Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Κατάρρευση της Ρωσίας στα μέτωπα και ανατροπές στο εσωτερικό;

Ο πόλεμος  ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία και τα υπόγεια ρεύματα στη Ρωσία τον Νοέμβρη 2022


 Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά η κατάσταση με τις ρωσικές παλινδρομήσεις και τις συνεχείς υποχωρήσεις του στρατού, στο Χάρκοβο και στη Χερσώνα, χωρίς μάχες, μας γυρίζουν σε σημεία των αρχών του 1917. Τότε ο θρόνος του Τσάρου έτριζε από παρόμοια γεγονότα υποχωρήσεων του στρατού και από λαϊκή οργή για τη δυστυχία τα οποία έφεραν την ανατροπή του τον Μάρτιο του ’17 και σε συνέχεια την σταδιακή ωρίμαση των επαναστατικών καταστάσεων που γέννησαν την Οκτωβριανή Επανάσταση! Άγνωστο κατά πόσο ισχύει αυτό σήμερα στη Ρωσία. Για την ώρα όλα σκεπάζονται από ανήσυχη ηρεμία. Υπογείως όμως κάποια δείγματα δείχνουν πολλά ρεύματα να κινούνται διαρκώς και εντονότερα, τόσο στην άρχουσα τάξη και στους ολιγάρχες που βλέπουν να κινδυνεύει η εξουσία τους, όσο και στον λαό που βλέπει άλλη μια τραγωδία να τον περιμένει εξαιτίας της αρπακτικής καπιταλιστικής εξουσίας. 

  Εκτός όλων αυτών, οι απαραίτητες δεύτερες σκέψεις σαν "θεωρίες συνωμοσίας" δεν παύουν να υπολογίζουν ότι οι υποχωρήσεις των Ρώσων είναι μέρος μιας άτυπης συμφωνίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να δρομολογηθούν διαπραγματεύσεις εκεχειρίας και προσωρινής παγίωσης της κατάστασης, εν όψει πιθανών μελλοντικών λύσεων. Φυσικά το είδαμε αυτό και στις συμφωνίες του Μινσκ που δεν ήταν τίποτα άλλο από μια αναβολή της σημερινής σύγκρουσης, κάτι πολύ συνηθισμένο στην ιστορία των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων πριν από μια γενικευμένη σύγκρουση.

 Ίδωμεν…

Ποια ήταν όμως η Ρωσία στην αρχή του τωρινού πολέμου; Διαβάστε το παρακάτω κείμενο.

 Η Ρωσία 

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2022/03/blog-post_16.html

 

Αιτία του παραπάνω σχολίου είναι τα παρακάτω γεγονότα τα οποία, παρότι η αλήθειες σε περίοδο πολέμου βρίσκονται καθημερινά στον τοίχο, κάποιες από αυτές δεν μπορούν να αποκρύψουν τα γεγονότα.

Μεγάλη οργή στη Ρωσία κατά Πούτιν και στρατιωτικής ηγεσίας: «Προδότες, τα σκ@τώσ@τε!»

H οπισθοχώρηση του Πούτιν από τη Χερσώνα ίσως είναι η πιο ταπεινωτική του ήττα

https://warnews247.gr/megali-orgi-sti-rosia-kata-poutin-kai-stratiotikis-igesias-prodotes-ta-sktoste/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου