Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ο Λοβέρδος, η Τρόικα, ο μπούσουλας… (2)

.

Στη προηγούμενη ανάρτηση σας πληροφόρησα ότι στο υπουργείο Εργασίας οι υπάλληλοι έπαθαν παράκρουση και αδυνατούσαν να υπολογίσουν τη σύνταξη με βάση τα νέα δεδομένα που θέτει η τρόικα όταν τους το ζήτησε ο Λοβέρδος.


Τελικά ο υπολογισμός της λήψης πλήρους σύνταξης που ζήτησε ο Λοβέρδος ήταν κάτι πολύ απλό. Το βρήκαν τα σαΐνια γραμματείς και φαρισαίοι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβαν να αντικαταστήσουν το κράτος (ε, πρώτη φορά είναι;) και μαζί, τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας του κράτους.


Μου είπαν τον υπολογισμό και έμεινα έκπληκτος με τη καθαρότητα των αριθμών. Δείτε και σεις και αν έχετε αντίρρηση να πάτε στην Ιπποκράτους, μη τα λέτε σε μένα.


Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- 40 χρόνια με πλήρες οκτάωρο και πλήρη μήνα εργασίας για σύνταξη 50%


- 40+40=80 χρόνια με πλήρες οκτάωρο και πλήρη μήνα εργασίας για πλήρη σύνταξη 100%!


- 40+40+80=160 χρόνια με 4ωρη απασχόληση και πλήρη μήνα εργασίας για πλήρη σύνταξη 100%.


- 40+40+80+160=320 χρόνια με 4ωρη απασχόληση και μισό μήνα εργασίας για πλήρη σύνταξη 100%!!!!

Η κρυστάλλινη καθαρότητα των αριθμών μας συνεπαίρνει!!!

Για τους πικρόχολους που θα λένε κάτι αμελητέα και περίεργα για το πότε θα ζήσουν να πάρουν σύνταξη κλπ, κλπ, τους πληροφορώ ότι ο κ. Λοβέρδος, εκτός από τη προσφυγή-έκκληση στη Μοσάντο για να παραχωρήσει το φάρμακο μακροζωίας των φυτών και σε ανθρώπους – φυτά, ετοιμάζει και νέο φιλεργατικό νομοσχέδιο για τη κατοχύρωση του δικαιώματος σύνταξης στους απογόνους των συνταξιούχων. Έτσι για έναν νέο που θα δουλέψει μόνο 80 χρόνια με 4ωρη εργασία και 15ήμερη απασχόληση το δικαίωμα της σύνταξης θεμελιώνεται και κατοχυρώνεται και θα αποδοθεί στα 14σέγγονα του σημερινού νέου, όταν θα συμπληρωθούν τα απαιτούμενα 320 χρόνια που κανονικά θα έπαιρνε σύνταξη. Ελλείψει βέβαια 280 χρόνων με ένσημα, το ποσό τη σύνταξης, με βάση το νέο αναλογικό σύστημα που νομοθετείται, θα ανέρχεται στο 22,22% της πλήρους σύνταξης.



Εδώ ακριβώς έρχεται το κοινωνικό κράτος να παίξει τον σημαντικό ρόλο του! Με την εθνική σύνταξη που θα είναι τουλάχιστον 320 ευρώ, η σύνταξη των 14σέγγονων σίγουρα θα υπερδιπλασιαστεί! Όσο για τους αντίπαλους του κοινωνικού κράτους που αρνούνται διπλασιασμό τη σύνταξης χωρίς ένσημα και λένε ότι στην ουσία αναπαράγεται ο κρατισμός και το κράτος της αλόγιστης παροχής, ο κ. Λοβέρδος από τώρα έχει ετοιμάσει τα επιχειρήματα των τότε υπουργών, μετά 360 χρόνια για να τους κατακεραυνώσουν.


Παρακαλώ διαδώστε το μήνυμα αυτό. Το πρόβλημα του υπολογισμού της σύνταξης λύθηκε!!! Οι εργαζόμενοι μετά από αυτό δεν πρέπει να ανησυχούν. Απλά πρέπει και αυτοί να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς για το πότε θα πάρουν σύνταξη. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας σε στιγμές κρίσης!

5 σχόλια:

  1. ουάου Στέργιο!!!
    επιτλεους κάποιος μου εξήγησε με σαφήνεια το νέο ασφαλιστικό!! :-)
    έχεις κάνει μια μικρή παράλειψη όμως...έχω μια φίλη καθηγήτρια που δουλεύει ωρομίσθια ...αυτή τί...παίρνει και πότε????
    την καλημέρα μου
    Μίκυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mickey,
    Το ρώτησα. Μου είπαν από τα «γραφεία» ότι το ψάχνουν στα βάθη των αιώνων γιατί είναι πιθανόν τότε να αλλάξει η διάρκεια και η έννοια της ώρας και θέλουν να διαφυλάξουν ακέραια το ασφαλιστικά δικαιώματα της φίλης σου! Να κοιμάται (ανά τους αιώνες) ήσυχη!!!

    Ο Λοβέρδος φροντίζει για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 360 χρόνια δεν είναι και πολλά. Και μετά θα έχω όλο το χρόνο μπροστά μου να γλεντήσω τα λεφτά μου με τα γκομενάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mahler76,, (γράψε τεχνικό λάθος…)

    Εσύ δεν παίζεσαι με τίποτα! Θα σκάσεις ακόμη και τον ΓΑΠ και θα χάσει τον ύπνο του ψάχνοντας να βρει που… έκανε λάθος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή