Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί δεν ψηφίζουν οι συριζαίοι τις παρακάτω θέσεις των Προγραμματικών Δηλώσεων;





 Όταν το Χιούμορ κάνει πολιτική...


Έμαθα, καρατσεκαρισμένα, ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα στις παρακάτω θέσεις των Προγραμματικών Δηλώσεων του Πρωθυπουργού και δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τις ψηφίσουν»! 

Έμεινα εμβρόντητος αλλά δεν μπορώ να πω πως αυτός που μου το πληροφόρησε είναι προβοκάτορας ή αναξιόπιστος. Γι αυτό το πιστεύω 100% (*)

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ:

-Θα περιοριστεί η χρηματοδότηση των κομμάτων. Θα εξεταστούν προσεκτικά τα προνόμια των βουλευτών. Όπως τα αυτοκίνητα και οι διπλές συντάξεις για τους νέους βουλευτές.
-θα περιοριστούν οι σύμβουλοι, ιδιαίτερα των υπουργών.
-καταπολέμηση της ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέτρο: σπάσιμο των καρτέλ, έλεγχος ενδο-ομιλικών συναλλαγών, ηλεκτρονική αγορά αγροτικών προϊόντων και δημοπρατήρια (να μικρύνει η απόσταση τιμών από το ράφι στο χωράφι) κλπ.
-Πολιτικές που πολλαπλασιάζουν την ανεργία, που βάζουν λουκέτα στα μαγαζιά απορρίπτονται.
ανακούφιση των δανειοληπτών, ώστε οι δόσεις τους να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.
-επείγει η τακτοποίηση των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων που έρχονται φέτος σε περισσότερες δόσεις. Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ξοφλήσουν φέτος τόσες μαζεμένες επιβαρύνσεις από προηγούμενα χρόνια.
-επέκταση του επιδόματος ανεργίας.
-θα αντικατασταθεί κάθε μέτρο που οδηγεί σε απολύσεις, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Η ανεργία είναι κάτι που πρέπει να σταματήσουμε με κάθε τρόπο. Όχι μόνο γιατί κινδυνεύει άμεσα η κοινωνική συνοχή. Αλλά και γιατί μεγαλώνουν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ συρρικνώνονται τα φορολογικά έσοδα. Αν δεν σταματήσουμε τη διόγκωση της ανεργίας, ό,τι άλλο κάνουμε είναι και κοινωνικά άδικο και μάταιο.
-διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ταυτόχρονα με τη σταδιακή μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παρα-οικονομίας.
-Κακά τα ψέματα, πάνω απ’ όλα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σηκώνουν το μέγιστο μέρος των βαρών.


(*) Για κάποιους άπιστους Θωμάδες αναγκάζομαι να αποκαλύψω την αδιαμφισβήτητη πηγή μου. Πράγματι ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε να ψηφίσει τα μέτρα που ανέφερα παραπάνω. Μπορείτε να το δείτε και τα πρακτικά ψηφοφοριών της Βουλής.
Τα αποσπάσματα είναι από τις παρακάτω Προγραμματικές Δηλώσεις του... κ. Πρωθυπουργού:
http://www.primeminister.gov.gr/2012/07/06/9541

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου