Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Τι Υγεία απολαμβάνουμε κε Πλεύρη;

Κε  Πλεύρη καλημέρα,

Αναγνωρίζω τις προσπάθειές σας για ένα αξιόλογο σύστημα υγείας με λίγους γιατρούς και πολύ έργο! Αναγνωρίζω τις καλές προσπάθειες να συμβάλει ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία του λαού.

 Ελπίζω ότι τώρα με το 40% της ΝΔ αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» θα συνεχιστούν!

 Μόλις με πήρε φίλη που μετέφερε χθες, 25/5/2023 στις 15:30 στο εφημερεύον «Γ.Ν Γ. Γεννηματάς» τον πατέρα της για εισαγωγή, με ασθένεια άκρως επικίνδυνη να έχει ανά πάσα στιγμή δραματικές εξάρσεις για τη ζωή του. 



  Κανονικά τους δέχτηκαν, κανονικά είδαν την ανάγκη του, κανονικά του έδωσαν αριθμό προτεραιότητας και κανονικά περίμεναν στις καρέκλες του νοσοκομείου σχεδόν 20 ώρες μέχρι σήμερα στις 10:40 (!) για να τον δεχτούν να τον εξετάσουν! Μετά από ώρα άρχισαν την εξέταση!
Τον εξέταζαν αργά  - αργά κατά δόσεις και τον είχαν στα εξωτερικά ιατρεία. Μια τρέλα με τους ασθενείς γύρω να ζητάνε γιατρειά και να μη βρίσκουν και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να επικαλείται πια "ουράνιες δυνάμεις" για να αντέξει και να μη πέσει κάτω από την κούραση...  Μέχρι τις 20:00 δεν τον είχαν μεταφέρει σε θάλαμο… Στις 20:03 τον πέταξαν κυριολεκτικά σε έναν θάλαμο με 5 κρεβάτια και 2 ράντζα! Με σειρά υποκείμενα νοσήματα όπως η καρδιά που δουλεύει με βηματοδότη, κινδυνεύει κάθε στιγμή. 

 Όλα κανονικά έγιναν! Ακόμη και αν πέθαινε «κανονικά» θα πέθαινε! 

Αυτοί οι λίγοι γιατροί στα νοσοκομεία δεν είναι πολύ παραγωγικοί να ξεπετούν 20-30 ασθενείς την ώρα. Να τους απολύσετε να πάνε στη Γερμανία που τους αναζητά με αγωνία και τους καλοπληρώνει ή να τους στείλετε στον ιδιωτικό τομέα να βγάζουν τα τριπλάσια με το ένα τρίτο της δουλειάς, από τα θύματα  που αδυνατούν να περιμένουν στο δημόσιο νοσοκομείο σας 20 ώρες με τον θάνατο να κάνει βόλτες από πάνω τους.

 Στην Ελλάδα έχουμε τους περισσότερους γιατρούς στην ΕΕ ανά 1000 κατοίκους και (νομίζω) τους λιγότερους γιατρούς ανά ασθενείς στα νοσοκομεία. Αν αυτό δεν είναι κατόρθωμα τι είναι;

 Δεν υπάρχει καλύτερη «συνεργασία» με τον ιδιωτικό τομέα από τέτοια 20ωρα αγωνίας και πάλης με τον θάνατο που έχετε εισάγει στα νοσοκομεία με τις προοδευτικές σας πολιτικές κι ας λένε η ασυμβίβαστη Αριστερά και το ΚΚΕ τι είναι προοδευτική δημόσια και δωρεάν υγεία για τον λαό. Η δική σας είναι προοδευτική!

 Δεν λέω πως παλιότερα ήταν ένα θαύμα τα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά η αναμονή ήταν κάπου 10 ώρες. Αυτό είναι ένα μικρό διάστημα και πολύ καλώς το αυξήσατε στις 20 ώρες! Να μάθουν όλοι τι εστί δημόσια και δωρεάν πολιτική υγείας της ΝΔ και να την υπερψηφίζουν, πχ με 40%!

 Ξέρω τι κατόρθωμα του συστήματος είναι οι Έλληνες ασθενείς να πληρώνουν 35% του άμεσου κόστους υγείας από την τσέπη τους, – το άλλο 65% το πληρώνουν με τις εισφορές - έναντι του 15% άμεσης ιδιωτικής δαπάνης των ασθενών στην ΕΕ. Μεγάλο κατόρθωμα! Είμαστε πιο πλούσιοι και των 20ωρων βοηθούντων, τρέχουμε να πληρώσουμε χουβαρντάδικα, «μαύρα» ή όχι, για να σώσουμε τη ζωή μας!

 «Καλή επιτυχία» στις εκλογές Ιουνίου 2023, για να τα κάνετε ακόμη χειρότερα. «Μονόδρομος» είναι αυτό και συνδυάζεται με το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για το τέρμα των «εκτατικών πολιτικών» και πέρασμα στα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα που πρέπει να εξασφαλίσετε για τους δανειστές, αφήνοντας στο παρελθόν τα ψιχία των επιδομάτων της καλπάζουσας ακρίβειας. Το νοιώθουν ήδη οι ασθενείς.  Το νοιώθουμε με ανατριχίλα κι εμείς.

  

Στέργιος Βασιλείου


*Δεν είμαι ειδικός στη Δημόσια Υγεία. Φανταστείτε να ήμουν και ειδικός τι θα σας έγραφα…  

 

Ποσοστά συμμετοχής στην υγεία

https://health.ec.europa.eu/system/files/2022-01/2021_chp_gr_greek.pdf

 

«Ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα

https://www.902.gr/eidisi/oikonomia/329685/ta-matomena-pleonasmata-protarhiko-kathikon-tis-epomenis-kyvernisis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου