Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τι γίνεται; Θα γυρίσουν τα μυαλά μας ανάποδα!!!!

.

Πολλοί λένε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι χούντα και δικτατορία. Πραγματικά δεν είναι εύκολο να το παραδεχτώ αυτό. Σήμερα ψάχνοντας το αρχείο μου για άσχετο θέμα, έπεσα σε μια πράξη της δικτατορίας και "κάπως" μου ήρθε. Βρε λέω, τόση μεγάλη διαφορά έχει η χούντα από τη σημερινή κυβέρνηση!!! Και γιατί κάποιοι απαράδεκτοι τη κατηγορούν ότι είναι χούντα; Έλα μου ντε γιατί;;; Αφού δεν της μοιάζει καθόλου!



Για να μη παρεξηγηθούμε μια άλλη διαφορά ήταν ότι, τότε ο γράφων ήταν φυλακισμένος της χούντας ενώ τώρα είναι αιχμάλωτος της τρόικας. Ε, δεν είναι και μικρή η διαφορά!



Τέλος πάντων ας διαβάσουμε δυο πράξεις για να δούμε τη μεγάλη διαφορά.



Ψηφίστηκαν οι ντροπολογίες απαγόρευσης αυξήσεων από τον ΟΜΕΔ



Με ψήφους 53 έναντι 47, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία που καταργεί για έναν χρόνο την δυνατότητα χορήγησης αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω ΟΜΕΔ και περιορίζει κατόπιν για δύο χρόνια, τις όποιες αυξήσεις στους κατώτερους μισθούς και ημερομίσθια, στα επίπεδα μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού.



Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως η τροπολογία, «κατά κανέναν τρόπο δεν καταργεί τον ΟΜΕΔ, ούτε βεβαίως τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά λέει πως, όταν η χώρα είναι σε αυτήν την δημοσιονομική κατάσταση και οι κοινωνικοί φορείς έχουν πάρει κάποιες εξαιρετικά υπεύθυνες αποφάσεις, ουδείς δικαιούται να φεύγει απ' αυτές».



Ας δούμε και τη πράξη της δικτατορίας.





Εφημερίδα «ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ» 17/5/1967


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου