Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Και μετά ο λαός!

.
Ένα σπουδαίο κείμενο του Γιώργου Σαρρή που τα λέει όλα

http://giorgossarris.blogspot.com/


Στην αρχή προσπάθησαν να μας πουν ότι οι εκλογές που έρχονται είναι καθαρά και μόνο αυτοδιοικητικές και επομένως κανένα μήνυμα δεν είχαν να στείλουν προς την κυβέρνηση. Ήταν η εποχή που προσπαθούσαν να αποφύγουν την κατακραυγή του λαού και να βγουν χωρίς γρατσουνιά από τη δύσκολη γι αυτούς αναμέτρηση του Νοεμβρίου. Ανακάλυψαν "ανεξάρτητους" υποψηφίους και προσπάθησαν να περάσουν την άποψη ότι καμιά σχέση δεν έχουν αυτές οι εκλογές με τα μηνύματα των βουλευτικών εκλογών και ότι η ψήφος αυτή ούτε κομματική είναι ούτε βέβαια αποτελεί δημοψήφισμα για την πολιτική σοκ που ακολουθήθηκε.

Μόνο που οι Έλληνες δεν το είδαν καθόλου έτσι με αποτέλεσμα τα ευρήματα των γκάλοπ που γίνονται αυτό τον καιρό δείχνουν μάλλον ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί μεγάλη ήττα.

Έτσι άλλαξε το τροπάριο και άρχισαν οι εκβιασμοί. Η ψήφος τελικά είναι πολιτική, τόσο πολιτική μάλιστα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άρχισε τα διαγγέλματα.


Η αρχή έγινε σήμερα με άρθρο του ΓΑΠ στο Βήμα και έπεται συνέχεια αύριο από την ΤV σε πανεθνικό δίκτυο. Το ποιο θα είναι με μια φράση το μήνυμα που θα σταλεί είναι καθαρό.

"Η μας ψηφίζετε η καταρρέουμε όλοι μαζί"

Τα λέει όμως πιο ξεκάθαρα το άρθρο του πρωθυπουργού.

"Ή χτίζουμε πάνω στην ως σήμερα πορεία μας και την ολοκληρώνουμε ή αφήνουμε την προσπάθεια να πάει χαμένη μαζί με τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού."

Οπότε να τους αφήσουμε ανενόχλητους να συνεχίσουν τον βομβαρδισμό κατά των δικαιωμάτων που με το ζόρι παρείχαν τα βασικά για την επιβίωση στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους και να περιμένουμε το "σίγουρο" αύριο που μας προσφέρει το ΠΑΣΟΚ (λέγε με και ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ), με δημόσιο χρέος μετά 2 χρόνια στο 160%(!!!) όπου βέβαια, όπως έλεγε ο ίδιος ο Χ΄΄νικολάου στο δελτίο του ΑΛΤΕΡ, με τέτοιο χρέος οι αγορές δεν θα μας δανείζουν ούτε φιστίκια.

Και μάλιστα όχι μόνο χωρίς να αντιδράσουμε αλλά ζητούν να τους χειροκροτήσουμε κιόλας επιβραβεύοντας το έγκλημα κατά της ζωής μας και του αύριο των παιδιών μας με την ψήφο υπέρ τους.

Όταν ο λαός όμως βλέπει να χειροκροτούν τα μέτρα όλοι οι διεθνείς και εγχώριοι τραπεζίτες παρέα με τον ΣΕΒ, τι να υποθέσει; Ότι τα μέτρα είναι υπέρ του;

(Κι όμως η μαύρη αλήθεια είναι ότι οι πιο πολλοί, ακόμη έχουν την ψευδαίσθηση ότι σ αυτό τον ψεύτικο ντουνιά φτωχοί και τραπεζίτες βαδίζουμε χέρι-χέρι....Τέλος πάντων.)

Οι έλληνες λέει ο ΓΑΠ έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε " Αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο καταστροφικό παρελθόν κι εμάς που οδηγούμε με ασφάλεια και σιγουριά την Ελλάδα στο μέλλον".

Μα το καταστροφικό παρελθόν είχε πρωταγωνιστές τους ίδιους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είχε αυτούς που μάχονται ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε ίχνους δημοκρατίας και κάθε σταγόνας λαϊκής κυριαρχίας. Δεν είχε πρωταγωνιστή το λαό τέλος πάντων, που το μεγάλο του λάθος ήταν η αποπολιτικοποίησή του και η παραχώρηση των δικαιωμάτων ζωής του σε σκοτεινούς και ύποπτους όπως αποδείχτηκε εκπρόσωπους ,"έρημους κι απρόσωπους". Είχε υπουργούς τον ίδιο τον ΓΑΠ και την παρέα των συνεργατών του, δεν είχε τους βουλευτές της αριστεράς ούτε απλούς λαϊκούς αγωνιστές ή εργάτες.

Και εν πάση περιπτώσει πως τολμάει να λέει ότι "οδηγεί με ασφάλεια και σιγουριά την Ελλάδα στο μέλλον", όταν ομολογεί ότι άλλος έχει το τιμόνι και ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα πάρει παρά τη θέλησή του. Όταν δεν τολμούν να μας ανακοινώσουν πριν τις εκλογές την αλήθεια για το κρυμμένο έλλειμμα γιατί λέει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δεν πρόλαβε! Όταν δεν προλαβαίνεις πας στην επόμενη μέρα η εβδομάδα δεν πας στον επόμενο μήνα όταν εντελώς συμπτωματικά έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές.

Είναι καθαρό λοιπόν πως από τη στιγμή που η θέση τους τρίζει ολοφάνερα, ο μεγάλος εκβιασμός θα αρχίσει. Θα μιλήσουν για λάθος μήνυμα προς τις "Αγορές", θα εκφοβίσουν, θα απειλήσουν το λαό με κάθε τρόπο προκειμένου να σταματήσουν τη διαρροή και "δημοκρατικά" να κλέψουν την ψήφο του.

Και βέβαια θα έχουν κάθε βοήθεια από όλους όσους ωφελούνται από την λαίλαπα μέτρων αυτής της απίστευτης "σοσιαλιστικής" διακυβέρνησης. Και θα βρεθούν κάθε είδους ειδικοί και παντογνώστες που θα ανακαλύπτουν επιχειρήματα για να σωθεί η κατάσταση.

Δεν θα τους κάνει όμως τη χάρη ο λαός. Που μπορεί να μην πήρε ακόμα τους δρόμους όπως οι Γάλλοι, αλλά δεν είναι και τόσο ηλίθιος όσο τον θέλουν.

"Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου" λέει ο ΓΑΠ, "αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα."

Είναι το μόνο σημείο που συμφωνούμε.

Το ενδιαφέρον όμως θα είναι πρώτον το πού θα πάει το μήνυμα που θα αποσταλεί (σε ποιά σκουπίδια δηλαδή ) και δεύτερον τι θα κάνουμε εμείς αφού το στείλουμε.

Γιατί βέβαια μια εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρκετή.

Πρέπει να είναι μόνο η αρχή.

Πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για την απαλλαγή από την κυβέρνηση του μνημονίου.

Πρέπει να είναι η πρώτη λέξη στο κεφάλαιο του χτισίματος ενός μεγάλου λαϊκού κινήματος που θα ξαναφέρει το λαό στο προσκήνιο να αποφασίζει για το μέλλον του συντρίβοντας κάθε διάθεση υποτίμησης της δύναμής του. Η Γαλλία δείχνει το δρόμο σ' αυτό φωνάζοντας πως οι λαοί μπορούν.

Πρέπει να είναι η στιγμή που ο Έλληνας άτομο θα θυμηθεί την άγια έννοια της συλλογικότητας και θα ξαναγίνει πολίτης στην Πολιτεία του και άρχοντας στο αρχοντικό του.

Θα ξαναγίνει ένοικος και ιδιοκτήτης του Παράδεισού που λέγεται Ελλάδα κάνοντας στην άκρη όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά του δικαιώματα με τον πιο σιχαμερό και βρώμικο τρόπο, κόβοντας τα χέρια σε αυτούς που υπογράφουν άγνωστα ακόμη συμβόλαια και δεσμεύσεις για τα επόμενα 50-100 χρόνια πίσω από την πλάτη του.

Και για όσους ρωτούν "και μετά τί ;" η απάντηση είναι μία και απλή.

"Κ α ι  μ ε τ ά  ο λ α ό ς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου