Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η καταδίκη του συνδικαλιστή

.
Διαβάζω στο blog «Βαθύ Κόκκινο»: http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/10/blog-post_9619.html  τα νεώτερα από την είσοδο του νεοφασισμού στη πίσω αυλή του συστήματος διακυβέρνησης δια μέσου του ν. 3875/ 20/9/2010 και κάνω διάφορους συλλογισμούς. Με τον ν. αυτόν μετατράπηκε η διαδήλωση και η συνδικαλιστική δράση σε κακούργημα και τρομοκρατία.

Ταυτόχρονα το συνδυάζω και το νέο «Αντιτρομοκρατικό Μνημόνιο» (Ο νεοφασισμός στη νομιμότητα! http://aristeripolitiki.blogspot.com/ ) που σήμερα 5/10 προωθείται για ψήφιση στη κοινοβουλευτική ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για να μην αναφέρω ξανά τους νόμους και τα μνημόνια κατέληξα στα εξής συμπεράσματα με βάση την αυστηρή τήρηση τους.

Ένας συνδικαλιστής ή η ηγεσία ενός σωματείου μπορούν να συλληφθούν και να φυλακιστούν ως τρομοκράτες (για κακούργημα βάση του τρομονόμου) γιατί οργάνωσαν διαδήλωση κωλύοντας τη συγκοινωνία, ή γιατί συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Η πράξη ισοδυναμεί με τρομοκρατία και κακούργημα!

Μπορεί να συλληφθούν ακόμη και αν δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα αλλά ένας διαδηλωτής έριξε μια πέτρα με τη κατηγορία ότι αυτοί οργάνωσαν τη διαδήλωση.

Μπορεί ακόμη και οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς να φυλακισθούν για τον ίδιο λόγο (διευκόλυνση τρομοκρατίας, μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη) εάν στηρίζουν τις διαδηλώσεις που κάνει ένα σωματείο και μέσα από αυτή πέταξε κάποιος πέτρα!

Η καταδίκη αυτή μπορεί να στηριχθεί σε έναν μάρτυρα που κανείς δεν θα ξέρει. Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε η ανακοίνωση του ονόματος του ανώνυμου μάρτυρα με κουκούλα και ας την απαγορεύει ο τρομονόμος στους διαδηλωτές. Θα έρχεται, «θα λέει», θα καταδικάζει και θα φεύγει πιθανόν για άλλο δικαστήριο κ.ο.κ. Ούτε οι κατ΄ επάγγελμα «μάρτυρες κατηγορίας» της κατοχής και του εμφυλίου, που έστελναν στο απόσπασμα αγωνιστές και ήξεραν ότι κινδύνευαν με αντίποινα, δεν είχαν τέτοια ανωνυμία!

Φυσικά, με βάση το Μνημόνιο θα μπορεί να απαγορευθεί όχι μόνο η διαδήλωση αλλά και το ίδιο το σωματείο ακόμη και το κόμμα που τη στηρίζει ως κόμμα που στηρίζει τη τρομοκρατία.

Νέος τρομονόμος στην Ελλάδα του νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού του ΠΑΣΟΚ με «Αντιτρομοκρατικό Μνημόνιο» του Συμβουλίου της Ευρώπης πάνε αντάμα και το ένα συμπληρώνει το άλλο. Ο σοσιαλισμός του ΔΝΤ και τα «Δικαιώματα του Ανθρώπου» του Συμβουλίου της Ευρώπης αντάμωσαν σε ένα ξέφρενο χορό ανάστασης του φασισμού με νέα εκσυγχρονισμένη μορφή προστασίας των νοικοκυραίων από τη «τρομοκρατία» των ξυπόλυτων και των πεινασμένων που τους πήραν ακόμη και το ψωμί από το χέρι.

Δεν θα πω ντροπή τους. Θα πω ντροπή μας αν δεν τους πάρουμε φαλάγγι και δεν σαρώσουμε και την εξουσία τους και τους νόμους τους. Τότε ας μας πουν «τρομοκράτες», θα χαρούμε πολύ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου