Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η τρόικα των θεσμών και η τρόικα των τεχνοκρατών
 
Δεν κατάλαβα καλά τι ακριβώς γίνεται με την τρόικα των θεσμών και την τρόικα των τεχνοκρατών.Τρόικα δεν είναι το ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ; Αυτοί είναι θεσμοί σκέτοι;  Δεν έχουν εκπροσώπους;Μας είπε ο Γαβριήλ, το Πρωί (13/2), ότι τρόικα είναι οι τεχνοκράτες εκπρόσωποι των θεσμών. Μάλιστα, άρα αυτοί που θα μιλάμε δεν θα είναι τεχνοκράτες. Θα είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των θεσμών. Μα πότε έκλεισε η Ελλάδα συμφωνία με τεχνοκράτες και όχι με τους θεσμούς; Ποτέ! Έχει σημασία που την υλοποίηση την αναλαμβάνουν οι τεχνοκράτες; Τώρα δηλαδή δεν θα την αναλάβουν; Ας αφήσουμε τα αστεία.Χθες ο Τσίπρας σε σχετική ερώτηση για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα συμφωνίας, απάντησε ότι βρίσκονται στους τεχνοκράτες που την επεξεργάζονται.Σε ερώτηση αν τα βρουν οι τεχνοκράτες αλλά όχι οι πολιτικοί τι θα γίνει, απάντησε αφοπλιστικά ότι αν τα βρουν οι τεχνοκράτες σημαίνει ότι τα έχουν βρει οι πολιτικοί και δεν υπάρχει αντίφαση! Το θέμα δεν είναι τεχνικό, είπε, και σωστά, είναι πολιτικό και οι τεχνοκράτες κάνουν ό,τι πουν και συμφωνούν οι πολιτικοί.  Ακριβώς έτσι είναι τι φούμαρα μας λένε για την τρόικα;Όμως, πως καταργήθηκε η τρόικα των τεχνοκρατών αφού τεχνοκράτες ετοιμάζουν τη συμφωνία με την τρόικα των θεσμών; Αυτοί οι τεχνοκράτες δεν είναι ίδιοι με τους τεχνοκράτες της τρόικας;Γιατί ανέθεσαν στους τεχνοκράτες τη συμφωνία όπως έκαναν και πριν με την τρόικα και δεν αποφάσισαν απευθείας ως θεσμοί; Μα φυσικά γιατί αυτό ήταν αδύνατο, όπως ήταν αδύνατο και παλιότερα όταν συγκροτήθηκε η τρόικα των τεχνοκρατών.Το ότι τώρα, δεν θα έρχονται εδώ αλλά θα πηγαίνουμε εκεί για να διαπιστώνουμε «τεχνοκρατικά» την τεχνική εφαρμογή της πολιτικής συμφωνίας λίγη σημασία έχει.

Ας αφήσουμε τις παραπλανήσεις. Δεν υπάρχουν αυτόνομοι τεχνοκράτες που κάνουν δικές του συμφωνίες και δεν εφαρμόζουν πολιτικές που τους ορίζουν οι πολιτικοί. Ποτέ η τρόικα δεν ήταν τεχνοκράτες αυτόνομοι.  Και στις Βρυξέλλες τώρα οι τεχνοκράτες υλοποιούν πολιτικές που τους ορίζουν.Άρα, τι σημασία έχει η κατάργηση των τεχνοκρατών της τρόικας που ήταν εκπρόσωποι των πολιτικών θεσμών και αντικαταστάθηκαν από τεχνοκράτες χωρίς όνομα τρόικας που όρισαν οι ίδιες ηγεσίες των πολιτικών θεσμών ως εκπρόσωπους τους;Γιατί το έλεγαν με τόσο στόμφο, λες και γκρέμισαν το σύμπαν, ενώ δεν είπαν κουβέντα για το περιεχόμενο της συμφωνίας που ετοίμαζαν οι τεχνοκράτες με εντολή τους;

Τόσο πολύ χοντρά θέλουν να δουλέψουν τον λαό;  Θέλουν να πανηγυρίσουμε  την κατάργηση της τρόικας των τεχνοκρατών και την αντικατάστασή της από τους τεχνοκράτες της τρόικας των θεσμών;Να ασχολούμαστε με αυτά και όχι με τη συμφωνία;

3 σχόλια:

 1. TA NEΩTEPA ... NEA !! ΣHMEPA, TΩPA, ΓPAΦH H EΦHMEPIΔA "Handelsblatt" TO: "Volksverführer Tsipras – oder ist das Volk doof?" = "EINAI O TΣIΠPAΣ ΛAIKIΣTHΣ ή O ΛAOΣ BΛAKAΣ/HΛIΘIOΣ" (!!!) AYTA KAI AYTOI EINAI !!

  ITAI ΠAIΔEΣ EΛΛHNΩN !!!! BAΣTATE ΓEPA KPATATE KAΛA !!

  KANETE TO EΛΛHNIKO EΘNOΣ/ΛAO YΠEPHΦANO !!!!


  Y.Γ. O-X-I ΣTON ABPAMOΠOYΛO !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Anonymous15 Ιανουαρίου 2015 - 11:50 π.μ.
  ...... Από εκεί που μας πήγαιναν για χρεοκοπία σήμερα οι Financial Times προχωρούν σε πλήρη αποδοχή των θέσεων Α.Τσίπρα, και υποστηρίζουν ότι ......
  Σύμφωνα με τους Financial Times, εάν (;;;), ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ΘA KEPΔIΣOYN τις Eκλογές, οι Ευρωπαίοι "Πιστωτές" (;;;) ΘA HTAN συνετό να του Προσφέρουν ως δημοκρατικά Eκλεγμένου Hγέτη της Ελλάδας, κάποια ..... KAPOTA !!!


  NA ΞEPOYN OΛOI TOYΣ:

  1. AYTOI ΔEN EITAN (FT-ΓEPMANOΦΩNH EKΔΩΣH) ΠOY ΠPOEKΛOΓIKA TO 2012 MAZI ME THN Bild, ΠPΩTOΣEΛIΔA EΓPAΦAN ΣTA ... EΛΛHNIKA (!!!) ΣTHN .... ΓEPMANIA (!!!), ΓIA ΠIO ΛOΓO ΔEN ΠPEΠEI OI EΛΛHNEΣ NA EKΛEΞOYN TON A.T. KAI TON ΣYPIZA ;;; REMEBER !!!!!

  2. ".... O Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ΘA KEPΔIΣOYN τις Eκλογές, οι Ευρωπαίοι "Πιστωτές" (;;;) ΘA HTAN ΣYNETO να του Προσφέρουν ως Δημοκρατικά Eκλεγμένου Hγέτη της Ελλάδας, κάποια ..... KAPOTA !!!!" AΠEIΛOYN KAI KOPOIΔEYOYN TA TOMAPIA !!! AΣ ΞEPOYN, AΣ ΓNΩPIZOYN: ΓH KAI YΔΩP ΘA ΠPOΣΦEPOYN OΛOI ANAΔPOMIKA, ΣTHN ΠPΩTH ΠPAΓMATIKH(A) EΛΛHNIKH KYBEPNHΣH !!!


  YΠOΓPAΦH:


  O AYPIANOΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; !!!!

  Anonymous7 Δεκεμβρίου 2014 - 11:41 π.μ.
  TA ΨEYTIKA TA ΛOΓIA TA MEΓAΛA MAΣ TA EIΠAN ME TO ΠPΩTO MAΣ TO ΓAΛA !!!
  .... ENΩ AYTOI-EΣEIΣ ΠINETAI THN ΠPOΔOΣIA ME TO ΓAΛA !!
  ::::::::::::::::::
  Y.Γ. ΦIΛE (AΛΞ) MAΣ THN EXOYN ΠEΣEI NA MAΣ BΓAΛOYN AΠO THN MEΣH, ME TA ΞENA TAMΠA-TOYMΠA KAI EΛΛHNIKH (APΣENIKH) APΛOYMΠA ! OΣO KAI NA ΠPOΣΠAΘOYNAI NA MAΣ ΣBHΣOYN ΔEN MΠOPOYNAI !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. YΠOΘEΣH EPΓAΣIAΣ: ΣKEΦΘHKATE KAΘOΛOY, OTI ΠIΣΩ AΠO OPIΣMENOYΣ "ΓEPMANIKOYΣ" KYKΛOYΣ MΠOPEI NA "KPYBONTAI" ... KAΘAPOAIMOI ... AMEPIKANIKHOI KYKΛOI ;;;#

  EINAI AΠΛA MIA ΠOΛITIKH YΠOΘEΣH EPΓAΣIAΣ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή