Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Εργατοπατέρες και εργατοδιώκτες

Διαβάζω συνεχώς σε διάφορα μπλογκ σωρεία επιθέσεων κατά του συνδικαλιστικού κινήματος σαν να είναι ενιαίο και όλοι οι συνδικαλιστές να είναι εργατοπατέρες ίδιοι φτυστοί Παναγόπουλοι. Παίρνει η μπάλα και πραγματικά μαχητές συνδικαλιστές. Στόχος είναι η κατασυκοφάντηση όλου του ταξικού μαχητικού συνδικαλιστικού κινήματος που δεν προσκυνά και το τσουβάλιασμα του με τους λυγερόκορμους οσφυοκάμπτες

Το τι κάνουν όμως οι αγνοί συνδικαλιστές και τι οι εργατοπατέρες 5φαλαγγίτες μέσα στην εργατική τάξη είναι γνωστό.

Ας δούμε κάποιες ειδήσεις για να καταλάβουμε ποιος είναι ποιος.

Να δουλέψουν πέραν του ωραρίου τους χωρίς να πληρωθούν, κάλεσε τους εργαζόμενους στο εμπόριο η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας - πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, την οποία θα μπορούσε να γράψει «χέρι εργοδότη» αναφέρει: «Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου Νέας Ιωνίας μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "REGATA 2010" του Δήμου Βόλου, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στην επιμήκυνση του ωραρίου καταστημάτων έως τις 7 το βράδυ, την Τετάρτη 12 Μάη συμβάλλοντας μ' αυτόν τον τρόπο στη γιορταστική ατμόσφαιρα για την παγκόσμια προβολή της πόλης μας».

Αν έχεις τέτοιους συνδικαλιστές που ανοίγουν τις ορέξεις της εργοδοσίας με δωρεάν προσφορά χρόνου εργασίας δήθεν για καλό σκοπό τι θα περιμένεις μετά από αυτούς να σου ζητήσουν φυσικά για… «καλό σκοπό»;;; τιιιι;;;



Η πλειοψηφίας του εργοστασιακού («εργοδωσίλογου») σωματείου της ΜΕΤΚΑ (Ομιλος "Μυτιληναίου"), απάντησε σε πρόταση των εργαζόμενων να βάλει σε ψηφοφορία τις εκβιαστικές προτάσεις της διοίκησης του εργοστασίου για απολύσεις ότι «οι προτεινόμενες 50 απολύσεις είναι διευθυντικό δικαίωμα κι έτσι δεν μπορεί να τις βάλει σε συζήτηση στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων»!!!

Ανακάλυψαν το σκοπό τους! Γι αυτό εκλέχθηκαν!!!



Η εργοδοσία ξέρει να ξεχωρίζει τους αγωνιστές συνδικαλιστές και τα ταξικά σωματεία από τους εργατοδωσίλογους με το δικό της τρόπο. Διαβάστε:

Η εργοδοσία του Καζίνο - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας, στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από μαχητικούς συνδικαλιστές κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών (άρθρο 15 του Ν. 1264/82), ζητώντας την άρση της συνδικαλιστικής ιδιότητας της προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου Γεωργίας Φλούδα και του προέδρου του Πανελλαδικού Σωματείου Τεχνικών Επιτραπέζιων Παιγνίων Αριστομένη Τσουραπά, για να προχωρήσει στην απόλυσή τους!

Η εργοδοσία στην προσφυγή της χαρακτηρίζει ως «παράνομη» τη συμπεριφορά των δυο συνδικαλιστών, επειδή καλούσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε τρίωρη στάση εργασίας στις 29/3/2010 που είχε προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο για εκείνη τη μέρα ενάντια στις απολύσεις που είχαν προηγηθεί.

Ε, όχι να είστε και ενάντια στις απολύσεις σας! Πάρτε τώρα μια απόλυση να μάθετε!



Αυτό θα πει ελευθεροτυπία και ελεύθερος συνδικαλισμός (απαλλαγμένες από κομμουνιστές και συνοδοιπόρους)

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΠΠΣ) της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), αποφάσισε να διαγράψει για 10 μήνες τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αννα Ανανιάδου, για την πολιτική και συνδικαλιστική της δράση.

Η Α. Ανανιάδου, στις 17 Δεκέμβρη του 2009, ημέρα πανεργατικής απεργίας που είχαν κηρύξει εκατοντάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζί με δεκάδες ακόμη στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος συμμετείχε στη συμβολική παρέμβαση που έγινε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, και διάβασε το «απεργιακό δελτίο» του ΠΑΜΕ, σπάζοντας τον αποκλεισμό που είχε επιβληθεί από ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ. Επίσης, κατήγγειλε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ ότι με την απόφασή της να μην προκηρύξει απεργία για εκείνη την ημέρα, υπονόμευσε την απεργία των δημοσιογράφων που απεργούσαν με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ.

Αυτή η τιμωρία ήταν εντελώς.... νόμιμη!!! Αφού δεν πειθάρχησε στην επίσημα απεργοσπασία καλά να πάθει!

Και ένα μικρό - μικρό «μυστικό» πολύ καλά κρυμμένο: Η τιμωρία διαρκεί τόσο όσο χρειάζεται για να μη μπορεί να θέσει υποψηφιότητα η Ανανιάδου στις εκλογές της ΕΣΗΕΜ. Όποιος πει ότι αυτό δεν είναι τυχαία σύμπτωση είναι εντελώς κατευθυνόμενος!


Από τα παραπάνω φαίνεται καθαρά ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχουν συνδικαλιστές μαχητές και συνδικαλιστικοπατέρες κυριολεκτικά δωσίλογοι της εργοδοσίας. Ας σκεφτεί ο κάθε εργαζόμενος με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου