Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Όλοι τους με την αστική τάξη και μόνοι μας με την εργατική τάξη!

Φαίνεται ότι το σύνθημα του ΚΚΕ «Μόνοι τους και Όλοι μας» δεν περνάει τα ταξικά τείχη του κάστρου της αστικής τάξης. Εκεί έχει μαντρώσει όλους τους κάθε απόχρωσης υπηρέτες της στο συνδικαλιστικό κίνημα για να το στειρώσει από επιδράσεις που έχει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης. Έτσι αντιστρέφει με… επιτυχία το σύνθημα σε «Όλοι μας και Μόνοι τους»! Δεκτό! Πολύ δεκτό και εντελώς αντικειμενικό!!! Το λέει και η πραγματικότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης!

Κατά τα άλλα αυτοί υποστηρίζουν ότι είναι «όλοι μαζί» για το… καλό της εργατικής τάξης έστω και για λίγα ψιχία, έστω και για το «μικρότερο κακό» σε αντίθεση με το ΠΑΜΕ που συκοφαντικά ισχυρίζονται ότι ταξική σύγκρουση στους δρόμους του αγώνα... ενισχύει τη δεξιά και στην εργοδοσία!

 


Ας δούμε όμως πως κατάφεραν το δικό τους «τουρλομπούκι» του «Όλοι μας…»:

 «Πιο πρόσφατο, κορυφαίο παράδειγμα είναι η στάση τους στη συγκρότηση προεδρείου στη ΓΣΕΕ, το οποίο εγκρίθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΜΕΙΣ - ΑΡΚΙ) και της ΝΔ (ΕΝΟΤΗΤΑ). Από κοινού δυνάμεις που σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο καμώνονται ότι οι μεν θα ασκούν «αντιπολίτευση» στους δε, ψήφισαν για πρόεδρο τον εκλεκτό της ΠΑΣΚΕ, τον γνωστό εργατοπατέρα - φαντομά Παναγόπουλο, και για γραμματέα τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ, που η παράταξή του ήταν 4η στην κατάταξη. Την ίδια στιγμή, η άλλη παράταξη της ΝΔ (ΔΑΚΕ) στήριξε την άλλη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΚ), ώστε να εκπροσωπηθεί κι αυτή στην Εκτελεστική Επιτροπή, γιατί διαφορετικά δεν θα εκλέγονταν.

 Τα όσα έγιναν στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τα κομπρεμί ανάμεσα σε συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ήταν μονάχα η κορυφή του παγόβουνου όσων βλέπουν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών σε σωματεία.

 Πρόσφατο είναι το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μεταλλεργατών, όπου οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησαν ενιαίο ψηφοδέλτιο για να αντιμετωπίσουν τη σημαντική άνοδο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, απόρροια των μεγάλων αγώνων όπου ηγήθηκαν οι κομμουνιστές στα ναυπηγεία της χώρας και στη ΛΑΡΚΟ. Μάλιστα μετά το συνέδριο, στη συγκρότηση της νέας διοίκησης, όλοι αυτοί μαζί άφησαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εκτός προεδρείου.

 Σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα, κυρίως σε εκείνα όπου πλειοψηφούν τέτοιες δυνάμεις, που κατά κανόνα έχουν κλειστές τις πόρτες τους στα σωματεία και στους ίδιους τους εργαζόμενους, βρέθηκαν ξανά «χέρι χέρι» για να κρατήσουν, όσο περνάει από το χέρι, τους αρνητικούς συσχετισμούς για τους εργαζόμενους και την οργάνωση της πάλης τους. Ετσι, κεντρικά συνδικαλιστικά στελέχη των κομμάτων που κατά τα άλλα στήνουν προεκλογικές «ομηρικές μάχες», σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα συγκροτούν κοινά ψηφοδέλτια, μοιράζονται μεταξύ τους τις «καρέκλες», με συμφωνίες πάνω και κάτω από το τραπέζι.

 Τέτοιες κινήσεις έγιναν σε 14 Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, όπου συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται με συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συγκροτώντας κοινά ψηφοδέλτια….

 Ηδη είναι σε εξέλιξη η από κοινού προσπάθεια των συνδικαλιστών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να επιτεθούν και να καθαιρέσουν την εκλεγμένη διοίκηση στο ΕΚ Λιβαδειάς, όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και άλλοι συνεργαζόμενοι…

 Εκεί δε που ξεπέρασαν ακόμα και τον εαυτό τους είναι στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, όπου κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και της ΔΑΚΕ (ΝΔ) μαζί και με στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο οποίος μάλιστα ήταν και υποψήφιος δήμαρχος με την εγκληματική συμμορία!»

 

Πηγή: Ριζοσπάστης 27-28/5/2023

 

https://www.rizospastis.gr/page.do?id=19147&publDate=27%2F5%2F2023&pageNo=10

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου