Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν, μετά 20 χρόνια πολέμου που τον υπολόγισαν μιας βδομάδας!

Οι Ταλιμπάν επελαύνουν, οι Αμερικανοί ξαναζούν το Βιετνάμ τρέχοντας να σωθούν, οι δωσίλογοι ποντίκια σε κλουβί με φίδια και ο λαός που δεν προσκύνησε τον κατακτητή, αναμένει τους ντόπιους σφαγείς που θα αντικαταστήσουν τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους!

 Τίποτα δεν λείπει από το χάος του ιμπεριαλιστικού κόσμου.

20 χρόνια κατοχή, ποτάμια το αίμα και 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να νικήσουν έναν «ξυπόλητο λαό» και ο «καλύτερος στρατός του κόσμου» φεύγει ξανά ντροπιασμένος.

 Και τα διεθνή μμε στη μούγκα! Ξέχασαν τα πανηγύρια τους για την «ελευθερία» των Αφγανών από τους Σοβιετικούς, όταν τους τελευταίους αντικαθιστούσαν οι τότε σφαγείς Μουτζαχεντίν που εύκολα τους διαδέχτηκαν τα χαϊδεμένα παιδιά των ΗΠΑ, Ταλιμπάν που κατάσφαξαν στο όνομα της… ελευθερίας, κάθε αντίπαλο και κάθε δασκάλα και φοιτήτρια που τόλμησε να σπουδάσει!

 Η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα στην πολύπαθη χώρα και τον ματωμένο λαό της που στη δεκαετία του 1920 και του 1980 βρέθηκε αιώνες μπροστά από τον σημερινό μουσουλμανικό μεσαίωνα και τη χθεσινή ιμπεριαλιστική κατοχή.

 

https://www.amna.gr/home/article/576931/Afganistan-I-Kountouz-epese-sta-cheria-ton-Talimpan

 

Δείτε ακόμη:

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 

Αφγανιστάν όπως Βιετνάμ…

 Δίδαγμα:

Όταν ένας λαός δεν μπορεί να αναπτύξει σύγχρονο απελευθερωτικό και ταξικό κίνημα, απαλλαγής από τον ιμπεριαλισμό και την ταξική κυριαρχίας της ντόπιας εκμεταλλευτικής τάξης, μοιραίως πέφτει από τα νύχια του ενός κατακτητή στα νύχια του άλλου εξουσιαστή. Η ιμπεριαλιστική οπισθοδρόμηση κατοχής και αίματος αντικαθίσταται, αυτόν τον καιρό στο Αφγανιστάν, με τον ισλαμοφεουδαρχικό σκοταδισμό του αίματος.

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2021/07/blog-post_19.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου