Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Διαφορά τάξεων!

.
Ο πιο ειλικρινής άνθρωπος είναι ο Κ. Μητσοτάκης! Τον άκλουγα να λέει, χωρίς καμιά τύψη και καμιά ντροπή, στο ρ/φ του Σκάι χθες το πρωί, 28/10/10, στις 9,15΄, ότι στη κατοχή είχε άδεια να τρώει από τα ειδικά συσσίτια και πήγαινε σε 3 από αυτά και έτρωγε 3 φασολάδες τη μέρα. Το βράδυ άκουγε τους άλλους να πεθαίνουν και να βογκούν φωνάζοντας: «πεινάωωωωω, πεινάωωωωω» (το είπε ανερυθρίαστα και έμεινα κάγκελο!).


Μετά άφησε να του φύγει εκείνο το γνωστό σε όλους σατανικό γέλιο, ιιιι, ιχχχ, χιιιι, χμ χμ χμ! Καμιά τύψη, καμιά ντροπή στον αυτόεξευτελισμό! Ποιόν αυτό εξευτελισμό; Αυτός αυτό, το να κλέβει το ψωμί των άλλων, το είχε έπαινο! Το ίδιο χαρούμενος αισθάνεται και σήμερα κλέβοντας αυτός και η τάξη του το ψωμί από τους φτωχούς.

Μας έκανε και μάθημα δικαιοσύνης και πατριωτισμού υποταγής στο μνημόνιο!


Ακολούθως αμφισβήτησε την ωφέλεια τόσων θυσιών στην εθνική αντίσταση κατά των γερμανών χαρακτηρίζοντάς τις υπερβολικές! Προφανώς είχε κατά νου τον φόβο της σημερινής εξέγερσης και ήθελε να υπονομεύσει τη αξία της Αντίστασης τότε ώστε να αποκομίσει οφέλη εναντίον της όποιας αντίστασης τώρα! Ποτέ κανείς δεν είπε κουτό τον Μητσοτάκη.


Λίγο πριν, είχε μιλήσει ο Γλέζος που έλεγε πώς οργανώθηκαν συσσίτια στη κατοχή και πως οι αγωνιστές έκοβαν το ψωμί τους (και τη ζωή τους) για να έχει ο λαός.


Διαφορά τάξεων.
Διαφορά αντιλήψεων.
Διαφορά ιδεολογιών.


Το ίδιο ισχύει και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου