Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Θα αφήσουμε τους λύκους να δικαιωθούν στην αναμπουμπούλα;

 Καταλάβατε καλά την εξαγγελία του πρωθυπουργού (10/8/2021) που είπε ότι θα «κάνουμε την κοινωνία των πολιτών συμμέτοχη στην αναδάσωση, υιοθετώντας τον θεσμό του αναδόχου. Έτσι, ιδρύματα, ιδιώτες, επιχειρήσεις, σύλλογοι, θα μπορούν να αναλάβουν με δικά τους έξοδα τα έργα αποκατάστασης περιοχών και δασών. Θα μπορούν, δηλαδή, με μία πολύ γρήγορη διαδικασία να καταθέτουν τη σχετική μελέτη, με την οποία -από τη στιγμή που εγκρίνεται- θα μπορούν οι ίδιοι στη συνέχεια να προβαίνουν στην υλοποίηση όλων αυτών των έργων»;

Η αριστοκρατία των «χορηγών» παραμονεύει!

 Και ποιοι είναι αυτοί οι χουβαρντάδες «οικολόγοι» που θα τρέξουν να αναλάβουν ανάδοχοι «επενδύσεων» κατ επιλογή τους σε ολόκληρες δασικές περιοχές, πηγές, ποταμούς και… κορυφές; Ποιοι θα έχουν δικά τους κεφάλαια για να υποβάλουν και να υλοποιήσουν «σχέδια αποκατάστασης»; Τους έχουμε δει σε όλες τις δήθεν χορηγίες επενδύσεων και αξιοποίησης παραλιακών μετώπων, οικοπέδων – φιλέτων, εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων…


  Τι είδους αποκατάσταση;  

 Από την πίσω πόρτα και δια στόματος πρωθυπουργού μπαίνουν οι λύκοι στο μαντρί για να φυλάνε τα πρόβατα, μη τυχών και αποκτήσουν δικαιώματα πάνω τους, αυτοί που θυσίασαν τα σπίτια τους για να σώσουν τα δάση, αυτοί οι τοπικοί εθελοντές που αναδείχτηκαν, μαζί με τους πυροσβέστες, οι σωτήρες όσων σώθηκαν, αυτοί που ήθελαν να τους εκκενώσουν οι κυβερνώντες, αυτοί που σε πείσμα των διαταγών κατάφεραν αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση.

 Η ταξική επιλογή της κυβέρνησης

 Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να κλείσει βιαστικά το όνειρο των εθελοντών να οργανωθούν σε λαϊκή βάση, σε Λαϊκές Επιτροπές, ως φύλακες - άγγελοι των δασών τους και να διεκδικήσουν μια ευθύνη που φάνηκαν ανίκανες όλες οι κυβερνήσεις να αναλάβουν και να εκτελέσουν: Την πραγματική προστασία των δασών και του περιβάλλοντος.

 Αυτοί δεν έχουν λεφτά να διαθέσουν για να γίνουν «ανάδοχοι» είναι το βασικό ταξικό όπλο της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό τους!!! Οι άφραγκοι ανάδοχοι, ακόμη και ήρωες αποκλείονται!

 Το σχέδιο λοιπόν στοχεύει να μας προβάλει τους φραγκάτους νέους «σωτήρες» δια του θεσμού των αναδόχων. Αναδόχων που γρήγορα θα διαφημιστούν ως ευεργέτες κατά το παλιό πρότυπο των ληστών του λαού, και πιο γρήγορα θα αρχίσουν να αποκτούν «ήπια» δικαιώματα, «ήπιας επιχειρηματικής δράσης»! Γιατί, το κρυφό όνειρο της μπουρζουαζίας είναι ότι μόνο όταν ιδιώτες επιχειρηματίες έχουν στην υπηρεσία τους τα δάση, αυτά θα πάψουν να καίγονται από επίδοξους καταπατητές και παράνομους «επενδυτές»!

 Κανένα δικαίωμα στο μοντέλο των εκλεκτικών αναδόχων

 Είναι άμεση ανάγκη όλοι όσοι μετείχαν στις εθελοντικές μάχες κατά των πυρκαγιών αλλά και όσους συμπαρατάσσονταν μαζί τους, να σηκώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν όλα τα δικαιώματα της σχέσης των ανθρώπων της εντοπιότητας στα δάση. Χωρίς Λαϊκές Επιτροπές περιφρούρησης και προστασίας αυτά γρήγορα θα γίνουν «επιχειρηματικά τεμάχια» στα οποία δεν θα επιτρέπεται ούτε να περνάνε αυτοί και τα παιδιά τους!

 Κανένα δικαίωμα στους επίδοξους «αναδόχους» που βλέπουν την αναδοχή ως επιχείρηση άμεσων ή έμμεσων κερδών.

 Γιατί οι λύκοι τρίχωμα αλλάζουν, περπατησιά δεν αλλάζουν. Ούτε και σκοπό. Βλέπουν τώρα στο «σχέδιο Μητσοτάκη» την πλέον πονηρή έκδοση Δούρειου Ίππου για την άλωση των δασών.

 Ας μη τους αφήσουμε να δικαιωθούν.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου