Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Ποιος είπε πραγματικά το: «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος»;

Το είχε πει το ΚΚΕ και δικαίως, αλλά... το βεβαίωσαν άλλοι!

Ανιστόρητος ο κ. Τσίπρας;

Όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις, από το 1920 και ιδίως από το 1944 και μετά, στον εμφύλιο, μετεμφυλιοποεμικά μέχρι και τη χούτνα που ανέλαβε να συνεχίσει το ίδιο «έργο», έβαψαν τα χέρια τους με αίμα, εκτελέσεις, βασανιστήρια, δολοφονίες, φυλακίσεις, εξορίες, παρακρατικές δράσεις, παρακολουθήσεις, φακελώματα και άλλα «αγαστά» έργα σε βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και των κομμουνιστών.  

  Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι ανάμεσά τους υπήρχαν καλοί και κακοί κυβερνήτες δεξιοί, φιλελεύθεροι, κεντρώοι, προοδευτικοί, «σοσιαλιστές» για να ξεχωρίσει μεταξύ τους τον Πλαστήρα (3 φορές πρωθυπουργός, 1945 στη Σ. Βάρκιζας, 1950, και 1951-2 εκτέλεση Μπελογιάννη) και τον Παπάγο (μία φορά πρωθυπουργός) είναι μόνο προσπάθεια ξεπλύματος κατ’ επιλογή. Ή, για την ακρίβεια, είναι ένα όχημα σημερινού αντικομουνισμού με ξαναζεσταμένη σούπα.

 


 Τι βεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου

 Το ότι αυτοί οι δύο δεν είχαν διαφορές το δείχνει όχι μόνο ο βίος και η πολιτεία των κυβερνήσεών τους με τις εκτελέσεις, τις φυλακίσεις κλπ, αλλά πιο πολύ το βεβαίωσε καραμπινάτα ο ίδιος Γεώργιος Παπανδρέου! Ο Παπανδρέου, βουλευτής και υπουργός με τον Πλαστήρα, στις εκλογές του «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος» (1952), επειδή ακριβώς δεν είδε καμία διαφορά μεταξύ των δύο, απλώς έφυγε από τον Πλαστήρα και έγινε υποψήφιος βουλευτής του Παπάγου! Τι είχε δει ο Παπανδρέου που σήμερα "δεν μπορεί να δει" ο κ. Τσίπρας;

 Αυτός λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου, δικαίωσε απολύτως το ΚΚΕ γιατί αυτός είπε πρώτος το: «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος, το ίδιο είναι» και το έκανε πράξη κατά του λαού, πηγαίνοντας με τον Παπάγο!

 Όχι, δεν είναι ανιστόρητος ο κ. Τσίπρας απλός αντικομουνιστής είναι, τόσο πολύ, όσο ήταν και  ο Παπάγος και ο Πλαστήρας!

 *Για όσους είναι πραγματικά ανιστόρητοι περί Πλαστήρα, συνιστώ να μη σκαλίσουν τον βίο και πολιτεία του στην κατοχή, πριν από αυτή, στον εμφύλιο  και μετεμφυλιοπολεμικά. Το σοκ θα είναι μεγάλο και δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους!

 Πηγές:

-Ιστορία του φασισμού-εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα – μέρος Γ: Έλληνες πολιτικοί με φιλο-φασιστικές θέσεις (Πλαστήρας, Πάγκαλος, Βενιζέλος, κ.α.)

https://erodotos.wordpress.com/2011/07/11/fasismos-ellada-3/

   -«Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», αλλά ποιοι το είπαν και γιατί;

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10390406

 -«Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος»: λογίδρια και νέες ΠΑΣΟΚιές Τσίπρα…

https://atexnos.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%84/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου