Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΣΑΛ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ






Η νέα συμφωνία της ΕΕ για τη διευθέτηση του χρέους («κούρεμα») των υπερχρεωμένων χωρών-μελών με πρώτη την Ελλάδα, κίνησε νέους πανηγυρισμούς από τα κυβερνητικά επιτελεία και τους παρατρεχάμενους. Περίπου φαίνεται οι μας χάρισαν χρέη και λεφτά και θα μας δώσουν και μπόνους «καλού παιδιού». Το σε ποιόν εξευτελισμό και σε ποιόν καιάδα έριξαν τον λαό για να σώσουν την εξουσία του κεφαλαίου και τα κέρδη των δανειστών - τοκογλύφων θα φανεί αμέσως στο επόμενο διάστημα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

Ένα από τα μέρη της συμφωνίας ήταν η εποπτεία της ελληνικής οικονομίας. Η μόνιμη εγκατάσταση της τρόικας η οποία θα ελέγχει τα πάντα στη χώρα είναι ήδη γεγονός. Ο πρωθυπουργός το πανηγύρισε!!! Είπε ότι το ζήτησε ο ίδιος!!! Τι ξεπεσμός! Ζήτησε δηλαδή τον πλήρη εξευτελισμό της χώρας και της Βουλής την οποία ούτως ή άλλως την έχουν ξεφτιλίσει από τότε που με τις Συνθήκες της ΕΕ την έκαναν πρωτοκολλητή των αποφάσεών της Κομισιόν. Απέκρυψε την ουσία της σχεδόν πλήρους απώλειας της οικονομικής και όχι μόνο, αυτοτέλειας της διοίκησης στη χώρα.

Το έργο το έχει ξαναδεί ο λαός μας με τις πτωχεύσεις του Τρικούπη και του (άλλου) Βενιζέλου, το 1932.

Το ξαναείδε και με το Σχέδιο Μάρσαλ. Από το Σχέδιο αυτό είναι τα παρακάτω σχόλια προκειμένου να καταλάβουν οι έλληνες τι σημαίνει έλεγχος της τρόικας.

1947. Η οικονομική καθυστέρηση από τις καταστροφές του πολέμου έκανε την ανάπτυξη πιο αναγκαία από ποτέ. Το 1950 το κατά κεφαλή ΑΕΠ ήταν 1.409 δολάρια ΗΠΑ έναντι 8.772 των ΗΠΑ, 5.395 της Μ Βρετανίας, και 3.421 της κατεστραμμένης Γερμανίας («Εισαγωγή στην οικονομική μεγέθυνση» Π. Καλαϊτζάκης – Σ. Καλυβίτης, πηγή: Summers και Heston.)

Η ανασυγκρότηση στηρίχθηκε στα χρόνια εκείνα στο «Σχέδιο Μάρσαλ», δηλαδή στο αμερικάνικο σχέδιο οικονομικής βοήθειας και ανασυγκρότησης.

Το σχέδιο αυτό ενίσχυε ευθέως την αστική τάξης και το ντόπιο κεφάλαιο να εδραιώσουν την κυριαρχία τους σε βάρος του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ από τις ελληνικές αρχές και την πέρασε στα χέρια της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που συγκροτήθηκε για τη διαχείριση της οικονομικής βοήθειας.

Ήταν δε τόση η εξάρτηση των οικονομικών της χώρας και η υποταγή στις αποφάσεις της Αποστολής ώστε ακόμη και συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων (ΕΒΕ) κατέφευγαν σε αυτή για να λύσουν τα απλά αιτήματά τους, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση και τους υπουργούς!

Χαρακτηριστικό είναι τα παρακάτω αποσπάσματα εξευτελισμού της ανεξαρτησίας της χώρας:

1. ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

«Εν συνεχεία (της συσκέψεως στο υπουργείο Εργασίας με τον υπουργό κ. Μπακατσέλο, αντιπροσωπειών των ΕΒΕ, της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπο της Αμερικανικής Αποστολής για τη ρύθμιση του νομοσχεδίου του ΙΚΑ και του Ταμείου Ανεργίας) ό κ. Χαλκιαδάκης (πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στέλεχος της ΓΣΕΒΕΕ) συνοδευόμενος και από εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος επεσκέφθησαν τον κ. Λάπαμ αρχηγόν τής εν Ελλάδι Αμερικανικής Aποστολής και ετόνισαν είς τούτον την ανάγκην όπως η Αποστολή άρη τας αντιρρήσεις επί του Νομοσχεδίου και εγκρίνη την δημοσίευσίν του. Ο κ. Λάπαμ απαντών εδήλωσεν ότι ή καθυστέρησις τής εγκρίσεως δεν οφείλεται είς άλλον λόγον εί μη μόνον είς την προσπάθειαν εξευρέσεως καλυτέρου τρόπου εφαρμογής του. Εφ’ όσον όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος άπό τον προτεινόμενον και έφ’ όσον οι εκπρόσωποι των Εργοδοτών και των Εργατών είναι σύμφωνοι, θα δώση εντολήν είς τάς Υπηρεσίας τής Αποστολής να εγκρίνουν το εν’ λόγω Νομοσχέδιον.» - (ΔΕΛΤΙΟ Ε.Ε.Α. 6/1951 σελ. 15.- )

2. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

«….και ενώ αντιμετωπίζομεν καθημερινώς τα εμπόδια ταύτα (προβλήματα των ΕΒΕ) η επίλυσης των ζητημάτων της τάξεως εξαρτάται κατά κύριον λόγον από τους αμερικανούς…»- άρθρο Στ. Χαλκιαδάκη, προέδρου του ΕΕΑ, Δελτίο ΕΕΑ, 7/1951) -Υπόμνημα των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθηνών και της ΟΕΒΑ για επίλυση του προβλήματος της επιδότησης στρατευσίμων προς τον επί κεφαλής της Αμερικανικής Αποστολής κ Λάπαμ, Μάϊος 1951- «ΜΕΛΛΟΝ» 13.5.1951)

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Τι μας λένε από την ΕΕ; Ότι το «κούρεμα» του χρέους είναι βοήθεια προ της Ελλάδα και τον ελληνικό λαό; Καλύτερα να διαβάσουμε τι ήταν η βοήθεια του Σχεδίου Μάρσαλ για να δούμε για ποιόν λόγο και μόνο μας «βοηθάνε» οι ιμπεριαλιστές διά στόματος του υφυπουργού της επί των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντιν Ατσεσον: «Η προτεινόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία δεν είναι θέμα υποστήριξης των Βρετανών ούτε ίσως ανταπόκριση ανθρωπιστική προς τις ανάγκες εντίμου (της Ελλάδας) συμμάχου, είναι θέμα ενίσχυσης της ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και προστασίας της ελευθερίας» - «60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΣΑΛ» Φωτεινής Τομαή προϊσταμένης της Υπηρεσίας Διπλωματικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών].

Είναι ανάγκη μετά να τονίζουμε και να ξανατονίζουμε ότι το σύστημα και οι πολιτικές του δεν παίρνουν διόρθωση ούτε μπορεί να πάρουν πότε ανθρώπινο πρόσωπο αλλά χρειάζονται ανατροπή;

2 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα είναι εξαναγκασμένη να διαλέξει μια από τις δυο επιλογές:

    · Ή να υποκύψει και να υποταχθεί στη Τρόικα αποδεχόμενη την ήττα της.
    · Ή να αρνηθεί τις προσταγές των αγορών και της Τρόικας αναστέλλοντας τη πληρωμή και ξεκινώντας ένα λογιστικό έλεγχο για να καταγγείλει το άνομο τμήμα του χρέους.

    Ο Γιώργος παραχωρεί την Ελλάδα στους AGGLOAMERIKANOYS και τους Έλληνες στους δουλεμπόρους των αγορών !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιώργος παραχωρεί την Ελλάδα στους AGGLOAMERIKANOYS και τους Έλληνες στους δουλεμπόρους των αγορών !!

    Στάθης Διομήδης
    Την Τετάρτη θα αποφασιστεί ο απόλυτος εξευτελισμός των Ελλήνων από τους Ευρωπαίους δήμιους. Ο Πρωθυπουργός που έφερε σε πέρας το έργο του, να καταστρέψει την Ελλάδα και να βγάλει το απύθμενο μίσος του προς τον ελληνικό λαό, περιχαρής πλέον, θα μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον του ως ο άνθρωπος που υποδούλωσε την Ελλάδα.
    Ήδη πλέον παίρνουν θέση τα κοράκια πάνω από τη χώρα, για να ξεσκίσουν τις σάρκες του λαού.
    Το αποτέλεσμα του κουρέματος των ομολόγων των Ελληνικών τραπεζών θα είναι να σταματήσουν τελείως τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις για πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την οδήγηση στην ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος θα ξαναδανειστεί, για να κρατικοποιήσει τις τράπεζες, και θα χρεώσει τον ελληνικό λαό με δεκάδες δις ευρώ.
    Εδώ θα έχει σημασία να μας πουν οι υπουργοί της υποτέλειας και ο Πρωθυπουργός της εξαθλίωσης πού πήγαν τα 130 δις ευρώ εγγυήσεις στις τράπεζες. Θα πρέπει να εξηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης πώς γίνεται να χρεώνεις τη χώρα με 130 δις ευρώ για τη ρευστότητα και τη σταθερότητα των τραπεζών και ταυτόχρονα να κλέβεις τον μισθωτό και τον συνταξιούχο.
    Είναι γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της φτώχειας εξαρχής είχε επιλέξει τον εξευτελισμό των Ελλήνων, τη διάλυση της χώρας και τον οικονομικό μαρασμό.
    Ταυτόχρονα στα ταμεία το κούρεμα θα επιφέρει μειώσεις των συντάξεων, αύξηση εισφορών και ουσιαστικά νέα επαχθέστερα εισπρακτικά μέτρα.
    Είναι απορίας άξιον πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές το νέο φορολογικό, τον προϋπολογισμό αλλά και τη νέα σύμβαση που θα παραδίδει τα κλειδιά στους ξένους κατακτητές. Είναι επιστημονικής διερευνήσεως θέμα πως δεν υπάρχει ένας βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τους 154 να έχει τσίπα.
    Καλά για τους βουλευτές του Σαμαρά τι να πω, αφού καταψηφίζουν επί της αρχής τα νομοσχέδια, μετά ψηφίζουν τη συντριπτική πλειονότητα των άρθρων, τέτοια κοροϊδία.
    Θα μου πείτε, μπορεί ο Παπανδρέου να ζητήσει να ψηφιστεί με 180, για να βάλει στον «κουβά» και τη Νέα Δημοκρατία.
    Η άποψή μου είναι ότι ο Παπανδρέου διάγει τις τελευταίες ημέρες του πρωθυπουργικού του βίου. Να μην πω ώρες, αλλά ημέρες. Αφού θα τελειώσει το καταστροφικό του έργο, θα παραδώσει στον επόμενο δοσίλογο…
    Θα μπορούσα να βάλω τίτλο σε αυτό το άρθρο «Γιώργο σήκω φύγε, δεν πάει άλλο». Όμως, πρέπει να απολογηθεί ο Γιώργος αλλά και όλο το κυβερνητικό σύστημα 15 χρόνια τώρα για την κατάσταση που βρισκόμαστε.
    Πουλάγανε αέρα, υποχρέωναν τα ταμεία να επενδύουν σε ελληνικά ομόλογα και τώρα ζητούν από τους γέροντες και την ψυχή τους.
    Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι, εάν αποδεχθούμε και τον νέο βιασμό της χώρας από τον Πρωθυπουργό και τους αυλικούς του, είμαστε άξιοι της τύχης μας. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Είμαστε υπερήφανος λαός και δεν τον ανεχόμαστε άλλο.
    Εάν επιτρέψουμε στα ανδρείκελα που κυβερνούν τη χώρα να συνεχίσουν να την καταστρέφουν, τότε πράγματι χρειαζόμαστε επιστημονική μελέτη.
    Φθάσαμε, η προκήρυξη εκλογών, το ύψιστο Δημοκρατικό δικαίωμα, η κορωνίδα της Δημοκρατίας, η αρχή και το τέλος του Δημοκρατικό πολιτεύματος, να χαρακτηρίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους κηπουρούς του ως καταστροφικό!!! Η κορυφαία πράξη του Δημοκρατικού πολιτεύματος, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση καταστροφικό. Εάν αυτό δεν είναι φασιστική νοοτροπία, τότε τι είναι;
    Κλείνοντας να αναφέρω και ένα γεγονός που δείχνει το πόσο βαθιά «δημοκρατική» είναι η κυβέρνηση. Προχθές είχε αναρτηθεί στο ΟΑΚΑ από τους φιλάθλους του ΠΑΟ ένα πανό που έγραφε: «Πολιτικοί λαμόγια, Βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Η χωροφυλακή όχι μόνο απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας και να κατέβει το πανό, αλλά μετά το τέλος του αγώνα έψαχνε τα αυτοκίνητα των φιλάθλων για να βρει το πανό και συνέλαβε και τους κατόχους του!!! Τέτοια Δημοκρατία. Δεν ξέρω εάν έχει σημασία ότι ο Παπουτσής είναι βάζελος και έβλεπε τον αγώνα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή