Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες



Η άρχουσα τάξη, τρομοκρατημένη από το ενδεχόμενο να θέσει ο λαός στον εαυτό του το πραγματικό δίλημμα «Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ», προσπαθεί να τον τρομοκρατήσει με το παραπλανητικό δίλημμα «ή με το Ευρώ ή με τη δραχμή»! Θέλει να μας πει δηλαδή ότι ο καπιταλισμός του ευρώ που μας καταστρέφει είναι καλύτερος από τον καπιταλισμό της δραχμής που θα μας… καταστρέψει! Αυτό που δεν αλλάζει είναι στο σκεπτικό τους είναι Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ έτσι ή αλλιώς.


Ε, δεν μας ενδιαφέρει ποιος καπιταλισμός μας καταστρέφει περισσότερο, μας αρκεί ότι μας καταστρέφει. Έτσι το δίλημμα επανέρχεται: ή με το κεφάλαιο και την καταστροφή ή με τους εργάτες και την εξουσία του λαού.


Αυτό που τους τρομοκρατεί πιο πολύ είναι ότι το δίλημμα αυτό θα επανέλθει δριμύτερο μετά τις εκλογές όταν οι εφεδρείες κυβερνητικών ελιγμών, γαλάζιων ή ροζέ θα έχουν εξαντληθεί άκαρποι και η παραπλάνηση θα καταρρεύσει κάτω από την οργή του λαού.


Εδώ έχουμε γενική κρίση του συστήματος, όχι απλά κρίση των κυβερνητικών και προπαγανδιστικών διαχειριστών του. Και στις γενικές κρίσεις των συστημάτων, οι λαοί επιλέγουν ή της αλυσίδες ή το σπάσιμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου