Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Το σχέδιο "Εναντίον όλων των πολιτικών"...Από το blog του Γιώργου Σαρρή "Εδώ και τώρα"


 Βλέπω σε διάφορα πονηρά site να εξελίσσεται προσεκτικά η προσπαθεια να αλλάξει η εντύπωση για το τι έγινε χτές.
Η καταδίκη της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού και του ξεπουλήματος του τόπου θα πρέπει να "μεταφρασθεί" ύπουλα σε καταδίκη των πολιτικών κομμάτων, της "κομματοκρατίας" και όλων των πολιτικών όλων των πλευρών!
Ήδη δεξιές εφημερίδες, αναλυτές τύπου Τσίμα, οικονομικά σάιτ προβάλουν τις ανεκδιήγητες απόψεις.
Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να δούμε ακόμη και εκπροσώπους του ΣΕΒ ή και τραπεζίτες από Δευτέρα να συντάσσονται με το λαό που καταδίκασε το άχρηστο πολιτικό σύστημα και να ζητούν κυβέρνηση άξιων τεχνοκρατών. Καταδικάζοντας βέβαια παράλληλα και τις ακρότητες γενικά...

Θα γίνουν σίγουρα και δημοσκοπήσεις που με συντριπτικά ποσοστά θα συμφωνούν με την "άποψη" αφού αυτοί που έχουν "σιχαθεί τους πολιτικούς" είναι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ -δηλ. η πλειοψηφία- και που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν το βήμα προς τα Αριστερά.

Κι όμως παρά τα προβλήματα η λύση βρίσκεται χωρίς την παραμικρή αμφιβολία στα Αριστερά.


Σχόλιο Stergios: Ο έρπων φασισμός πίσω από τέτοιες γενικόλογες καταδίκες της αστικής δημοκρατίας εκκολάπτεται. Δεν στοχεύει το αστικό καθεστώς που τον έχει ως εφεδρεία στα δύσκολα, αλλά στην Αριστερά και στην Εργατική τάξη. Γι αυτό δεν πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει ότι η κρίση είναι ταξική και η λύση αριστερή. Όσο και αν αργεί δεν υπάρχει εναλλακτική….

Ωστόσο το ποτάμι της λαϊκής οργής διογκώνεται και το μέλλον δεν θα είναι τόσο μαύρο όσο θέλουν να μας το κάνουν. Θα έλεγα, το αντίθετο μάλιστα. Από τη στιγμή που ο γίγαντας λαός ξεκινά δεν τον σταματάει κανείς.

 

3 σχόλια:

 1. Η Ελλάδα είναι εξαναγκασμένη να διαλέξει μια από τις δυο επιλογές:

  · Ή να υποκύψει και να υποταχθεί στη Τρόικα αποδεχόμενη την ήττα της.
  · Ή να αρνηθεί τις προσταγές των αγορών και της Τρόικας αναστέλλοντας τη πληρωμή και ξεκινώντας ένα λογιστικό έλεγχο για να καταγγείλει το άνομο τμήμα του χρέους.

  Ο Γιώργος παραχωρεί την Ελλάδα στους AGGLOAMERIKANOYS και τους Έλληνες στους δουλεμπόρους των αγορών, θα αποφασιστεί ο απόλυτος εξευτελισμός των Ελλήνων!!! Τέτοια Δημοκρατία !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Γιώργος παραχωρεί την Ελλάδα στους AGGLOAMERIKANOYS και τους Έλληνες στους δουλεμπόρους των αγορών !!!

  Στάθης Διομήδης
  ...... θα αποφασιστεί ο απόλυτος εξευτελισμός των Ελλήνων από τους Ευρωπαίους δήμιους. Ο Πρωθυπουργός που έφερε σε πέρας το έργο του, να καταστρέψει την Ελλάδα και να βγάλει το απύθμενο μίσος του προς τον ελληνικό λαό, περιχαρής πλέον, θα μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον του ως ο άνθρωπος που υποδούλωσε την Ελλάδα.
  Ήδη πλέον παίρνουν θέση τα κοράκια πάνω από τη χώρα, για να ξεσκίσουν τις σάρκες του λαού.
  Το αποτέλεσμα του κουρέματος των ομολόγων των Ελληνικών τραπεζών θα είναι να σταματήσουν τελείως τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις για πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την οδήγηση στην ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος θα ξαναδανειστεί, για να κρατικοποιήσει τις τράπεζες, και θα χρεώσει τον ελληνικό λαό με δεκάδες δις ευρώ.
  Εδώ θα έχει σημασία να μας πουν οι υπουργοί της υποτέλειας και ο Πρωθυπουργός της εξαθλίωσης πού πήγαν τα 130 δις ευρώ εγγυήσεις στις τράπεζες. Θα πρέπει να εξηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης πώς γίνεται να χρεώνεις τη χώρα με 130 δις ευρώ για τη ρευστότητα και τη σταθερότητα των τραπεζών και ταυτόχρονα να κλέβεις τον μισθωτό και τον συνταξιούχο.
  Είναι γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της φτώχειας εξαρχής είχε επιλέξει τον εξευτελισμό των Ελλήνων, τη διάλυση της χώρας και τον οικονομικό μαρασμό.
  Ταυτόχρονα στα ταμεία το κούρεμα θα επιφέρει μειώσεις των συντάξεων, αύξηση εισφορών και ουσιαστικά νέα επαχθέστερα εισπρακτικά μέτρα.
  Είναι απορίας άξιον πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές το νέο φορολογικό, τον προϋπολογισμό αλλά και τη νέα σύμβαση που θα παραδίδει τα κλειδιά στους ξένους κατακτητές. Είναι επιστημονικής διερευνήσεως θέμα πως δεν υπάρχει ένας βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τους 154 να έχει τσίπα.
  Καλά για τους βουλευτές του Σαμαρά τι να πω, αφού καταψηφίζουν επί της αρχής τα νομοσχέδια, μετά ψηφίζουν τη συντριπτική πλειονότητα των άρθρων, τέτοια κοροϊδία.
  Θα μου πείτε, μπορεί ο Παπανδρέου να ζητήσει να ψηφιστεί με 180, για να βάλει στον «κουβά» και τη Νέα Δημοκρατία.
  Η άποψή μου είναι ότι ο Παπανδρέου διάγει τις τελευταίες ημέρες του πρωθυπουργικού του βίου. Να μην πω ώρες, αλλά ημέρες. Αφού θα τελειώσει το καταστροφικό του έργο, θα παραδώσει στον επόμενο δοσίλογο…
  Θα μπορούσα να βάλω τίτλο σε αυτό το άρθρο «Γιώργο σήκω φύγε, δεν πάει άλλο». Όμως, πρέπει να απολογηθεί ο Γιώργος αλλά και όλο το κυβερνητικό σύστημα 15 χρόνια τώρα για την κατάσταση που βρισκόμαστε.
  Πουλάγανε αέρα, υποχρέωναν τα ταμεία να επενδύουν σε ελληνικά ομόλογα και τώρα ζητούν από τους γέροντες και την ψυχή τους.
  Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι, εάν αποδεχθούμε και τον νέο βιασμό της χώρας από τον Πρωθυπουργό και τους αυλικούς του, είμαστε άξιοι της τύχης μας. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Είμαστε υπερήφανος λαός και δεν τον ανεχόμαστε άλλο.
  Εάν επιτρέψουμε στα ανδρείκελα που κυβερνούν τη χώρα να συνεχίσουν να την καταστρέφουν, τότε πράγματι χρειαζόμαστε επιστημονική μελέτη.
  Φθάσαμε, η προκήρυξη εκλογών, το ύψιστο Δημοκρατικό δικαίωμα, η κορωνίδα της Δημοκρατίας, η αρχή και το τέλος του Δημοκρατικό πολιτεύματος, να χαρακτηρίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους κηπουρούς του ως καταστροφικό!!! Η κορυφαία πράξη του Δημοκρατικού πολιτεύματος, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση καταστροφικό. Εάν αυτό δεν είναι φασιστική νοοτροπία, τότε τι είναι;
  Κλείνοντας να αναφέρω και ένα γεγονός που δείχνει το πόσο βαθιά «δημοκρατική» είναι η κυβέρνηση. Προχθές είχε αναρτηθεί στο ΟΑΚΑ από τους φιλάθλους του ΠΑΟ ένα πανό που έγραφε: «Πολιτικοί λαμόγια, Βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Η χωροφυλακή όχι μόνο απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας και να κατέβει το πανό, αλλά μετά το τέλος του αγώνα έψαχνε τα αυτοκίνητα των φιλάθλων για να βρει το πανό και συνέλαβε και τους κατόχους του!!! Τέτοια Δημοκρατία. Δεν ξέρω εάν έχει σημασία ότι ο Παπουτσής είναι βάζελος .......!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή