Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι μάσκες πέφτουν….στην Ελληνική Χαλυβουργία
Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών και από τις κορυφαίες της Ευρώπης που γίνεται στην «Ελληνική Χαλυβουργία» βρίσκεται σε κίνδυνο. Η εργοδοσία με αρωγό το κράτος των ΜΑΤ και με την πλήρη σιωπή και εχθρότητα της ΓΣΕΕ, των μέσων «ενημέρωσης» του κεφαλαίου, των αστικών κομμάτων και πολλών αριστερών και αριστερούτσικων φορέων επιτίθεται ευθέως.


Θέλει να καθυποτάξει τους χαλυβουργούς και να στείλει ένα μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη και στους λαούς της Ευρώπης ότι η εξουσία του κεφαλαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Αν τα καταφέρει με τους μηχανισμούς της βίας που διαθέτει θα στείλει στο παγκόσμιο κεφάλαιο το γνωστό τηλεγράφημα: «Τάξις βασιλεύει στην Βαρσοβία»! Τάξη νεκροταφείου!


Τα «κανάλια» λυσσάνε να μας αποδείξουν γιατί πρέπει να σχηματιστεί φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και όλοι λένε λόγια περίσσια για την επόμενη μέρα «σωτηρίας της πατρίδος» που δεν θα είναι παρά μια νέα κηδεία εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων. Η απεργία των χαλυβουργών (όπως και πολλών άλλων απεργιών) φτάνει στα αυτιά μας από αυτούς μόνο ως απαράδεκτη ή δυσάρεστη σεχταριστική ενέργεια του ΚΚΕ την ώρα που «η πατρίδα κινδυνεύει»!Αυτή, η μεγαλύτερη και ηρωικότερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών που κατατάσσεται δίπλα στις μεγάλες απεργίες εργατών και καπνεργατών του ’36 και των οικοδόμων στις αρχές της δεκαετίας του ’60, έχει από γεννησιμιού της το ίδιο «στίγμα» που είχαν και εκείνες: Ο κύριος οργανωτής και αιμοδότης της ήταν το ΚΚΕ! Αυτό και μόνο αρκεί να την κατατάξει στους εχθρούς του συστήματος, της εργοδοσίας αλλά και σε κάθε είδους μικροαστό «αριστερό».


Πού είναι αυτοί που προπαγανδίζουν ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρονται για το σήμερα των εργατών και μεταθέτουν τη λύση των προβλημάτων στον… σοσιαλισμό; Που είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ είναι μακριά από τα «κινήματα»; Τα «κινήματα» πού είναι; Γιατί ο «αριστερός» Αλέξης που έχει λόγια για όλους, κάλεσε την ΓΣΕΕ και τους «κοινωνικούς εταίρους» στο προεκλογικό του παιχνίδι του για "αρστερη διακυβέρνηση" αλλά δεν βρήκε ούτε κουβέντα να πει για τους απεργούς χαλυβουργούς;

Ευτυχώς οι απεργοί είχαν και έχουν πάντα την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και του λαού που εμφανώς ή αφανώς τους στηρίζει και νοιώθει περιφάνεια για τους ήρωες - πάιδιά του.


Μήπως δεν ήταν καθόλου τυχαία η τεράστια επίθεση κατά των απεργών που επιχειρήθηκε προβοκατόρικα με την ταύτιση του προέδρου των απεργών ως συγχρωτιζόμενο με τη Χρυσή Αυγή; Μήπως εκείνη η συκοφαντία είχε να κάνει με τη εύρεση «επιχειρημάτων» σήμερα ώστε να δικαιολογηθεί η επίθεση της εργοδοσίας και η «ουδετερότητα» των δήθεν αριστερών έναντι μιας «υπόθεσης των άκρων»;


Αυτοί όλοι που λένε διάφορα κατά καιρούς εκ του καναπέως δεν είναι καιρός να κάνουν την αυτοκριτική τους; Μήπως αντί αύριο να «θρηνούν» για την «χαμένη απεργία» που θα πουν ότι την χαντάκωσε το ΚΚΕ γιατί τάχα δεν είχε την «ευελιξία» να τη διαλύσει νωρίς, είναι καιρός να ανακρούσουν πρύμνα; Μήπως είναι καιρός να δουν ότι όταν η εχθρότητα κατά του ΚΚΕ παίρνει μπάλα και τις απεργίες που στηρίζονται από το αυτό, είναι σε τελική ανάλυση εχθρότητα κατά των αγώνων του λαού;


Έχει γίνει πλέον φανερό ότι για πολλούς μικροαστούς «αριστερούς» , στην ουσία, η απεργία αυτή είχε γίνει εφιάλτης γιατί τους έθετε μπροστά στις ευθύνες τους και τίναζε στον αέρα τις θεωρίες τους ότι το ΚΚΕ «δεν κάνει τίποτα» για το σήμερα των εργατών. Ταυτόχρονα όμως αποκάλυπτε ότι αυτοί λείπουν από τους αγώνες για το σήμερα φορτώνοντάς τα όλα σε μελλοντική «αριστερή διακυβέρνηση»! Πόσο γρήγορα αντιστρέφονται τα πράγματα!


Οι μάσκες πέφτουν πάντα. Όταν όμως η κρίση βρίσκεται σε όξυνση πέφτουν πριν ακόμη φορεθούν.

7 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι, αλλά η δική μου θέση νομίζω είναι καθαρή. Το ΚΚΕ ρίχνει όλες του τις δυνάμεις σε συγκεκριμένα -και μόνο συνδικαλιστικά- ζητήματα και μόνο για εργάτες. Δε θα έλεγα ότι αδιαφορεί για μεσοαστούς, αλλά σαφώς τους θέτει σε δεύτερη μοίρα και δεν είδαμε πολλές σχετικές δράσεις όπως για μισθωτούς. Και είναι βέβαια λογικό (αφού υποκείμενο της εξέλιξης θεωρείται η εργατική τάξη για το ΚΚΕ), αλλά δεν είναι το μόνο κοινωνικό τμήμα που πλήττεται.

  Παράλληλα, όμως δε στηρίζει με ανάλογη δύναμη κι ένταση άλλα κοινωνικά κινήματα (πχ για ελεύθερους χώρους, για πράσινο, για το ΧΥΤΑ στην Αττική ή το ΣΜΑ στη Σαλονίκη κλπ). Ορισμένα κινήματα τα αφήνει ή απλά με λίγα άτομα και περιορισμένη αρθρογραφία δηλώνει μία παρουσία. Μα τούτο δεν είναι κινηματική στάση, αλλά αμιγώς θεσμική και δημοκρατική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ Τάσο,

  Αυτό το μπλογκ ποτέ δεν δήλωσε ότι εκπροσωπεί κανέναν πλην του γράφοντος. Ούτε το ΚΚΕ ούτε κανέναν άλλο. Αυτά που γράφονται εδώ ο αναγνώστης πρέπει να έχει πάντα την έγνοια ότι είναι ατομική άποψη του γράφοντος όχι του κόμματος. Σε ο,τι λαθεμένο, στραβό ή αντίθετο από το ΚΚΕ ή και οποιοδήποτε κόμμα την απόλυτη ευθύνη φέρει ο γράφων όχι φυσικά το ΚΚΕ.

  Έμαθα να μην συγχύζω τον ρόλο που έχει ο καθένας. Όποιος θέλει πληροφόρηση υπεύθυνη και πρωτογενή για το ΚΚΕ θα πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν στην πηγή δηλαδή στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ, στον Ριζοσπάστη και στα όργανα του κόμματος. Κανένας άλλος δεν μπορεί να τα υποκαταστήσει ή να τα αντικαταστήσει στην πληροφόρηση.

  Θεωρώ ότι η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι πολύ σωστή γιατί δεν μπορεί ο καθένας να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος, μέλος, στέλεχος, τέλος πάντων σαν να έχει κάποιο δικαίωμα ή εξουσιοδότηση από το κόμμα να μιλάει εξ ονόματος του.

  Πέρα από αυτό που είναι καθαρό, ο καθένας μπορεί να γράφει με δική του ευθύνη σχόλια, άρθρα, ειδήσεις κλπ που μπορεί να αφορά τον καθένα και καμία λογοκρισία δεν μπορεί να επιβληθεί. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των γραφομένων του και κρίνεται από τους αναγνώστες. Επίσης ο καθένας μπορεί να κάνει ελευθέρα κριτική σε όσα γράφονται εδώ με την τήρηση του νόμου περί τύπου και στοιχειωδών αρχών δεοντολογίας.

  Το μπλογκ αυτό δημιουργήθηκε το 2008 για να εκφράσει ατομικές ή και συλλογικές απόψεις για την πολιτική, την Αριστερά, το ΚΚΕ, και την κοινωνία μέσα σε αρχές που ο γράφων θεωρεί ότι υπάγονται στην μαρξιστικολενινιστική θεωρία και πρακτική. Το αν τα καταφέρνει είναι στην κρίση των άλλων δεδομένου ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.  Αν δεν σε κάλυψα μπορείς να επανέλθεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καρμπόν το ίδιο σχόλιο του tasos θα το βρεις στο leninreloaded εδώ :

   Αντωνης15 Μαΐου 2012 12:39 π.μ.

   Σιωπή πάλι ο Τάσος.

   Ας προχωρήσω τότε.

   Στις 13 Οκτώβρη 2011, Τάσο, επιτέθηκες στο κομμουνιστικό μπλογκ Globbing με το εξής ποστ: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_14.html

   Ο διαχειριστής του ο Αντώνης του έδωσε μια σειρά από απαντήσεις μια εκ των οποίων ήταν :

   Αντωνης15 Μαΐου 2012 12:39 π.μ.

   Σιωπή πάλι ο Τάσος.

   Ας προχωρήσω τότε.

   Στις 13 Οκτώβρη 2011, Τάσο, επιτέθηκες στο κομμουνιστικό μπλογκ Globbing με το εξής ποστ:

   "ΧΑΦΙΕΔΕΣ, ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ,... Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BLOG ΓΛΟΜΠΙΝΓΚ"
   http://tasosnastos.blogspot.com/2011/10/blog.html

   Very naughty boy, Τάσο.

   Σου απάντησαν οι σύντροφοι Redfly, Poe, AlexD. Να μην τα θυμόμαστε όλα αυτά, πάντως δεν τα έχεις κατεβάσει ακόμα.

   Στο globbing, τότε, η κουβέντα είχε συνεχιστεί, Τάσο, είχα γράψει κι εγώ σχόλιο υπερασπίζοντας τους συντρόφους πιο πάνω, στου celin αρχικά, και μετά στο globbing.

   http://e-globbing.blogspot.com/2011/10/globalchange-syntagma-kketweet.html   Τα υπόλοιπα μπορείς να τα δεις και μόνος σου. Και ένα άλλο που έδωσε ο poexania είναι το http://fadomduck2.blogspot.com/2011/10/blog-post_7782.html

   Διαγραφή
 4. Είχα ξαναδιαβάσει το κείμενο σαν ξεκούδουνο αλλά δεν θυμόμουν τίνος ήταν και δεν έδωσα σημασία παρότι κάτι δεν μου πήγαινε.

  Τι είδους μπλογκ είναι του Τάσου πέρα από αυτό που είναι εμφανές ως πούρο ΚΚΕ;

  Γιατί δεν έδωσε διευκρινήσεις στις περιπτώσεις που αναφέρει, ούτε στη δική μου;

  Γιατί παρουσιάζεται και ως ανώνυμος ενώ ξέρει ότι δεν μπορεί να κρυφτεί;

  Θα δώσει απάντηση ο ίδιος ή θα αφήσει να σκεφτεί ο καθένας ότι θέλει.

  Και τα σχόλια του poexania πως τα προσπερνά μήπως θα τον βγάλει και αυτόν αντι-ΚΚΕ;!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν έχω ιδέα για αυτά που ρωτάς (εκτός αν είναι ρητορικά ερωτήματα και κάνω κοτσάνα που απαντάω). Επειδή είχα ακολουθήσει πρόσφατα αυτά τα σχόλια στο leninreloaded και είδα ακριβώς το ίδιο πράγμα πίστευα ότι είναι καλό να τα δεις σε περίπτωση που σου είχε διαφύγει μιας και δεν απαντάει. Δε ξέρω ποιος είναι ο Τάσος ούτε ποιες είναι οι θέσεις του. Απλά αντέγραψα ένα σχόλιο του leninreloaded και σου άφησα και ένα link που είχε αναφερθεί σε άλλο σχόλιο στο ίδιο blog(του poexania) για το θέμα.

   Διαγραφή
 5. Δεν έκανες καμια "κοτσάνα". Τα ερωτήματα δεν απαντώνται εδώ αλλά με τον καιρό. Του Αντώνη τα σχόλια δεν τα είδα δεν είχα χρόνο όμως του poexania με φώτισε αρκετά. θα αναμείνουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή