Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

«Μη τα πιστεύετε, είναι λόγια ενός... κομμουνιστή»!!!Αυτή ήταν πάντα η μόνιμη επωδός της αντίδρασης και της άρχουσας τάξης με τα φερέφωνά της όταν οι κομμουνιστές έλεγαν σκληρές αλήθειες. Δεν είχαν επιχειρήματα και αξιοποιούσαν τη χρόνια συκοφαντική προπαγάνδα που έλεγε πως ό,τι κάνουν και λένε οι κομμουνιστές είναι εξ ορισμού  λάθος, κακό και ψέμα ώστε να αποτρέπουν το λαό από το να ασπάζεται και τις πιο εξόφθαλμες αλήθειες που έλεγε.

Το παράδειγμα με την κατασυκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ για την ΕΕ, όταν πρόλεγε και πρόβλεπε αυτά που γίνονται σήμερα, είναι διδακτικό. Σήμερα, αντί ο λαός να γνωρίζει τι έλεγε και σήμερα τα βρίσκει μπροστά του, αισθάνεται το βάρος της προπαγάνδας και αδυνατεί να ενεργοποιηθεί. Έτσι αντί να οργανώνεται και να βγαίνει στους δρόμους είναι ακόμη μουδιασμένος και αναμένει και άλλα ψέματα από την εξουσία που χαϊδεύουν τα αυτιά αλλά συνοδεύονται από νέα σκληρότερα μέτρα.

Την ίδια επιφυλακτική και διστακτική στάση κρατάει όταν ακούει από το ΚΚΕ ότι μόνο με οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς και στους πολιτικούς φορείς τους είναι δυνατόν να ανατραπεί αυτή η πολιτική και αυτή η εξουσία.

Κάποια στιγμή αυτός ο κόμπος που δένει τον λαό πρέπει να σπάσει και να ξεχυθεί σε νέους αγώνες για να πάρει το μέλλον στα χέρια του.

Το παρακάτω κείμενο είναι ένα από τα χιλιάδες παρόμοια που έχουν γραφτεί, φανερώνοντας την αλήθεια που η εξουσία με λύσσα προσπαθεί να θάψει.«Σοσιαλιστές» και «πατριώτες»..

«Ξανακόβουν τους διπλοκομμένους μισθούς! Ξανακόβουν τις τριπλοκομμένες συντάξεις!

Οι άνθρωποι είναι «σοσιαλιστές»!

Απόδειξη: Αν δεν ήταν «σοσιαλιστές», τις συντάξεις και τους μισθούς δε θα τα έκοβαν λίγο – λίγο. Αν δεν ήταν «σοσιαλιστές» δε θα έκοβαν τα λαϊκά εισοδήματα από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Αν δεν ήταν «σοσιαλιστές» θα τα… καταργούσαν με τη μία! Μπαμ και κάτω! Για να τελειώνουμε!

Αλλά είπαμε, είναι «σοσιαλιστές»! Γι’ αυτό μας εκτελούν… με δόσεις!

Βάζουν το ένα χαράτσι πάνω στο άλλο!

Φορολεηλατούν!

Εφτασαν να φορολογούν το (μεικτό) μηνιάτικο των 350 ευρώ! Τίναξαν τον ΦΠΑ στο 23%! Απειλούν να κόψουν το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες μέσα στο χειμώνα. Απειλούν ανέργους, απειλούν γέροντες, απειλούν παιδιά ότι θα τα αφήσουν στο κρύο και στο σκοτάδι, αν δεν πληρωθεί ο κεφαλικός φόρος μέσω της ΔΕΗ!

Είναι «νοικοκύρηδες»…

Απόδειξη: Ενώ έριξαν το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, δηλαδή την ώρα που υπερδιπλασιάζουν το φόρο εισοδήματος για τον εργάτη και τον εξοντώνουν μέσω της εκτίναξης των έμμεσων φόρων, την ίδια ώρα στους βιομηχάνους μειώνουν κατά 5 ολόκληρες μονάδες το φορολογικό συντελεστή!

Διαλύουν ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει Κοινωνική Πρόνοια. Εξουθενώνουν τους ηρωικούς εργαζόμενους στα «στεγνά» προγράμματα κατά των ναρκωτικών, διαλύουν και εξοντώνουν οικονομικά το ΚΕΘΕΑ, το «18 Ανω».

Ομως, είναι «άνθρωποι». Απόδειξη:

Οταν πρόκειται να συντηρήσουν σε κατάσταση εξάρτησης τη νεολαία, τότε διαθέτουν και «πρόγραμμα» και λεφτά για να μοιράζουν τημαστούρα ελεύθερα από τα νοσοκομεία!

Οσα σχολεία δεν τα έκλεισαν μέσω των «συγχωνεύσεων», τα άφησαν χωρίς δασκάλους και χωρίς βιβλία! Εφτασαν να κλείσουν το σχολείο κωφών παιδιών επειδή ήταν… κοστοβόρο!

Αλλά είναι «σωτήρες». Απόδειξη:

Μέσα στα δύο αυτά χρόνια του ξεκληρίσματος του ελληνικού λαού, έχουν μοιράσει με τη μορφή ρευστού «πακέτου» και εγγυήσεων πάνω από 108 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες! Τα δάνεια ενός ολόκληρου… μνημονίου, τα δάνεια που πληρώνει ο λαός, δηλαδή, τα έχουν κιόλας ξεκοκαλίσει αυτοί που προκάλεσαν τα χρέη και τα ελλείμματα!

Την ανεργία τη βαφτίζουν… «εφεδρεία»! Το συμφέρον των πλουτοκρατών, της τάξης τους, το βαφτίζουν «εθνικό συμφέρον»! Την κόλαση για το λαό, την πτώχευση και την καταστροφή των εκατομμυρίων ανθρώπων του μόχθου, ανάλογα με την περίσταση τα βαφτίζουν«Κούρεμα», «αναδιάρθρωση», «πιστωτικό γεγονός», «επαναδιαπραγμάτευση».Αλλά πίσω απ’ όλα αυτά και τα άλλα περί «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», «συντεταγμένης χρεοκοπίας», «συντονισμένης χρεοκοπίας» δε βρίσκεται παρά ένα: Η ανεξέλεγκτη και ολοκληρωτική χρεοκοπία του λαού!

Είναι «πατριώτες». Απόδειξη:

«Αν δεν υπήρχε ο έλεγχος της τρόικας θα είχαμε ξοκείλει (…). Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο»! Μας το ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος…»                           

«Ριζοσπάστης» 27/9/2011 σελ 39
2 σχόλια:

  1. Διαβάστε το βιβλίο του Μπογιόπουλου: "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ -
    Μια ευγενική απάντηση στους πραιτωριανούς των μνημονίων".
    Φίλοι του "Αριστερά και πολιτική" παρουσιάστε το βιβλίο από το ιστολόγιο. Αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή