Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΙΟΒΕ: Μονόδρομος και κινδυνολογία

.


Τι θα περίμενε κανείς από ένα όργανο του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας μας; Μα φυσικά την… αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης δεδομένου ότι «όλοι οι άλλοι» όπως μας λέει, είναι ανεύθυνοι, επικίνδυνοι για τη χώρα, δεν προτείνουν καμία λύση και επί πλέον «Δαιμονοποιούν» το… καλύτερο οικονομικό κείμενο των τελευταίων χρόνων δηλαδή, για όσους δεν κατάλαβαν ποιό, το Μνημόνιο!!!


Να τι λέει συνοπτικά το ΙΟΒΕ (ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ) στη τελευταία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία:


Το Μνημόνιο αποτελεί:


α) Ένα αναγκαίο(!) μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.
β) Προϋπόθεση για την εκταμίευση του διαθέσιμου ποσού έκτακτης βοήθειας των 110 δισ. ευρώ, σε μια περίοδο που οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ερμητικά κλειστές για την Ελλάδα.
γ) Διαβατήριο για την έξοδο της Ελλάδας από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας και για τη προστασία από την εξαθλίωση των πλέον ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού της(!!!).

Μα πως ανακάλυψε ότι είναι… διαβατήριο εξόδου από τη κρίση των πλέον ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού; Μήπως εννοεί άλλο «διαβατήριο» και δεν το ομολογεί;;;

Να και η κινδυνολογία.
Κατά το ΙΟΒΕ όλοι, πλην αυτού, είναι εχθροί και υπονομευτές του Μνημονίου!!! Όπως αναφέρει, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει σήμερα η χώρα (ναι η χώρα!) προέρχεται από τη δαιμονοποίηση του Μνημονίου από μέρος του πολιτικού συστήματος, του Τύπου, των συνδικάτων, των επαγγελματικών και επιχειρηματικών ομάδων που θίγονται. Ουδείς όμως από τους παραπάνω προτείνει εναλλακτική λύση, διότι απλώς δεν υπάρχει».

Κοίτα που το όργανο του ΣΕΒ αποκαλύπτει ότι όλοι υπονομεύουν τη χώρα εκτός της παρέας του ΓΑΠ που υπέγραψε νύχτα το Μνημόνιο!!! Δεν άφησε κανέναν ακόμη και τους βουλευτές που το ψήφισαν!

Καραμανλής ή τανκς;

«Οι επιλογές μας σήμερα συνοψίζονται στο δίλημμα: Μνημόνιο ή χρεοκοπία και εξαθλίωση;». Αυτό γράφει χωρίς ντροπή στην έκθεσή του το ΙΟΒΕ! Συνηθισμένο σε διλήμματα που αποφέρουν πακτωλό χρημάτων στα μονοπώλια.

Επειδή εμείς δεν καταλαβαίνουμε καλά, το ΙΟΒΕ αποφάσισε όπως λέει «μεταβάλλοντας ελαφρά» (κάτι μυρίζεται εδώ…) τη δομή της τριμηνιαίας έκθεσής του, να κάνει μια πλήρη ανάλυση και αποτίμηση του Μνημονίου, προκειμένου να διαφωτίσει και να ενημερώσει την κοινή γνώμη γι' αυτό το «τόσο σημαντικό τεκμήριο οικονομικής πολιτικής»!

Φυσικά δεν χρειάζεται εμείς να πούμε πολλά. Άλλωστε όταν το όργανο του ΣΕΒ λέει για κάτι ότι είναι σωστό, πρέπει να ψαχνόμαστε γιατί είναι σίγουρο ότι δεν συμφέρει στο λαό.

Ωστόσο η φωνή ξεγυμνώματός του έρχεται από ανακοίνωση του ΤΕΕ που λέει:
«Θεωρούμε ότι στην αγωνία να υπάρξει επικοινωνιακή στήριξη των σκληρών μέτρων που είτε επιβάλλονται με την επίκληση του Μνημονίου, είτε εξ' αφορμής αυτού, επαναλαμβάνεται η λογική των λανθασμένων στατιστικών στοιχείων, έστω και αν πρόκειται εδώ για πρόγνωση. Γενικότερα, δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν κάποιοι ότι θα οδηγηθούμε σε θετικά αποτελέσματα, τραβώντας στα άκρα, ουσιαστικά, την ίδια πολιτική η οποία μας οδήγησε στην ιστορική κρίση την οποία βιώνει η χώρα».

Τα δικά μας σχόλια μάλλον περιττεύουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου