Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το έγκλημα, η αντίδραση και η λύση


Στο «Ριζοσπάστη» της 9ης Οκτώβρη 2011, διαβάζουμε σε ένα μικρό κειμενάκι το πρόταγμα των καιρών με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που καρατομεί όλα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης μαζί με αυτά του λαού. Για λόγους κατανόησης αλλάζω τη σειρά των παραγράφων:

Το έγκλημα…

 Με το πολυνομοσχέδιο, κόβονται επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, χτυπιούνται τα κοινωνικά επιδόματα, καρατομούνται οι κλαδικές συμβάσεις, προωθούνται η εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο - σφαγή στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, έρχεται νέα φοροκλοπή του λαού. Με τον προϋπολογισμό επιβάλλονται δραστικές περικοπές σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση

Η αντίδραση…

 Οργάνωση σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο. Πάρτε στα χέρια σας τα σωματεία και τα συνδικάτα, διώξτε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που με ψέματα σας έκρυβαν την αλήθεια για το τι θα έφερναν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και έβαλαν πλάτες να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα. Εγκαταλείψτε τα αστικά κόμματα.
 


...και η λύση

Η εργατική τάξη και ο λαός να διεκδικήσουν και να επιβάλουν τη δική τους εξουσία, να κάνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις δική τους περιουσία και να αποδεσμεύσουν τη χώρα από την ΕΕ. Να υψώσουν φωνή και ανάστημα: «Ο πλούτος που μας κλέβετε μας ανήκει»

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί όσο θέλει με το ΚΚΕ. Με την ουσία των θέσεών του όμως;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου