Κυριακή 20 Μαΐου 2012

33η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης!


1963-2012.

 Συνεχίζουμε...

Έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις, όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς. Όχι στα πυρηνικά όπλα. Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη όπως το 1963 – 1966. Συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε τον αγώνα της ειρήνης στα βήματα του Λαμπράκη και του Νικηφοριδη.


 Συνθήματα που τα φώναξαν και τα  περπάτησαν στους δρόμους της Ειρήνης χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης και της Αριστεράς. Ανάμεσά τους και κάποιοι που ήταν και στην 1η πορεία με τον Γρ. Λαμπράκη και στις πορείες της δεκαετίες του ‘60. Παλιοί και νέοι αγωνιστές αντάμωσαν και πάλι.

 Δυστυχώς, σήμερα που το ΝΑΤΟ ενέκρινε νέα σχέδια κατά των λαών, κάποιοι που περπάτησαν στα ίδια βήματα, τα έχουν «ξεχάσει» στην πρεμούρα τους να κερδίσουν την εύνοια της άρχουσας τάξης και της ΕΕ για να ανέλθουν στην κυβερνητική εξουσία με την «Αριστερή Διακυβέρνηση».

Όμως οι λαοί έχουν μνήμη και αργά ή γρήγορα τιμωρούν.


Ο Γιώργος Σαρρής με μια μοναδική παρουσίαση κειμένων και τραγουδιών στη συναυλία που ακολούθησε, έδεσε την πορεία, τον σημερινό αγώνα του λαού κατά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του πολέμου με την ιστορία με τα διδάγματά της. Ο Μικρός Πέτρος ήταν η γλυκιά αποκάλυψη της συναυλίας τραγουδώντας με νόημα το "Όταν σφίγγουν το χέρι ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου