατορίας του κεφαλαίου είναι το πεδίο των κοινωνικών, πολιτικών και ταξικών αγώνων. Κανένας και ποτέ δεν χάρισε τίποτα στο λαό. Όλα είναι κερδισμένα με αγώνα και θυσίες.

 Ο καθένας γνωρίζοντας ότι μόνο η ενότητα και η συμμαχία των μαζών που σφυρηλατείτε στο πεδίο των αγώνων, αποτελεί την πραγματική δύναμη του λαού, μπορεί να τοποθετηθεί αναλόγως. Όχι πάνω σε θεωρίες και αυταπάτες περί «αριστερής διακυβέρνησης» με εξουσία του κεφαλαίου. Μάρτυρας τα γεγονότα του 2015 με τις ανατροπές του συνόλου των λαϊκών βουλήσεων και αυταπατών που μοίραζε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη δικτατορία του κεφαλαίου, ντόπιου και διεθνούς.

 

 *Μια αφελή ερώτηση, τι θα έκανε το ΚΚΕ ως κυβέρνηση, αν είχε την πλειοψηφία του λαού, έχει απαντηθεί από τον λόγο ύπαρξης του ΚΚΕ και του καταστατικού του: Αν είχε την πλειοψηφία του λαού -και αυτό ξέρει να το μετράει σε περίοδο επαναστατικής  κατάστασης- θα τον στήριζε πρώτα να ανατρέψει, με οδηγό την εργατική τάξη, τον καπιταλισμό κατακτώντας την ταξική εξουσία και μετά να γίνουν εκλογές για να αναδειχτεί λαϊκό κοινοβούλιο και κυβέρνηση. Καμία άλλη λύση δεν υπάρχει για να γίνει κυβέρνηση το ΚΚΕ.

 


 **Είναι μια προσωπική θέση μετά από σωρεία χυδαίων επιθέσεων που έχω δεχτεί γιατί υπερασπίζω την άποψη της ενότητα του λαού στην πάλη κατά της εξουσίας του κεφαλαίου στο πεδίο των αγώνων και ποτέ στις κορυφές με αστικά, «αριστερά» και μικροαστικά κόμματα. Ο λαός ενώνεται με τους κομμουνιστές στον αγώνα, τα αστικά κόμματα τον χωρίζουν.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου