Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Το «αυτοάνοσο» των κεφαλαίων

 Ή,

Πως οι ασφαλιστικές "αξιοποιούν" τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Επειδή πολλές φορές ακούμε τη προπαγάνδα ότι οι εισφορές στην ιδιωτική ασφάλιση ενισχύουν τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, καλό είναι να δούμε πως υλοποιούν αυτό που λένε.

 Σύμφωνα με επεξεργασμένα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στις 30 Ιουνίου του 2021, οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν τοποθετημένα σε καταθέσεις, χρεωστικούς τίτλους (κυρίως ομόλογα), αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές 18,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,55 δισ. ευρώ (το 57,9%) αφορούσαν περιουσιακά στοιχεία του εξωτερικού.

 

 Στο εξωτερικό λοιπόν «ενδύουν» και «αναπτύσσουν» την… ελληνική οικονομία οι εισφορές των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές!

 Σε αυτές θέλουν η ΕΕ και οι κυβερνώντες να παραδώσουν την επικουρική και την κοινωνική ασφάλιση, για να επενδύουν εκ του ασφαλούς τις εισφορές που θα συσσωρεύουν στο εξωτερικό, μακριά από τους ασφαλισμένους και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

 Τα σχόλια για το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, παρότι κερδίζει και γιγαντώνεται από εισφορές αυτών που έχουν πατρίδα, περιττεύουν. Άλλωστε η κρίση αποκάλυψε σε τεράστια κλίμακα, αυτό ακριβώς το… αυτοάνοσο όλων των  κεφαλαίων!


 

 

Πηγές: https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2094215/asfalistikes-etaireies-limnazoyn-sto-exoteriko-10.html

 

ΤτΕ

https://www.bankofgreece.gr/enimerosi/grafeio-typoy/anazhthsh-enhmerwsewn/enhmerwseis?announcement=24c15d9e-80dd-4360-98e7-5a38698cc6f9

 


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου