Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Από τον κοινωνικό αυτοματισμό στις απολύσεις στο Δημόσιο


Κάποιοι στη χώρα μας το έκαναν φιλοσοφία όταν η κυβέρνηση εξάγγειλε περικοπές στους ΔΥ. Και χειροκρότησαν χαιρέκακα. Μετά κάποιοι άλλοι χειροκρότησαν τα μέτρα περικοπής των μεγαλοσυνταξιούχων που ήταν τελικά για  μικροσυνταξιούχους. Κατόπιν ακούσαμε χειροκροτήματα για τη καρατόμηση των φορτηγατζήδων που.. έπιναν το αίμα της κοινωνίας. Σε συνέχεια κάποιο άλλοι χάρηκαν που μειώθηκαν και άλλο οι μισθοί των ΔΥ και των ΙΔ.Υ. Χθες καταχάρηκαν που μηδενίζουν τις άδεις ταξί, που κατάργησαν το άσυλο, που καρατόμησαν τους μεγάλους μισθούς των ΔΕΚΟ και μαζί τους μικρούς και τέλος κάποιοι χαίρονται ίσως που θα ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ και θα ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος …

Τώρα είναι καιρός να στήσουν πανηγύρι γιατί η κυβέρνηση θα απολύσει χιλιάδες ΔΥ που όπως είπε ο αξιότιμος κος Λοβέρδος κάθονταν στο σβέρκο της κοινωνίας των υπόλοιπων 10 εκατομμυρίων Ελλήνων (και αλλοδαπών, ίσως, λέω εγώ).

Διαίρει και βασίλευε! Αυτή είναι η φιλοσοφία της κυβέρνησης και πολλοί αφελείς δεν το κατάλαβαν και έπεσαν στη λούμπα. Κοινωνική ομάδα εναντίον κοινωνικής ομάδας, επάγγελμα εναντίον επαγγέλματος, χαμηλοσυνταξιούχοι εναντίον υψληοσυνταξιούχων, ΙΔ.Υ εναντίον ΔΥ και αντίστροφα,  απεργοί κατά εργαζομένων και αντίστροφα, γιατροί κατά ασθενών και αντίστροφα, φοιτητές εναντίον φοιτητών για τις καταλήψεις…

Έτσι ήθελε να μας έχει η άρχουσα τάξη για να περνάει τη πολιτική της. Και κατάφερε να παρασύρει δυστυχώς πολλούς.

Ακούγοντας τα νέα μέτρα σήμερα κατά των ΔΥ και σκεπτόμενος κάποιος ότι χθες χτύπησαν τους εργαζόμενους όλων των τομέων και τους συνταξιούχους, προχθές χτύπησαν τους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες με παράδοση του επαγγέλματος στα μονοπώλια και τους μικρομεσαίους με  ατελείωτους φόρους, αύριο όσους έχουν ένα σπιτάκι κτλ. τι συμπέρασμα βγάζει; Ότι με τέτοια αποκοτιά αλληλοφαγωμάρας και αδιαφορίας στο τέλος θα μας τα πάρουν όλα.  Έτσι είναι και έτσι θα γίνει αν δεν υψώσουμε σύσσωμοι το ανάστημά μας και δεν πούμε:

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ.

Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές…

Για άλλους λόγους αλλά με αφορμή την ίδια περίπου συμπεριφορά αδιαφορίας και έμμεσης έγκρισης, ο αντιφασίστας κληρικός Μάρτιν Νιμέλερ (1892-1984) -γερμανικής καταγωγής - και καταδιωχθείς μετά την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία σε πλήθος στρατόπεδα συγκέντρωσης, κολαστήρια, έγραφε αποφθεγματικά γι' αυτούς που αδρανούν στη βαρβαρότητα του φασισμού:
«Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους σοσιαλιστές και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για μένα και δεν είχε μείνει κανείς να υψώσει τη φωνή του για μένα...».

 Ας μη νομίσουμε ότι οι μέρες αυτές δεν ξανάρχονται. Αν δεν αντιδράσουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό και διχασμό και δεν προτάξουμε την κοινωνική και πολιτική αλληλεγγύη στα πιο βασικά, σίγουρα θα ξανάρθουν.

1 σχόλιο:

  1. Χθες τους δημόσιους σήμερα τους ιδιωτικούς. Ροντέισιον πάει το βασίλειο των αντιλαϊκών μέτρων. Δεν θα αφήσουν κανένα, μη χαίρεστε…

    Αυτό θα πει πολιτική του καπιταλισμού. Ό,τι δεν μπορείς να υπερασπίσεις σου το παίρνει και χωρίς προσχήματα. Χθες καρατόμησαν τους δημόσιους υπαλλήλους με τις απολύσεις που τις λένε εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών έτσι γιατί «η χώρα κινδυνεύει». Προχθές είχαν ήδη καρατομήσει τους μισθούς και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα η τρόικα ζήτησε νέα καρατόμηση των μισθών των ιδιωτικών υπαλλήλων. Αύριο πάλι των ΔΥ κ.ο.κ.!

    Φυσικά ο Πρωθυπουργός μας αντιστάθηκε(!!!) και είπε παλικαρίσια «δεν θα γίνουμε Ινδία»(!) (θα γίνουμε Κίνα τους είπε στο αυτί). Έμαθε φαίνεται ότι στην Ινδία υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν καλό μισθό και το αρνήθηκε! Είχε καλύτερες λύσεις για τους φίλους του δανειστές! Αν θυμηθώ τον αντιπρόεδρο Ε.Β. που… καραχέριασε την τρόικα μόλις ανέλαβε για τις «παράλογες απαιτήσεις» της και κατόπιν τη ξεπέρασε στον κύβο με τις αποφάσεις του σε βάρος όλου του λαού, καταλαβαίνω απόλυτα τον πρωθυπουργό. Όπου να ‘ναι με μια αριστοτεχνική… σοσιαλιστική κίνηση θα μας πληροφορήσει πόσο αντεθνικό είναι να παίρνεις υψηλό μισθό στον ιδιωτικό τομέα τη στιγμή που οι ΔΥ κάνουν… εθελοντικές θυσίες!!! Έτσι θα καταργήσει κάθε συλλογική σύμβαση και θα αφήσει την άρχουσα τάξη και την εργοδοσία να επιτελέσουν το εθνικό έργο της παλινόρθωσης της αιώνιας εκμετάλλευσης.


    ΥΓ. Για όσους χαιρέκακα χειροκροτούσαν χθες τις απίστευτες αποφάσεις σε βάρος των ΔΥ σήμερα τους δίνεται η ευκαιρία να πανηγυρίσουν και για τις καρατομήσεις των μισθών των ΙΔ.Υ καθώς και για τη καρατόμηση των φορτηγατζήδων από κάτι ελάχιστα που τους είχαν υποσχεθεί με νόμο! Μέχρι να έρθει η σειρά τους… γιατί πρέπει να ξέρουν ότι ροντέισιον πάει το βασίλειο των αντιλαϊκών μέτρων. Κανείς δεν γλυτώνει εκτός αν ανήκει στην άρχουσα τάξη που τα παίρνει όλα και δικαίως πανηγυρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή