Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Όταν ο ΣΒ μιλάει για φόρους…



Στη ΓΣ του ΣΕΒ τα πυρά για τη φορολογία στράφηκαν κατά των ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμφωνα με τον ΣΕΒ ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν μόνον το 4% του φόρου που καταβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα άρα είναι εξ ορισμού… φοροφυγάδες και φυσικά πλούσιοι και ικανοί να καταβάλουν τον φόρο που αποκρύπτουν!!!


Παράλληλα ύψωσε «φωνή απόγνωσης» γιατί όπως είπε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Διονύσης Νικολάου, οι 1.500 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις πλήρωσαν το 67% του συνολικού φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων!


Προφανώς ο ακροατής καταπλήττεται! Αυτό που του μένει είναι το 67% των φόρων! Όλα τα βάρη των φόρων δηλαδή τα πληρώνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ!

Αν δούμε όμως τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2011 θα δούμε ότι αυτό το φοβερό και τρομερό 67% «του συνολικού φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων» ισούται 1.852 εκ. Αυτά τα 1.852 εκ είναι το 8,98% των άμεσων φόρων και το 3,72% του συνόλου των φόρων που πληρώνει ο ελληνικός λαός.


Ε, άλλο να ακούς ότι ο ΣΕΒ πληρώνει το 67% των φόρων και άλλο το 3,72%. Αλλά μπορούμε να περιμένουμε σεμνότητα από τους εκμεταλλευτές του λαού;



Τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού Ιαν.-Απριλ. 2012 είναι ακόμη πιο επιβαρυντικά για τον ΣΕΒ.


Σύμφωνα με αυτά, όλα τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ ΟΕ, ΕΕ, συνεταιρισμοί κλπ) κατέβαλαν στο διάστημα Ιαν.-Απριλ. 2012 συνολικά φόρους 90 εκ. (σε σχέση με πέρσι... ευτυχώς μειωμένοι κατά 42,30%)! Αυτά τα 90 εκ. αποτελούν το 1,57% του συνόλου των άμεσων φόρων (5.705 εκ) που κατέβαλαν οι φορολογούμενοι στο ίδιο διάστημα. Αποτελούν επίσης το 0,62% των συνολικών φόρων που εισέπραξε το κράτος (14.428 εκ).


Κάποιοι νομίζουν ότι ακόμη ανθεί η εποχή της παραπλάνησης μέσω των αριθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου