Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πτώχευση…

ΟΙ μικρομεσαίοι και η κρίση




 απο το περιοδικό των συνεργείων επισκευής αυτοκινήτου "ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ" τεύχος 4/2010

«Η χώρα σώθηκε από τη πτώχευση»! Αυτό είπε ο κ Πρωθυπουργός. Απλά δεν είπε και την υπόλοιπη φράση ότι «για να σωθεί, πτωχεύσαμε το λαό»! Αυτή ήταν η έννοια της χειρότερης συμφωνίας των τελευταίων δεκαετιών που πέτυχαν οι κυβερνώντες με τους ξένους τοκογλύφους – δανειστές μας από τη παράδοση της χώρας στους Γερμανούς και μετά! Και χωρίς αιδώ το έλεγαν με καμάρι και λίγο ακόμη θα καλούσαν το λαό να πανηγυρίσει που μετά από «σθεναρή αντίσταση» κράτησαν τη λεγόμενη «Κόκκινη γραμμή» η οποία όμως δεν είχε πια τίποτα να σώσει.

Φόροι, μισθοί, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, ανάπτυξη, όλα θυσία στο βωμό των δανειστών που έστειλαν εδώ τους εκπροσώπους τους από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Εμείς από τη στήλη αυτή τα λέγαμε. Μαύρες μέρες έρχονται! Και μαζί με τις μαύρες μέρες βλέπαμε και τη κρίση που χτυπούσε το συνεργείο. Δεν είναι δυνατόν να μειώνεται συνεχώς η δουλειά και να μη συμβαίνει τίποτα. Όχι τυχαία ο ΣΙΣΕΜΑ καλούσε τη ΓΣΕΒΕΕ και τις ανώτερες οργανώσεις να κινητοποιηθούν όσο είναι καιρός για να αποτρέψουν την επερχόμενη λαίλαπα των μέτρων. Δεν εισακουστήκαμε. Τώρα εκ των υστέρων τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα.

Τα νέα μέτρα που για πολλοστή φορά είναι πολύ χειρότερα από κάθε προηγούμενο σενάριο, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Αρκεί να αναφέρουμε μερικά για να καταλάβει και ο ποιο αδαής σε τι τούνελ μπαίνουμε για δεκαετίες.

Αυξήσεις 10% σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, Αντικατάσταση του 13ου και 14 μισθού των δημοσίου με επίδομα 1.000 ευρώ. Έπεται ο ιδιωτικός. Αντικατάσταση της 13ης και 14ης σύνταξης με ένα επίδομα 800 ευρώ το χρόνο. Πάγωμα μισθών για 3 χρόνια. Μείωση συντάξεων μέσω ΛΑΦΚΑ. Μείωση στις αποζημιώσεις των υπερωριών. Αύξηση 10% στον ΦΠΑ.

Εκτός από αυτά, πάει το πολυδιαφημισμένο επίδομα αλληλεγγύης. Θα γίνεται «Αυτόματη» προσαρμογής των ορίων ηλικίας στο προσδόκιμο ζωής, δηλαδή αλλοίμονο μας αν ζούμε πολύ!!! Σύνταξη μετά από 40 έτη ασφάλισης και για τους μερικώς απασχολούμενους 80 χρόνια!!! Μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης συντάξεων. Πράσινα τέλη. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης του ΦΠΑ. Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας (θα ακριβύνει το ρεύμα)!

Ωστόσο παρά τα αιματηρά μέτρα, φως το τούνελ δεν υπάρχει. Το χρέος της χώρας, το λένε επίσημα, θα αυξηθεί! Η χώρα δεν φαίνεται να ξεχρεώνει ούτε μετά από δεκαετίες. Η ανάπτυξη είναι εκτός προγράμματος. Το πρόγραμμα το μόνο που προβλέπει είναι η διασφάλιση των δανειστών. Ό,τι βγάζουμε εκεί θα το δίνουμε! Προβλέπει όμως 10 δις. ενίσχυση από το ΔΝΤ προς τις τράπεζες(!!!) να μη… καταρρεύσουν πέρα από τα 28 που διέθεσε η ελληνική κυβέρνηση! Το τελευταίο φορολογικό που ψηφίστηκε πρόβλεψε και μείωση της φορολογίας των ΑΕ! Μέσα στη κρίση, την ώρα που λένε ότι πτωχεύουμε, εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Ντροπή!

Όμως έχουμε επισημάνει εδώ πολλές φορές ότι αν δεν αγωνιστούμε να σωθούμε δεν θα μας σώσει κανείς. Για το λόγο αυτό στην πτώχευση το λαού που σχεδίασαν εμείς θα απαντήσουμε με μάχη για να πληρώσουν αυτοί που κακοδιοίκησαν και κακοδιοικούν, αυτοί που κατέκλεψαν της χώρα, αυτοί που πλούτισαν και πλουτίζουν, ακόμη και με τη κρίση, σε βάρος του λαού. Ο λαός δεν θα πτωχεύσει ποτέ αν αγωνισθεί.

Οι δικές μας οι δουλειές και τα συνεργεία μας θα σωθούν μόνο αν δώσουμε μάχη με όλο το λαό να μη περάσει η πτώχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου