Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Προς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας

Αγαπητοί ψηφοφόροι της ΝΔ,

 -Ξέρω ότι πανηγυρίζετε επειδή, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, το κόμμα σας θα έρθει πρώτο και έτσι ή αλλιώς στον επόμενο χρόνο θα έχουμε και πάλι κυβέρνηση ΝΔ.

 -Πανηγυρίστε μέχρι και το βράδυ των εκλογών γιατί μετά το σκηνικό της «εύφορης κοιλάδας» αντικαθίσταται με σκηνικό καταιγίδων.

 -Δεν έχετε καθόλου μνήμη, ότι τα προεκλογικά προγράμματα ευτυχίας των αστικών κομμάτων, στην Ελλάδα και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, λήγουν το βράδυ των εκλογών και αντικαθίστανται με τα μέτρα δυστυχίας σε βάρος του λαού.

 -Δεν καταλάβατε καθόλου τη φράση του ΚΚΕ ότι κάθε νέα αστική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη και νομίσατε ότι αυτές τελείωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα διαπιστώσετε ότι η νέα κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι πολύ χειρότερη και από τον εαυτό της 2019-2023. 

 

 -Μπορεί η ΝΔ με το 35%, που λένε οι δημοσκόποι, να φτάσει στο τέλος να γίνει… «πλειοψηφία» μέχρι και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όμως τα μέτρα που θα λάβει δεν θα αφορούν μόνο εσάς που την ψηφίσατε. Θα αφορούν το σύνολο του πληθυσμού! Ίσως δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι σημαίνει η μειοψηφία σας του 35% να επιβάλει στη πλειοψηφία του 65% τη δική της επιλογή, παρότι είμαι βέβαιος πως θα πανηγυρίζετε λέγοντας πως το 35% είναι… πλειοψηφία! Εδώ και ο Αϊνστάιν  σηκώνει τα χέρια του ψηλά!

 -Πανηγυρίστε για τα παθήματα του ΣΥΡΙΖΑ τύπου Κατρούγκαλου, αλλά δεν καταλάβατε πως με τις εισφορές της ΝΔ θα πάρετε σύνταξη στο 1/3 του κόστους ζωής, ούτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αναπληρωθεί το κενό με κρατική εισφορά από τη ΝΔ. Σας είπαν ότι δεν θα αυξήσουν τις εισφορές; Να περιμένετε αύξηση για… νέα «σωτηρία» του ασφαλιστικού συστήματος. Τότε οι υπουργοί της ΝΔ θα θρηνούν γιατί με τις υπάρχουσες εισφορές θα πεθάνετε με τις συντάξεις πείνας στα γεράματα και πρέπει να σας «σώσουν» με… αύξηση των εισφορών! Κουβέντα για αύξηση της εισφοράς του κράτους. Το πολύ - πολύ να νομοθετήσουν, ως υποχρεωτική σε όλους, την ιδιωτική ασφάλιση. Το επιχειρούν ήδη στα ακίνητα, το εφαρμόζουν στα αυτοκίνητα, ένα βήμα μένει…

 -Χαρείτε σήμερα τις ακριβές τιμές τροφίμων γιατί αύριο θα είναι ακριβότερες. Χαρείτε που θα πούμε ακόμη και το νερό νεράκι!

 -Μη «κόψετε» το χέρι σας μετά από 6 μήνες – 1 χρόνο της νέας κυβέρνησης ΝΔ. Θα σας χρειαστεί γιατί θα πρέπει να έχετε… 4 χέρια δουλειάς για να τα βγάλετε πέρα με τη ΝΔ σας. Εμείς, του ΚΚΕ, έτσι κι αλλιώς διατηρούμε τα «4 χέρια»  δυο για δουλειά, δύο για αγώνα.

 -Χαρείτε και την ΕΕ, που το κόμμα σας υμνεί, γιατί «επιτέλους» το ευρωγκρούπ ψήφησε το «τέρμα στα επιδόματα, τέρμα στις «εκτατικές πολιτικές» ναι στα  πρωτογενή πλεονάσματα»! δεν το ξέρετε; Μάθετέ το την… επομένη των εκλογών!

 -Χαρείτε για το Ταμείο Ανάκαμψης  των 350 προαπαιτούμενων σε βάρος σας και σε βάρος μας για να πάρουν το χρήμα οι μεγάλοι καπιταλιστές. Ήδη μοιράστηκαν από αυτό 12 δισ. ευρώ σε 381… «επενδυτικά σχέδια» και έπονται και άλλα. Δεν είναι τζάμπα, εμείς κι εσείς θα τα πληρώσουμε και με τόκο, αλλά με την δική σας ψήφο! Δεν μάθατε ότι αυξήθηκε υπέρογκα το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος; Δεν μάθατε για τα φουντς δανείων που πίνουν και αίμα; Καλά, θα το μάθετε μετά τις εκλογές…

 -Χαρείτε την «ανάπτυξη» της οικονομίας με τα κέρδη τραπεζών, ενεργειακών, πετρελαϊκών, εφοπλιστικών, σιδηροδρομικών Α.Ε.… Ψάξτε την τσέπη σας για να δείτε από ποιους τα πήραν. Μας κλέβουν όλους από παντού, ακόμη και όταν δίνουν επιδόματα από δικούς μας φόρους, ακόμη και όταν κάνουν «αυξήσεις» μισθών και συντάξεων κάτω του πληθωρισμού. Δεν το νοιώθετε στα ταμεία των σ/μ;

 -Χαρείτε και με την «ισχυρή Ελλάδα» του ΝΑΤΟ και της αποστολής όπλων από τα νησιά στην Ουκρανία της «ελευθερίας και δημοκρατίας» των Αζόφ και του Μπαντέρα (δωσίλογος Ναζί «ήρωας» της Ουκρανίας, σφαγέας του ουκρανικού, εβραϊκού, πολωνικού, λευκορωσικού και άλλων λαών).

 -Χαρείτε και που το ΝΑΤΟ «δεν βλέπει να υπάρχουν σύνορα» στο Αιγαίο του «νατοϊκού χώρου», για να πάμε σε «συνεκμετάλλευση», αφού «δεν τα βλέπει» (!), πληρώστε μαζί μας και τα ραφάλ του ΝΑΤΟ που περιπολούν στα Βαλκάνια για να αντιμετωπίσουμε τη… Ρωσία!

 -Χαρείτε φίλοι της ΝΔ που εξαναγκάζετε με την ψήφο σας, εκτός από τα παιδιά σας (που σταματήσατε να τα γεννάτε πλέον!), και το 65% του λαού να ζήσει τις λίγες μέρες της άνοιξης προ των εκλογών και την μακριά σκοτεινή νύχτα των επόμενων χρόνων.

 -Ξέρω, είστε προοδευτικοί κεντροδεξιοί δημοκράτες (με λίγους ακροδεξιούς) και υμνείτε την υπεροχή της «πλειοψηφίας» του… 35% στην «μειοψηφία» του 65%!

 -Νομίζετε ακόμη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πάντα καλύτερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ; Εμείς και πάλι σας το θυμίζουμε: Κάθε νέα κυβέρνηση είναι χειρότερη από τις προηγούμενες. Τελευταία ώρα να το καταλάβετε. Έτσι είναι ο καπιταλισμός στην παρακμή του.

 -Κι όμως, έχετε μια τελευταία ευκαιρία να έρθετε κατά ΚΚΕ μεριά ή στην απλή  λογική και να δείτε τι πάτε να κάνετε. Ξέρω, ίσως δεν ψηφίσετε ΚΚΕ, αλλά τουλάχιστον θα μάθετε τι πάτε να κάνετε… να μη λέτε μετά «δεν ήξερα, δεν ρώτησα, δεν άκουσα…».

 -Μη ψάχνετε για σωτήρες. Ο μόνος σωτήρας του λαού είναι ο ίδιος με τους αγώνες του.

 Όσο για εμένα, «δαγκωτό» ΚΚΕ! Έμαθα προ πολλού αυτό που δεν μάθατε ακόμη.

 Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023

 


Για την αντιγραφή, Στέργιος Βασιλείου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου