Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Το μεγάλο «κόλπο» των Ισραηλινών

 Ώρα με την ώρα όλο και πιο πολύ εδραιώνεται η πεποίθηση ότι οι Ισραηλινοί όχι μόνο γνώριζαν τι ετοίμαζε η Χαμάς, αλλά και ότι εφάρμοσαν «σιγή ασυρμάτου» ότι δήθεν «κοιμόταν» και "δεν ήξεραν" τι ετοιμαζόταν, κάνοντας την γνωστή παραπλανητική «κοιλιά» στην παρακολούθηση.

 Το σχέδιο αποκαλύφθηκε αμέσως από τις δηλώσεις όλων των παραγόντων του Ισραήλ για αφανισμό της Γάζας, ως οντότητας αντίστασης, ακόμη και ως ύπαρξη. Οι πρώτες τυφλές αντεπιθέσεις και καταστροφές κτηρίων σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Νετανιάχουν για  «πανίσχυρη εκδίκηση» με «τίμημα (που) θα είναι βαρύ» σε βάθος χρόνου, δείχνουν ότι αυτό ακριβώς περίμεναν. 

 

 Για να αφανίσουν μια τεράστια πόλη, ως αντιστασιακή οντότητα, έπρεπε προηγούμενα να έχουν πλήρη προπαγανδιστική δικαιολογία στα μάτια του κόσμου, την οποία απέκτησαν με την επίθεση της "τρομοκρατικής Χαμάς", αλλά κυρίως με τους νεκρούς αμάχους Ισραηλινούς και την επιβολή της εικόνας τους.

 Καθόλου τυχαίο ότι ολόκληρη η ιμπεριαλιστική Δύση τάχθηκε μονομπλοκ υπέρ του Ισραήλ προσθέτοντας στο τέλος το «δικαίωμα της αυτοάμυνας» το οποίο περιλαμβάνει το οποιοδήποτε μέτρο σε βάρος των Παλαιστινίων, ακόμη και ποτάμια αίματος ως… «δικαίωμα»! Ούτε μια λέξη για την κατοχή, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και κυρίως για ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. 

Ίσως μάλιστα οι στόχοι επεκτείνονται σε όλη τη Μ. Ανατολή και πολύ πιο πέρα, και να μην αφορούν μόνο το Ισραήλ αλλά όλο τον δυτικό ιμπεριαλισμό (*)...

 Τεχνηέντως τα προπαγανδιστικά μέσα των ιμπεριαλιστών απέκοψαν την επίθεση της Χαμάς, ως δήθεν πρωτόγνωρη επίθεση αγριότητας και δολοφονιών αθώων με τις ανάλογες εικόνες, προετοιμάζοντας την «Δίκαιη Τιμωρία» ενός λαού. Εξαφάνισαν την ιστορία διωγμών του Παλαιστινιακού λαού και το ότι ο λαός αυτός βρίσκεται κάτω από ισραηλινή μπότα, με διάφορες μορφές, από το 1948 και κάτω από Ιμπεριαλιστική και Οθωμανική μπότα από πολύ νωρίτερα.

 Τώρα όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή του μεγάλου σχεδίου αφανισμού της Γάζας, ως αντιστασιακή ψυχή του παλαιστινιακού λαού. Το έργο έχει επαναληφθεί σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και πολέμους κατά λαών και χωρών. Η ιστορία του είναι γεμάτη.

 Κανένας δεν αμφιβάλει ότι η επίθεση της Χαμάς είχε θύματα και αθώους. Όμως αυτοί οι αθώοι στα χέρια των ιμπεριαλιστών γίνονται η αφορμή για χιλιάδες άλλους αθώους νεκρούς και βασανισμένους, όπως ο «ένας νεκρός» του Σεράγεβο αποτέλεσε αφορμή για εκατομμύρια νεκρούς, ανάπηρους και βασανισμένους του Α΄ΠΠ .

 Αυτός είναι ο πόλεμος και κανένας ιμπεριαλιστής δεν μπορεί να αθωωθεί για εγκλήματα κατά λαών επικαλούμενος τους αθώους αμάχους νεκρούς. Αυτοί πάντα είναι αθώοι, οι ιμπεριαλιστές ποτέ!

 Με φρίκη οι Έλληνες σκέφτονται τη δική τους ανάλογη ιστορία, με τον αφανισμό ολόκληρων πληθυσμών, από τα Ψαρά μέχρι Το Δοξατο, τα Κερδύλια, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, το Καμένο και κυρίως την Κάνδανο. Ναι την Κάνδανο που οι Γερμανοί Ναζί αφάνισαν, ως κατακτητές, με την ιδέα ότι θα είναι για 1000 χρόνια νικητές και ποτέ δεν θα ξανα-υπάρξει. Ξέχασαν, όπως και οι ισραηλινοί, ότι λαός που θέλει την ελευθερία του, είναι λαός ανίκητος!


  Στην Παλαιστινιακή γη μπορούν να ζήσουν ειρηνικά όλοι οι λαοί, Αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά μεταξύ τους, είναι οι ταξικές, εθνικιστικές, θρησκοληπτικές  και ιμπεριαλιστικές εξουσίες που κάθονται στο σβέρκο τους και τους σφάζουν ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκείας.

 Γι’ αυτό οι λαοί πρέπει να αρνηθούν την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και να σταματήσουν με τη δύναμή τους κάθε πόλεμο, κάθε κατοχή, κάθε θάνατο στον βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

 Και το Ισραήλ, αντί να επικαλείται τους αθώους αμάχους νεκρούς, καλύτερα να εφαρμόσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να σταματήσει την κατοχή, για να λυθεί το Παλαιστινιακό. Διαφορετικά ας μη καρτεράει ο Παλαιστινιακός λαός να υποταχθεί. 

 

 

(*)Ίσως μια ματιά στο παρελθόν μπορεί να λυσει πολλές απορίες.

Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 και η "Αποκάλυψη"

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2023/09/11-2001.html

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου