Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Η ισότητα των φύλων στη διευθύνουσα καπιταλιστική τάξη θα επιτευχθεί σε 132 χρόνια!

 Διαβάζω διάφορες διθυραμβικές έρευνες, στον κόσμο και στην Ελλάδα, για την προώθηση της ισότητας των φύλων σε επίπεδο διεύθυνσή του κεφαλαίου  από γυναίκες για την παραγωγή κερδών και υπεραξίας.

 Πανηγυρίζουν για «επιτυχίες», αλλά στην ουσία μας δείχνουν το χάσμα ανισότητας ακόμη και στον δικό τους χώρο, παρότι το κεφάλαιο δεν ενδιαφέρεται για τα φύλα αλλά κρίνει τους πάντες χωρίς κανέναν φυλετικό ρατσισμό και μόνο τη βάση του ποιος το λειτουργεί καλύτερα για να αποδίδει υπεραξία και κέρδη για την αέναη αναπαραγωγή του.  

 

Τι λένε νεότερες έρευνες για την ισότητα των φύλων στα υψηλά κλιμάκια της δικτατορίας του κεφαλαίου;

 «Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις ανέρχεται σε 32,4%, καταγράφοντας αύξηση μόλις 0,5% σε σχέση με το 2022 και μόνο 13% από το 2004, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη έρευνα της Grant Thornton για το Γυναικείο Επιχειρείν. Με αυτόν τον ρυθμό, το 2025 το ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις θα ανέρχεται μόλις στο 34%.

Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για το παγκόσμιο χάσμα μεταξύ των φύλων, θα χρειαστούν άλλα 132 χρόνια για να καλυφθεί το εν λόγω χάσμα.»

 Φανταστείτε τώρα τι γίνεται στο «κάτω όροφο» του καπιταλισμού, στην άνιση θέση της γυναίκας εντός της εργατικής τάξης…

 Καπιταλισμός χωρίς ανισότητες είναι καπιταλισμός χωρίς εκμετάλλευση, υπεραξία και κέρδη, δηλαδή δεν υπάρχει.

 Δείτε όλη την έρευνα

 https://www.grant-thornton.gr/insights/ibr/women-in-business-2023/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου