Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Παρακυβέρνηση με βάση το παρασύνταγμα!

 

Μπορούμε να ψηφίσουμε ό,τι θέλουμε στις 6 Μαΐου. Η κυβέρνηση όμως που θα βγει, θα εφαρμόσει ό,τι θέλει η τρόικα, το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και η ΕΕ.


Ήδη τα μέτρα για το επόμενο τρίμηνο έχουν «διαρρεύσει» όλα κατά γράμμα από το γραφείο του πρωθυπουργού. Μέτρα φωτιά που καρατομούν και άλλο τα εισοδήματα, τους μισθούς, τις κοινωνικές δαπάνες, τις συντάξεις. Μέτρα φόρων και έκτακτων εισφορών. Μέτρα πραγματικού ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας. Μέτρα αυταρχικά, αντιδημοκρατικά, κρυπτοφασιστικά, ξεκινώντας δήθεν από την προστασία του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου.

 Από την Δευτέρα 7/5/2012 θα έχουμε μια νέα κατάσταση.



Τα μνημόνια, οι πολιτικές της ΕΕ και οι αποφάσεις της τρόικας θα αποτελούν τη μόνη νόμιμη πηγή εκπόρευσης της πολιτικής και της εξουσίας. Όλα μαζί θα αποτελούν το παρασύνταγμα της διακυβέρνησης. Το σύνταγμα θα πάει στην πάντα ακριβώς όπως είχε πάει από τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι το 1974 και η χώρα κυβερνιόταν με βάση το παρασύνταγμα των εκτάκτων μέτρων.


Όμως για να λειτουργήσει το παρασύνταγμα πρέπει να έχει και τα όργανα επιβολής του. Αυτά δεν θα είναι απλώς η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί αλλά ένα μεικτό σώμα επιβολής αποτελούμενο από την κυβέρνηση και τους εγκάθετους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, δηλαδή της τρόικας. Μια παρακυβέρνηση δηλαδή! Αυτή η παρακυβέρνηση θα καθορίζει τις γενικές και ειδικές πολιτικές με βάση το παρασύνταγμα των μνημονίων ανεξαρτήτως των συμφερόταν της χώρας και του λαού! Σε κάθε υπουργείο εκτός του υπουργού θα υπάρχει και ο εγκάθετος της παρακυβέρνησης από τον οποίο θα εκπορεύονται οι εξουσίες, όπως ακριβώς στα μεταμφυλιοπλεμικά χρόνια γινόταν με τους αμερικανούς εγκάθετους της «Αμερικανικής Αποστολής»!


Παρακυβέρνηση δύο επιπέδων για 20 χρόνια!


Προφανώς όμως η παρακυβέρνηση αυτή με τους υψηλούς εντεταλμένους δεν ικανοποιεί το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο το οποίο βλέπει ως χρυσή ευκαιρία γι αυτό την μετάβαση σε κατάσταση παρασυντάγματος και παρακυβέρνησης. Είναι η μεγάλη στιγμή να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία και να σαρώσει τα πάντα, από εργασιακά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα μέχρι δικαιώματα εθνικής οικονομίας (ΑΟΖ, ορυκτός πλούτος, ήλιος, αέρας, νερό, θάλασσες κλπ) συμμετέχοντας στο μεγάλο φαγοπότι των κεφαλαιοκρατών κατά του λαού και της χώρας.


Έτσι το ντόπιο μονοπωλιακό κεφάλαιο εκπόνησε, με την άμεση συνεπικουρία του ξένου, μια «επιστημονική μελέτη» δια μέσου του «επιστημονικού οργάνου» του κεφαλαίου, του γνωστού ΙΟΒΕ από κοινού με την Boston Consulting Froup, για άμεση λήψη δέσμης μέτρων.



Τη δέσμη μέτρων παρέδωσαν ήδη στον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ και οι Πρόεδροι των μεγάλων διμερών (διακρατικών) Επιμελητηρίων με πρώτα το Ελληνοαμερικανικό, το Ελληνογερμανικό, το Ελληνοβρετανικό, το Ελληνογαλλικό κλπ, ενώ όπως σημειώνουν απαιτείται παράλληλα η εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Αναφοράς που θα ορίζει τις κεντρικές επιλογές της χώρας για την επόμενη εικοσαετία.


Πρώτος όρος που θέτουν είναι η σύσταση ενός «Κέντρου Διακυβέρνησης»! Στη πράξη δηλαδή ένα δεύτερο (τεχνικο-πολιτικό) επίπεδο παρακυβέρνησης.


Ας αφήσουμε κατά μέρος τι ψηφίζει ο ελληνικός λαός, τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν μπορούν να ασχολούνται με αυτό!


Το Κέντρο θα έχει άμεση αναφορά στον Πρωθυπουργό και θα διαμορφώνει προϋπολογισμό ανά υπουργείο! Στο Κέντρο Διακυβέρνησης θα συμμετέχουν managers (εννοείται Έλληνες και ξένοι) και όχι πολιτικοί και θα ελέγχει τη ροή των δαπανών ανά τομέα και την αποτελεσματικότητά τους. Η κεντρική ομάδα θα αποτελείται από 15-20 managers που θα έχουν τη γενική εποπτεία όπως το Project Management Office (PMO).


Τι θα κάνουν η Βουλή και οι υπουργοί; Θα πρωτοκολλούν και θα εφαρμόζουν αυτό που θα αποφασίζεται γενικά στο πρώτο επίπεδο παρακυβέρνησης και θα ελέγχεται εφαρμοστικά και κατά γράμμα, στο δεύτερο επίπεδο παρακυβέρνησης του Κέντρου Διακυβέρνησης!


Για να μη τυχόν και υπάρχουν αμφιβολίες, μέσα στις αρμοδιότητες του Κέντρου θα είναι Εφαρμογή Νόμων χωρίς τις γνωστές «καθυστερήσεις και ατολμίες» η… «Βελτίωση» της Δημόσιας Διοίκησης με τις γνωστές μαζικές απολύσεις, η πάταξη της φοροδιαφυγής που είναι γνωστό ποιοι τη πληρώνουν στο τέλος, η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πάταξης Διαφθοράς για να απομείνουν μόνο οι μεγάλες «νόμιμες» μίζες των πολυεθνικών, η προσέλκυση επενδύσεων χωρίς όρους με την έγκριση του Invest In Greece, και η υποταγή του Συμβούλιου της Επικρατείας στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων για την ταχεία έγκριση νόμων για επενδύσεις και φυσικά, μη μας διαφύγει, η επιτάχυνση Αποκρατικοποιήσεων!


Εκτός όλων αυτών η «μελέτη» απαιτεί από την ΤτΕ να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα και την ανακεφαλαιοποίηση… με τη γνωστή παροχή τζάμπα χρήματος, χωρίς έλεγχο και χωρίς να θιγούν τα δικαιώματα των μετόχων!

 ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Μετά τις εκλογές δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτη για το τι θα ακολουθήσει. Ένα στημένο παρασύνταγμα και μια παρακυβέρνηση θα εγκατασταθούν στο σβέρκο του ελληνικού λαού.


Θα βρεθούμε σε μια εντελώς νέα πολιτική κατάσταση. Η κυβερνητικές πράξεις θα εκπορεύονται από παρακυβερνητικά όργανα και θα στηρίζονται στην εξουσία του παρασυντάγματος.


Οι ταξικοί αγώνες θα οξυνθούν σε υπέρτατο σημείο. Η επίθεση στην εργατική τάξη και τον λαό δεν θα έχει προηγούμενο. Το ίδιο και η επίθεση σε κάθε συνταγματικό, συνδικαλιστικό, πολιτικό και ανθρώπινο δικαίωμα. Αυταρχικές και κρυπτοφασιστικές εκτελεστικές πρακτικές θα αντικαταστήσουν και τα τελευταία υπολείμματα αστικοδημοκρατικής νομιμοφάνειας.


ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ (ΠΑΡΑΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ) ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.


Για την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, το νέο αυτό πολιτικό τοπίο επιβάλει νέα οργάνωση σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Νέες ανθεκτικές μορφές οργάνωσης και δράσης του λαού πρέπει να αναπτυχθούν απέναντι στη νέα οργάνωση της εξουσίας του κεφαλαίο και στην επίθεση που θα επιχειρήσει.


Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την προηγούμενη. Ας ετοιμαζόμαστε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου