Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Προαναγγελίες πολέμου. Τι δεν καταλαβαίνετε φίλοι συριζαίοι;

-Σας λέω για τις ψεύτικες αξίες της ΕΕ και μου λέτε ότι είναι τα «κομμουνιστικά μου»,

-Σας λέω ακούτε το ΚΚΕ και χλευάζετε το 5%,

-Σας λέω πως οι βάσεις που δώσατε δεν είναι για την πατρίδα και μου λέτε ότι είναι ασπίδα για την Τουρκία,

-Σας έλεγα για τη συμφωνία των Πρεσπών που είναι υπηρεσία στην ιμπεριαλιστική περικύκλωση της Ρωσίας και μου λέγατε, λύσατε το πρόβλημα!

-Σας λέω τι δουλειά έχουν τα αεροπλάνα μας πάνω από τα Βαλκάνια, οι πάτριοτ στη Σ. Αραβία, τα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και άλλα πλοία στον Εύξεινο Πόντο με τα κανόνια κατά της Ρωσίας και σφυρίζετε…, τόσο πολύ σας ενδιαφέρει η ιμπεριαλιστική περικύκλωση του «κακού ιμπεριαλιστή»;

-Σας λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν διαφέρει από τα αστικά κόμματα στις βασικές πολιτικές γραμμές και μιλάτε για «Οράματα της Αριστεράς»! Ποιάς αριστεράς; Των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ;

-Ούτε βήμα δεν μπορείτε να κάνετε έξω από την πολιτική πολέμου. Υποταγμένοι πλήρως!

-Τώρα, η χώρα είναι χωμένη μέχρι τα μπούνια στις πολεμικές προετοιμασίες κατά της Ρωσίας – και στο βάθος Κίνα - αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μόνο την «καταστροφική πολιτική του Μητσοτάκη» για τον κορονοϊό, τα κονδύλια  του πακέτου ανάκαμψης, τη Μαρέβα, τις οικογενειοκρατίες και πονηρά βλέπει μόνο Τουρκία. Τίποτα άλλο στη διεθνή πολιτική δεν βλέπει. Αύριο θα ξαναψηφίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, Λευκορωσίας, Ιράν και Κίνας και θα σφυρίζει αδιάφορα αντί να αντιταχθεί σε όλες τις ιμπεριαλιστικές προκλήσεις που περιγράφει ο Ριζοσπάστης παρακάτω.

-Γιατί ο Ριζοσπάστης δεν είναι μια φυλλάδα. Έχει βαθιά ιστορία στην αποκάλυψη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Τις έλεγε πάντα και δυστυχώς ήταν ο μόνος. Οι άλλοι τον κορόιδευαν πάντα, όπως εσείς  το ΚΚΕ. Μόνο όταν ερχόταν η θύελλα ρωτούσαν από τον καναπέ σαν εισαγγελείς «που είναι Το ΚΚΕ», να τους σώσει!

-Προσχωρήσατε σε ένα μέτωπο που χώνει τη χώρα στον πόλεμο και δεν βγάζετε ούτε άχνα για όσα γίνονται.

-Χορτάστε τώρα ημιφασιστική σύμμαχο Ουκρανία και προπαγάνδα για επιθετική Μόσχα του «φονιά» προέδρου της για να δικαιολογηθεί κάθε πολεμική σύγκρουση, βγάζοντας έξω από το κάδρο όλους τους ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ που ετοιμάζουν πόλεμο,

-Μέχρι το λαιμό έχετε βουλιάξει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια,

-Διάβασε φίλε συριζαίε το άρθρο γιατί εδώ δεν είναι παίξε – γέλασε. Πόλεμος είναι και δεν δικαιολογείται κανένας Έλληνας πολίτης, αριστερός, προοδευτικός, δημοκράτης να παριστάνει τον ανήξερο. Ούτε εσύ.

-Όχι στη λήθη των διαδικασιών έλευσης ιμπεριαλιστικών πολέμων,  κοστίζει στους λαούς πανάκριβα.

Σ.Β.

 


«Προσοχή, στόχος»!

[Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία και η απάντηση της τελευταίας «με το δάχτυλο στη σκανδάλη», δείχνουν για μια ακόμα φορά πόσο επικίνδυνη για το λαό είναι η εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, για λογαριασμό της αστικής τάξης, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, συνολικά των κομμάτων του «ευρωατλαντικού τόξου».

Η περίπτωση της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων, που όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Αμερικανός πρέσβης, είναι ένας από τους τρεις «κύκλους» (μαζί με Νοτιοανατολική Μεσόγειο και Βόρεια Αφρική) όπου η χώρα αναλαμβάνει να προωθήσει βήμα - βήμα τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, είναι ενδεικτική. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Με «πρόσκληση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΑΤΟική αρμάδα εγκαταστάθηκε μόνιμα στον «δίαυλο» του Αιγαίου από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο, τάχα για το Προσφυγικό, στην πραγματικότητα όμως για τον έλεγχο διέλευσης των ρωσικών πλοίων.

Στην αμέσως επόμενη φάση αυτού του σχεδιασμού, το ΝΑΤΟ αναπτύσσει τις δυνάμεις του ακόμα πιο συχνά στη Μ. Θάλασσα και προσπαθεί να επιβάλει μόνιμη ναυτική παρουσία, παρακάμπτοντας και τους περιορισμούς της Συνθήκης του Μοντρέ, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να «καμαρώνουν» ότι τα ελληνικά πλοία είναι τα μοναδικά που αυξάνουν σταθερά τις μέρες παραμονής σε ΝΑΤΟικές αποστολές στη Μ. Θάλασσα.

Την ίδια ώρα, η Πολεμική Αεροπορία αναλαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια αυξημένους ρόλους στον ΝΑΤΟικό καταμερισμό, μεταξύ άλλων με την «επιτήρηση» του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας, που τη φέρνει στην «πρώτη γραμμή», στο ενδεχόμενο όξυνσης και γενίκευσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

Ενδεικτικό είναι ότι ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ επιχείρησε προ ημερών σε αυτήν την περιοχή ως «ασπίδα» για αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό, που απογειώθηκε από τις ΗΠΑ και πέταξε ως εδώ για να κάνει «επίδειξη ισχύος».

Χαρακτηριστικά πολεμικής προπαρασκευής, με εμπλοκή της Ελλάδας, έχει και η εναέρια άσκηση «Ηνίοχος» που διεξάγεται στη χώρα μας, με συμμετοχή 25 μοιρών πολεμικών αεροσκαφών από ΝΑΤΟικές και άλλες χώρες, με τους Αμερικανούς να λένε ότι προετοιμάζει για «μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση».

Σ' αυτές τις επικίνδυνες «πρόβες πολέμου», τον δικό του ξεχωριστό ρόλο έχει ο ιστός των στρατιωτικών βάσεων σε όλη τη χώρα, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια για τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Βασικό ρόλο εδώ παίζει η Αλεξανδρούπολη, που στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια αποτελεί βάση πρώτης γραμμής για την ταχεία μετακίνηση δυνάμεων σε Βαλκάνια και Ανατ. Ευρώπη, για τον «έλεγχο» της Μαύρης Θάλασσας και το «σφράγισμα» των Στενών του Βοσπόρου.

Από εκεί άλλωστε πέρασαν προ λίγων εβδομάδων οι χιλιάδες ΑμερικανοΝΑΤΟικοί που βρίσκονται σήμερα «μια ανάσα» από την Ουκρανία, με τον «μανδύα» της άσκησης «Defender Europe».

Με βάση και τη σημερινή κλιμάκωση, καθένας μπορεί να σκεφτεί: Τι λιγότερο από στόχους των αντίπαλων κέντρων είναι όλα τα παραπάνω, οι ναυτικές, αεροπορικές δυνάμεις και υποδομές που αξιοποιούνται ως κρίκοι στην αλυσίδα των ΝΑΤΟικών σχεδίων;

Τι λιγότερο από «βαρίδι», που πάει το λαό ολόισια στην άβυσσο των ανταγωνισμών, είναι η αλυσίδα της εμπλοκής που μακραίνει και βαραίνει χρόνο με τον χρόνο, με βάση και τα ΝΑΤΟικά σχέδια; Πόσο μάλλον που προστίθενται διαρκώς και νέοι κρίκοι, όπως δείχνει π.χ. η Συμφωνία των Πρεσπών για να μπει η Β. Μακεδονία στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα που οι ανταγωνισμοί οξύνονται, στο έδαφος και της νέας καπιταλιστικής κρίσης, σήμερα που η ιμπεριαλιστική «ειρήνη» εναλλάσσεται με πολεμικές ιαχές σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορά μας, ο λαός χρειάζεται να αξιοποιήσει την πείρα του, να απορρίψει με αποφασιστικότητα τα χυδαία ψέματα της κυβέρνησης ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η εμπλοκή αποτελεί «ασπίδα» και «εγγύηση» για το λαό.

Να δώσει τη δική του απάντηση, δυναμώνοντας τον αγώνα μέσα από τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους του, για να απεμπλακεί τώρα η χώρα από τα σχέδια αυτά, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να επιστρέψουν οι δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων. Για να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με το λαό να έχει στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που παράγει.]

https://www.rizospastis.gr/, 15/4/2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου