Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Καμιά ανοχή σ αυτή τη πολιτική

Ένας μικρομεσαίος γράφει




Του Τάσου Δέδε

Προέδρου του ΣΙΣΕΜΑ

(Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευαστών Μηχανικών Αυτοκινήτου)


Δυο μέρες μετά την εξαγγελία των σκληρών οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση με εντολή του ΔΝΤ και των τοκογλύφων δανειστών μας και μέσα στον ορυμαγδό της δήθεν θετικής εξέλιξης, μια είδηση που θάφτηκε στα ψηλά έλεγε: ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ, ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΜΗ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ!

Άραγε ποιο είναι το δικό μας μέλλον με τη κατάσταση που επικρατεί; Κατά πόσο αύριο δεν θα περάσουμε και εμείς στα «ψιλά» κάποιων ειδήσεων που θα πανηγυρίζουν για «νίκες» και «επιτυχίες»; Μήπως εκατοντάδες επισκευαστές δεν βρίσκονται στα όρια της απελπισίας; Οι δουλειές μας συνεχώς συρρικνώνονται. Η καταλήστευση των εισοδημάτων των πελατών μας για να ξεχρεώσει η χώρα τα χρέη που δημιούργησαν άλλοι οδηγεί τη δουλειά μας σε απονέκρωση. Το μέλλον μας αν δεν αντιδράσουμε άμεσα προβάλλει ζοφερό.


Η ουσιαστική κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ο εξευτελισμός του κατώτατου μεροκάματου, η ευθεία μετατροπή των συντάξεων σε συντάξεις πείνας και οι αυξήσεις των άμεσων και έμμεσων φόρων πτωχεύουν ευθέως τα νοικοκυριά. Από την άλλη αυξάνουν τη φορολογία επί παντός επιστητού, επιβάλουν έκτακτη φορολογία στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, επιβάλλουν κεφαλικό φόρο (έκτακτη εισφορά) στους μικρομεσαίους και ζητούν ταυτόχρονα να επιβιώσουμε χωρίς δουλειά και να πληρώνουμε τους υπέρογκους φόρους τους. Αυξάνουν χωρίς ντροπή το όριο συνταξιοδότησης σε 40 χρόνια ασφάλισης και σε… 80 για όσους απασχολούνται 4ωρο! Μας πληροφορούν έμμεσα ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να διαρκέσει και δεκαετίες γιατί επί δεκαετίες θα πληρώνουμε τα χρέη. Ανάπτυξη πουθενά!


Στην ουσία η κυβέρνηση για να «διασώσει», όπως είπε, τη χώρα από τη πτώχευση και να εξασφαλίσει τα δάνεια των τοκογλύφων - δανειστών οδηγεί σε πτώχευση τον λαό. Προσκύνησε το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Είμαστε εντελώς αντίθετοι σ αυτή τη πολιτική πτώχευσης του λαού. Είμαστε αντίθετοι με τη πολιτική που προσκυνά τους δανειστές - τοκογλύφους στο όνομα να αποφύγουμε δήθεν τα χειρότερα. Όποιο κράτος προσκυνά για να αποφύγει τα χειρότερα του έρχονται χειρότερα. Στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες προκάλεσε αίσθηση η αλληγορική ερμηνεία μιας ιστορικής φράσης που ειπώθηκε για προσκυνημένο πρωθυπουργό που ισχυρίσθηκε ότι προτιμά την ατίμωση από τον πόλεμο και γι αυτό τη παραδίδει στον κατακτητή! Η φράση έλεγε: «αν προτιμάς την ατίμωση από τον πόλεμο, τότε θα έχεις ΚΑΙ τον πόλεμο ΚΑΙ την ατίμωση». Αυτό θα πάθει και η χώρα μας αν εμείς δεν αντιδράσουμε να τη σώσουμε από τους νεοκατακτητές!


Το πρόβλημα με τη κρίση, την έξοδο από αυτή και την αντίσταση της χώρας στους τοκογλύφους - δανειστές είναι πολιτικό όχι διαχειριστικό ή οικονομικό. Η χώρα μας δανείστηκε τη τελευταία δεκαετία 300 δισ. ευρώ, έχει δώσει στους δανειστές της 300 και τους χρωστάει άλλα 300! Είναι φως φανάρι ότι αυτά όλα είναι η τοκογλυφία που μας έχουν επιβάλει. Και η τοκογλυφία θέλει δυναμική αντιμετώπιση, όχι προσκύνημα. Μόνο όταν οι δανειστές αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα θα καθίσουν να διαπραγματευθούν και να βάλουν νερό στο κρασί των απαιτήσεών τους. Εν όσο η χώρα προσκυνά απλώς θα αυξάνουν τις απαιτήσεις τους. Στο τέλος θα μας πάρουν όλη τη χώρα!


Μέσα σε αυτό το κλίμα καλούμαστε να υπερασπίσουμε τη δουλειά μας, την ύπαρξή μας. Κατεβαίνουμε σε μαχητικό μέτωπο μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα άλλα στρώματα του λαού κόντρα σ’ αυτή τη πολιτική αφανισμού μας. Σήμερα οι διαχωριστικές γραμμές έχουν χαθεί. Ο ΣΙΣΕΜΑ, οι επισκευαστές, μαζί με την ΓΣΕΒΕΕ, τη ΓΣΕΕ, την ΟΒΣΑ, την ΕΟΒΕΑΜΜ και όλους τους μικρομεσαίους λέμε: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Το μέτωπο αυτό πρέπει να παλέψει για να σωθεί ο λαός από τη πτώχευση και μαζί του να σωθεί και η χώρα.


Καμιά ανοχή σε αυτή τη πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου