Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος και οι ισχυρότεροι στρατοί του κόσμου δεν μπορούν να τον νικήσουν.

Σενάρια ανιστόρητων για την Παλαιστινιακή Αντίσταση.

 Οι Αμερικανοί κατασκευάζουν τα σενάρια της επίθεσης της Χαμάς, με βάση προειλημμένες αποφάσεις επίθεσης σε επιλεγμένους στόχος στη Μ. Ανατολή. Έτσι άρχισαν τα δημοσιεύματα για το Ιράν, τη Συρία, τον Λίβανο και τη Χεσμπολάχ και για ονόματα εμπλεκόμενων αξιωματούχων (όπως πχ κάποτε του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί τον οποίο εξόντωσαν στο Ιράκ, νομίζοντας πως εξόντωσαν τους… «Φρουρούς της Επανάστασης» του Ιράν και τη Χεσμπολάχ!) και μεγαλοποιούν καταστάσεις και απίθανες λεπτομέρειες, ακριβώς όπως κουμπώνουν με τα σχέδια επίθεσης.

 

 Είναι τα ίδια σενάρια προ των επιθέσεων σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Λιβύη, τα οποία εκ των υστέρων προκαλούν θυμηδία για τα γελοία και ντροπιαστικά ψεύδη τους (ιδίως για τα άφαντά χημικά του Σαντάμ), που όμως είχαν απτά αποτελέσματα τις εισβολές και την καταστροφή αυτών των χωρών. Πάνω από 1 εκ νεκροί άμαχοι στο Ιράκ, εκατοντάδες χιλιάδες το Αφγανιστάν, άγνωστος αριθμός στη Λιβύη (και Συρία, Υεμένη) που συνεχώς αυξάνουν. Επιπλέον, καταλήστευση αυτών των χωρών. Πείνα, φτώχεια και διάλυση με το πέρασμά τους. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που δεν δικάστηκαν ποτέ!


 Το μόνο ευτύχημα είναι ότι μετά δεκαετίες «ηττών» και «συντριβών» των «εχθρών - τρομοκρατών», στην ουσία οι Αμερικανοί  νικήθηκαν! Και νικήθηκαν γιατί απέναντι δεν είχαν τρομοκράτες, όπως ισχυρίζονταν, αλλά τους ίδιους τους λαούς! Ακριβό το τίμημα αίματος των λαών, αλλά δεν προσκύνησαν.  

 Αυτό το δίδαγμα οι Ισραηλινοί έπρεπε να το βγάλουν από τη δεκαετία του ’50 για τους Παλαιστινίους, αλλά ακόμη και σήμερα, ενώ δεν μπορούν να νικήσουν, εξακολουθούν να μιλούν για «ομάδες τρομοκρατών» ενώ στην ουσία απέναντι έχουν έναν ολόκληρο λαό.

 Όσα σχέδια και προπαγάνδες να κάνουν περί τρομοκρατίας, όταν ο λαός είναι αποφασισμένος, και οι ισχυρότεροι στρατοί ιμπεριαλιστών του κόσμου να συνασπιστούν (ΗΠΑ – Ισραήλ) δεν  μπορούν να τον νικήσουν, νικιούνται άσχετα αν φαίνεται αλλιώς κάθε φορά*. Όχι, δεν τους νικούν οι «τρομοκράτες» τους ιμπεριαλιστές, οι λαοί τους νικούν! Αυτοί επανέρχονται στο προσκήνιο της ιστορίας, κάθε φορά που εξολοθρεύονται οι «τρομοκράτες»!

 *Καλό είναι να θυμηθούμε ότι στην πρώτη Ιντιφάντα (1987) «το ισχυρότερο όπλο» των Παλαιστινίων ήταν οι… πέτρες!!! Ναι οι ατελείωτες πέτρες με τις οποίες αμέτρητα παιδιά της Παλαιστίνης κτυπούσαν τα τανκς και τους πάνοπλους στρατιώτες του Ισραήλ. Δεν νίκησαν οι Ισραηλινοί! Μα πως;! Τα συμπεράσματα ακόμη να τα βγάλουν!

 Δεν διδάσκονται τίποτα από την ιστορία… και αυτό δυστυχώς προοιωνίζει νέα ποτάμια αίματος στην Παλαιστίνη και στους λαούς.

 

Σχετικό:

Το μεγάλο «κόλπο» των Ισραηλινών

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2023/10/blog-post_8.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου