Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας στηρίζοντας το ΚΚΕ

Κείμενο στήριξης από πρώην συνδικαλιστικά στελέχη στο κίνημα των επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, δίνουν την ευκαιρία σε εμάς που θητεύσαμε σε συνδικαλιστικούς, επιμελητηριακούς και άλλους φορείς των  Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων  να συστρατευθούμε και να ενώσουμε τη φωνή μας στηρίζοντας το κόμμα του λαού, το ΚΚΕ.

Η οικονομική κρίση, η πανδημία, η σημερινή νέα πολυποίκιλη κρίση του καπιταλισμού, οδηγούν το λαό μας και τους λαούς του κόσμου σε νέα αδιέξοδα με το φάσμα ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου να απειλεί μέχρι και την ύπαρξή μας. Η χώρα μας αντί να παλεύει για ειρήνη και να προσηλώνεται στην υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, εμπλέκεται βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό ιστό του ΝΑΤΟ και στα σχέδιά του, στον πόλεμο της Ουκρανίας. Είμαστε με τους λαούς - καμιά εμπλοκή καμιά συμμετοχή!

 

Στην Ελλάδα συνεχίζεται η εναλλαγή των αστικών κυβερνήσεων που υπηρετώντας στην ίδια ρότα τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, είναι όλες βουτηγμένες στα αντιλαϊκά μέτρα κατά του ελληνικού λαού.

Ακρίβεια, αφαίρεση δικαιωμάτων, μείωση λαϊκών εισοδημάτων και συντάξεων πάνε μαζί με την πολιτική αφανισμού των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και (μικρο)Εμπόρων από το οικονομικό προσκήνιο. Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι ρίχνονται μαζί με τις οικονομίες τους στην άβυσσο ενός καταστροφικού ανταγωνισμού και στην εξάρτηση από το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο λαός υποφέρει και τα κέρδη του κεφαλαίου μετρώνται σε δισεκατομμύρια.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε κανένα από τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα και παρουσιάζονται εναλλάξ ως νέοι σωτήρες.

Αυτή τη στιγμή υπερβαίνουμε κάθε άλλη σκέψη και ενώνουμε τη φωνή και την δράση μας στηρίζοντας το ΚΚΕ στην εκλογική μάχη για:

Ø    Την ανατροπή αντιλαϊκής πολιτικής  γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που με συνέπεια εκφράζει τα συμφέροντα των ΕΒΕ, των εργαζομένων και του λαού,

Ø    Την ειρήνη σε όλους τους λαούς και την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων,

Ø    Να πούμε στοπ στην κατάργηση λαϊκών δικαιωμάτων,

Ø    Να πούμε όχι σε κάθε μορφή φασισμού – ρατσισμού,

Ø    Νέους αγώνες που, όπως η ιστορία μας δίδαξε, είναι ο μόνο δρόμος υπεράσπισης και κατάκτησης δικαιωμάτων,

Ø    Να ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση του λαού από τα δεσμά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τασσόμαστε με το ΚΚΕ γιατί κατανοούμε ότι μόνο έτσι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.


 

Το κάλεσμα υπογράφουν: Βασιλείου Στέργιος, πρώην γγ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), Βουλαμάκης Στράτος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθαριστηρίων, Γιαννακάκης Αλέκος, πρώην μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Καθαριστηρίων, Κακαράντζας Κώστας, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αττικής, Καυκαλέτος Τάσος, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κορφιάτης Διονύσης, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Λιανός Γιώργος, πρώην μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ανελκ/ρων (ΠΟΒΕΣΑ), Μαντζουράτος Δημήτρης, πρώην μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Μαντζώρος Κώστας, πρώην μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Υδραυλικών, Παπαδόπουλος Κώστας, βιοτέχνης δέρματος, δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας - Ρέντη, Παστίδης Κώστας, πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕ Αθήνας, Πυλαρινός Σταμάτης, μέλος του ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Σταυρακόπουλος Γιάννης, πρώην πρόεδρος του ΣΙΣΕΜΑ, μέλος του ΔΣ της ΠΟΒΕΑΜ (επισκευαστές αυτοκινήτου), Τσαρουχάς Βάιος, πρώην μέλος του προεδρείου του ΔΣ της Ομοσπονδίας Καθαριστηρίων.

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/5/2023&id=19106&pageNo=14

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου