Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο νεοφασισμός στη νομιμότητα!



.
Πριν καιρό, στις αναρτήσεις και τα σχόλια των blog έγινε μια μάχη γύρω από τα Αντικομουνιστικά Μνημόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μνημόνιο «Καταδίκης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και του κομμουνισμού») και του Ευρωκοινοβουλίου («Ευρωπαϊκή Συνείδηση και Ολοκληρωτισμός»).


Κάποιοι νόμισαν ότι έλυσαν ένα ιστορικό πρόβλημα και έτσι σοσιαλισμός (κομμουνισμό τον έλεγαν) και ναζισμός-φασισμός εξισώνονται και καταδικάζονται εξίσου.


Δεν είχαν καν αντιληφθεί περί τίνος επρόκειτο. Όλα αυτά τα αντικομουνιστικά μνημόνια δεν είχαν κανένα σκοπό να εξισώσουν οτιδήποτε με τον φασισμό για τον οποίο δεν ενδιαφέρονταν ακριβώς, αν δεν τον ευνοούν ως νεοφασισμό, αλλά ήταν καθαρά αντικομουνιστική πράξη στην οποία ήθελαν να σύρουν τους λαούς της Ευρώπης, δήθεν στο όνομα της αποκατάστασης της ιστορίας (ανατροπής και αναγραφής από τους νικητές) με απώτερο στόχο τις διώξεις και απαγορεύσεις των κομμουνιστικών και εργατικών - μαρξιστικών κομμάτων.


Το έλεγαν και ευθέως! Το Σημείο 7 του ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ το έγραφε: «Φαίνεται ότι σε ορισμένες χώρες είναι ζωντανό ακόμα ένα είδος νοσταλγίας για τον κομμουνισμό. Αυτό το γεγονός δημιουργεί τον κίνδυνο ο κομμουνισμός να κερδίσει την εξουσία στη μια ή στην άλλη χώρα». Να ο νέος κίνδυνος!!!

Δεν είχαν καν αντιληφθεί ότι τα μνημόνια ήταν απλώς φτηνά εργαλεία για το σκοπό τους, δεν ήταν καμία αποκατάσταση ιστορίας.


Η αφέλεια αυτή μου θύμισε κάτι. Επί δικτατορίας φώναξαν κάποιον πατέρα, δηλωμένο δεξιό και ψηφοφόρο της ΕΡΕ και του ζήτησαν να αποκηρύξει τον κομμουνισμό! Παρεμπίπτοντος  ο γιός του ήταν αριστερός. Αρνήθηκε. Πιέστηκε, απειλήθηκε, τον έσυραν κάτω γιατί δεν χωρούσε ο νους τους ότι ένας δεξιός δεν αποκήρυττε τον κομμουνισμό! Ο γέρος δεν υπερασπιζόταν τον κομμουνισμό. Απλά κατάλαβε ότι ο σκοπός της χούντας δεν ήταν η αποκήρυξη του κομμουνισμού αλλά η νομιμοποίηση από αυτόν των διώξεων κατά του γιού του.


Μερικοί φαίνεται ότι δεν είχαν ούτε το μυαλό του γέρου δεξιού. Νόμισαν ότι πολεμούσαν τον κομμουνισμό και τα «εγκλήματά του». Δεν καταλάβαιναν ότι άθελά τους έριχναν νερό στο μύλο του νεοφασισμού με ευρωδημοκρατικό πρόσωπο. Και παρότι παρέθεσα αποσπάσματα που έκαναν «μπαμ» για τους κρυφούς σκοπούς των αντικομουνιστικών μνημονίων δεν ίδρωσε το αυτάκι πολλών.





Γιατί επανέρχομαι σήμερα;


Γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης κάνει το επόμενο βήμα στη νομιμοποίηση του νεοφασισμού πάντα πίσω απο ωραία λόγια πάταξης του ολοκληρωτισμου που τώρα παίρνει τη μορφή της "τρομοκρατίας" των λαών!


Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στοχοποιώντας τα κινήματα που αντιπαλεύουν τις πολιτικές που επιβάλουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και οι διεθνείς τοκογλύφοι,  προωθεί, πέντε χρόνια μετά το αντικομουνιστικό μνημόνιο, ένα νεοφασιστικό μνημόνιο. Είναι το φυσικό επακόλουθο του πρώτου.


Αυτό τώρα δεν είναι απλά μόνο για τους κομμουνιστές. Είναι και για εκείνους που υπεράσπισαν το αντικομουνιστικό μνημόνιο και έκανα το λάθος να πιστέψουν ότι έτσι ενισχύουν την ελευθερία έκφρασης και πολιτικής δράσης. Νόμισαν ότι βγαίνοντας στου δρόμους και δίνοντας μάχη κατά του Μνημονίου της ΕΕ, του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων ασκούν ένα κατοχυρωμένο πλέον δικαίωμα που δεν κινδύνευε από τον… κομμουνισμό!


Δεν ήξεραν ότι θα έρθει και η ώρα τους. Και η ώρα τους έρχεται με το νεοφασιστικό μνημόνιο που μετατρέπεται σε «πλατύ αντιλαϊκό μνημόνιο» κατά των "τρομοκρατικών οργανώσεων" γενικώς και φυσικά κατά των "τρομοκρατών"!


Όχι δεν εννοεί τη τρομοκρατία οργανώσεων τύπου Αλ Κάιντα αλλά τύπου ελληνικών οργανώσεων που διαδηλώνουν και αντιστέκονται. Βλέπετε, ενώ κάποιοι μπορούν να συμφωνήσουν σε κάτι γενικό, περί δικαιωμάτων, ούτε που φαντάζονται ότι πρακτικά μπορεί να στρέφεται εναντίον τους.


Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσής του  Σ.Ε., την Τρίτη 5 Οκτώβρη 2010, οι βουλευτές καλούνται να υιοθετήσουν ψήφισμα, με το οποίο γίνεται προσπάθεια νομιμοποίησης όλου του αυταρχικού - αντιδημοκρατικού πλαισίου που προωθείται τα τελευταία χρόνια από τις πολυεθνικές τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις. «Καταπολέμηση του εξτρεμισμού» ονομάζεται όπως το αντικομουνιστικό μνημόνιο του Ευρωκοινοβουλίου  ονομάζονταν «Ευρωπαϊκή Συνείδηση και Ολοκληρωτισμός»! Αλ’ αντ’ άλλων δηλαδή ως τίτλος, που απλά έλεγε πως «το Ευρωκοινοβούλιο είναι πεπεισμένο ότι απώτερος στόχος της αποκάλυψης και της αποτίμησης των εγκλημάτων που διέπραξαν τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα είναι η συμφιλίωση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί αν υπάρξει αποδοχή της ευθύνης, ζητηθεί συγγνώμη και προωθηθεί η ηθική ανάκαμψη»! Άκου "ηθική ανάκαμψη"! Αν χθες κάποιοι τους πίστεψαν ποιός τους πιστεύει σήμερα;


Φαίνεται πως με τη προώθηση του νεοφασισμού κάνουν πράξη της συμφιλίωση και την... ηθική ανάκαμψη!


Με το νέο ψήφισμα - πλαίσιο, επιχειρείται η θωράκιση του Δικαίου της αστικής τάξης και η ενσωμάτωσή του στον πυρήνα της νομοθεσίας όλων των κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης με καθαρό στόχο τον «εχθρό λαό».
Σύμφωνα με το ψήφισμα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση καλεί τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης «να διασφαλίσουν ότι η νομοθεσία κατά του εξτρεμισμού εφαρμόζεται συστηματικά και με συνέπεια σε όλες τις μορφές εξτρεμισμού». Δίνοντας τον ορισμό του «εξτρεμισμού», τον περιγράφει ως την «απόρριψη των βασικών αξιών και των κανόνων του παιχνιδιού σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου» και προσθέτει: «Δεν είναι ασυνήθιστο για τους εξτρεμιστές να θεωρούν τον εαυτό τους ριζοσπάστες».


Τα λέει όλα δηλαδή. Ακόμη και οι ριζοσπάστες στη δίωξη. Φυσικά κριτήριο είναι οι δικές τους "αξίες"! π.χ. όποιος αντιστέκεται στη διεθνή τοκογλυφία απορρίπτει τις αξίες τους.


Κάποιοι λοιδορούσαν το συνδικαλιστικό κίνημα όταν έλεγε ότι «Νόμος είναι το Δίκαιο του Εργάτη» χωρίς να καταλαβαίνουν για ποιο Δίκαιο γινόταν λόγος. Τώρα γεύονται κατάμουτρα το… «ουδέτερο» Δίκαιο του τοκογλύφου καπιταλιστή… Και για να μη κοροϊδευόμαστε με τις "αξίες" των κυρίαρχων τάξεων, Δίκαιο, αταξικό και ουδέτερο δεν θα βρει κανείς στον αιώνα τον άπαντα όπως και αν ονομάζει η κάθε εξουσία το Δίκαιό της. Σ' αυτό οι μαρξιστές είναι ξεκάθαροι. Ούτε το Δίκαιο της εργατικής τάξης θα είναι ουδέτερο  και αταξικό. Θα είναι ταξικότατο και στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και του λαού. Αν αυτό είναι σωστό και δίκαιο δεν σημαίνει οτι είναι αταξικό και ουδέτερο.


Αυτά είναι όμως που φοβούνται οι καπιταλιστές με την αποκάλυψη της αλήθειας.


Με άλλα λόγια, το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί ότι η αστική δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνονται είναι θέσφατο και αιώνιο, αταξικό, ουδέτερο Δίκαιο! Με δεδομένο αυτό, προσπαθεί με αυθαίρετους ορισμούς να ταυτίσει τη μαζική πολιτική πάλη εναντίον της και για μια καλύτερη δημοκρατία του λαού, με τον εξτρεμισμό.


Το ψήφισμα κάνει ανοιχτά αναφορά στην απαγόρευση λειτουργίας ακόμα και πολιτικών κομμάτων, αφού καλούνται τα κράτη να εξασφαλίσουν ότι «τα μέτρα που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις δραστηριότητες των εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων είναι σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου». Ναι αυτό είναι το ζήτημα. Να είναι σύμφωνο με το Ε.Δ.! Μήπως και με κάποια μελλοντικά ευρωπαϊκά στρατοδικεία;;;


Με βάση το σχέδιο απόφασης δίνεται η δυνατότητα στις αστικές κυβερνήσεις να περιορίζουν ακόμα και αυτές τις υποτυπώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, για την αποφυγή «διασάλευσης της τάξης»: «Η Συνέλευση υπενθυμίζει επίσης ότι, παρόλο που η ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι είναι οι πυλώνες μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας, η άσκησή τους μπορεί να περιορισθεί, ιδίως όταν ο περιορισμός αυτός αντιστοιχεί σε μία επιτακτική κοινωνική ανάγκη, όπως είναι η πρόληψη της διασάλευσης της τάξης, η προστασία της ηθικής και η προστασία των δικαιωμάτων των άλλων».


Νάτα μας… μπαχτσές η παραπάνω παράγραφος. Ακόμη και την αλληλοεξουδετέρωση των δικαιωμάτων θεμελιώνει. Θυμάστε κάτι κραυγές να απαγορευτεί το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, οι διαδηλώσεις στο δρόμο κλπ γιατί καταπατούσαν τα δικαιώματα των άλλων; Θυμάστε τον Πάγκαλο και το Σκάι; Ε, δεν πήγαν στο βρόντο οι κραυγές τους. Το Σ.Ε. τους άκουσε! Και καλά, θα ξεκινήσουν από το ΚΚΕ, αλλά, αλλοί και τρις αλλοί σε όσους δεν καταλάβουν ότι το αυγό του φιδιού έτσι ακριβώς εκκολάπτεται. Μετά θα έρθει η σειρά τους.


Το νέο αυτό πλαίσιο διαμορφώνεται για τη θωράκιση του συστήματος απέναντι στις λαϊκές αντιστάσεις, σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και των ταξικών συγκρούσεων. "Προνοούν" οι άνθρωποι, ξέρουν ότι θα βγούμε στους δρόμους πιο δυναμικά. Για το λόγο αυτό, καλούνται τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να «ενθαρρύνουν τις αρμόδιες επιτροπές του», ώστε να μελετήσουν «τις επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον εξτρεμισμό».


Ναι όλοι οι σοφοί, λες και δεν ξέρουν, θα ψάχνουν να βρουν το δάκτυλο της κρίσης στη... "λαϊκή τρομοκρατία"!. Όχι για να εξαλείψουν τη κρίση αλλά τη «τρομοκρατία»!


Στη συνέχεια, τα κράτη - μέλη προτρέπονται να λάβουν τα μέτρα που προβλέπονται  για την απαγόρευση και το σχηματισμό ενός νέου κόμματος, την απαγόρευση να συμμετέχει στις εκλογές και την απαγόρευση να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Ούτε Τουρκία να ήταν η ΕΕ!


Θυμάστε κάτι για διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων για να «γνωρίσουμε ποιοι είναι οι χρηματοδότες» εννοώντας φυσικά τις εισφορές στο ΚΚΕ και σε άλλες αριστερές οργανώσεις; Θυμάστε ότι ο υπ. Εσωτερικών Ι. Ραγκούσης είπε ότι «θα εφαρμοστεί ο νόμος» χωρίς παραχωρήσεις στο ΚΚΕ; Όλα τώρα δικαιώνονται. Και αποκαλύπτονται. Τα ονόμτατα των χρηματοδοτών της... "τρομοκρατίας" ήθελαν να έχουν. Κάτι ήξερε η Αλέκα που τους είπε "ποτέ δεν θα καταδώσουμε τους αγωνιστές που μας στηρίζουν"


Γελάω με τους αφελείς που νόμισαν ότι με αυτό θα υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων. Που νόμισαν ότι θα μάθουν τις μίζες των αστικών κομμάτων! Κατάλαβαν τώρα το κόλπο; Απλά ο ΓΑΠ έδρασε σαν λαγός πριν από αυτούς γι αυτούς! Είναι φανερή η ταύτιση των όσων λέει το ψήφισμα με αυτά που έχουν ήδη αρχίσει να ζυμώνουν στην Ελλάδα κύκλοι της άρχουσας τάξης με πρωτοπόρους Πρετεντέρηδες και Καψήδες.


Για να μην υπάρχει αμφιβολία περί του τι ακριβώς εννοείται, αναφέρονται και παραδείγματα για απαγορεύσεις κομμάτων όπως «στην Πολωνία όπου υπάρχει μια απαγόρευση κατά των κομμάτων που χρησιμοποιούν ολοκληρωτικές μεθόδους»!


Α, τώρα όμως το νέο μνημόνιο δεν θα αφορά μόνο  κομμουνιστές. Θα είναι και για κάθε «τρομοκράτη» που αντιπαλεύει την άρχουσ τάξη. Έτσι τρέφεται, είπαμε, το αυγό του φιδιού.


Όσο για τους διαδηλωτές της Ελλάδας κατά του μνημονίου, το κείμενο του Σ.Ε περιποιεί ειδική τιμή για να μη νομίσουμε ότι μιλάει γενικά για Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους: «Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια έξαρση ορισμένων μορφών εξτρεμισμού στην Ευρώπη, οι οποίες επιδιώκουν στόχους που είναι κατά παράβαση των δημοκρατικών - ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών της Ευρώπης». Μη κάνετε λάθος, εμάς εννοεί: «Αναφερόμαστε, κυρίως, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (...) ή για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009».


Μη παρασύρεστε ο νεοφασισμός είναι!





ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ


Αφού μιλάμε για φασισμό που δήθεν ως εξισωμένος με τον «κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό» εξοβελίζεται από την Ευρώπη της δημοκρατίας(!!!) ας πούμε κάτι για τη πρακτική εφαρμογή του αντικομουνιστικού μνημονίου στη Λιθουανία που είναι μέλος της ΕΕ και υπερψήφισε τις δήθεν καταδίκες των ολοκληρωτισμών. Οι πληροφορίες είναι σαφείς.


Η εισαγγελία της περιοχής Καϊσιαντόρις της Λιθουανίας παρέπεμψε στο περιφερειακό δικαστήριο την υπόθεση ενός πρώην Σοβιετικού αξιωματικού που κατηγορείται για την εκτόπιση συνεργατών των ναζί κι άλλων αντισοβιετικών εγκληματιών στη Σιβηρία. Η διατύπωση της κατηγορίας είναι «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».


Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την εισαγγελία της Λιθουανίας, από το 1990 κινήθηκαν 245 παρόμοιες αγωγές, 40 απ' αυτές έφτασαν στο δικαστήριο.

Για όσους δεν ξέρουν, οι σημερινές αρχές της Λιθουανίας έχουν ανακηρύξει τους πρώην συνεργάτες των ναζί «αγωνιστές της ελευθερίας»(!!!) και διώκουν με ειδικό νόμο, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2009, όσους δημόσια το αρνούνται. Εννοείται ότι αυτή η ερμηνεία περί ολοκληρωτισμών βρίσκει σύμφωνη την ΕΕ.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν εβραϊκές οργανώσεις της Λιθουανίας, την περίοδο των τελευταίων 20 χρόνων δεν ασκήθηκε ούτε μια ποινική δίωξη κατά των ντόπιων συνεργατών των ναζί, κι αυτό παρά το ότι στα χρόνια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στη Λιθουανία οι ναζί εξολόθρεψαν το 93-96% του εβραϊκού προπολεμικού πληθυσμού της χώρας και υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για διάφορους που φέρεται να συμμετείχαν σ' αυτό το έγκλημα.

Μα καλά και αυτοί τόσο αφελείς;


Η Λιθουανία μας οδηγεί. Ο νεοφασισμός έρχεται έρποντας με την στήριξη της Ε.Ε. και του Σ.Ε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου