Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

ΙΡΑΝ - ΙΣΡΑΗΛ: Θεωρίες συνομωσίας και φανταστικά σχέδια

 Το Ισραήλ δήθεν σκέφτεται και ξανασκέφτεται «πώς, που, πότε και με τι» θα κτυπήσει το Ιράν. Δέχεται δήθεν και πιέσεις από τις ΗΠΑ για… «λελογισμένο» κτύπημα που, ναι μεν, θα καταστρέψει οδυνηρά αλλά… «λελογισμένα»! Ταυτόχρονα τα φορτία όπλων και οπλικών συστημάτων προς το Ισραήλ διογκώνονται.

 Δεν πιστεύω ότι καθυστερούν γιατί το σκέφτονται. Μάλλον κάτι άλλο τους καθυστέρησε.


 

 Θυμάμαι τις αρχικές δηλώσεις Ισραηλινών ηγετών ότι οι Ιρανοί «δεν θα προλάβουν να καταλάβουν τι είναι από που τους ήρθε»! τέτοιες δηλώσεις δεν παραπέμπουν σε κλασσικές μορφές επίθεσης όπως αυτές που λένε τώρα ότι ετοιμάζουν.

 Γιατί αυτή η αλλαγή από το δεν θα ξέρουν τι και πως, στο ξέρουν και τους το λέμε;

 Αυτό που είναι πολύ πιθανόν είναι ότι οι αρχικές δηλώσεις συμβάδιζαν με σχέδια εσωτερικού κτυπήματος στο ημερινό καθεστώς του Ιράν, με πρώτο το πραξικόπημα με στρατιωτικές και πολιτικές δυνάμεις που διαβρώθηκαν από τις ιμπεριαλιστικές μυστικές υπηρεσίες (όπως πχ η ανατροπή από τη CIA το 1953, με στρατιωτικό πραξικόπημα του δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας, Μοχάμεντ Μοσαντέκ που προχώρησε σε εθνικοποίηση των πετρελαίων και ήρθε η δικτατορία του Σάχη) και δεύτερο, την υπονόμευση μεγάλων στρατιωτικών και πολιτικών κέντρων που κινείται η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ιράν, η ανατίναξη των οποίων θα επέφερε το τέλος με ανάλογες πολιτικές κινήσεις που θα γινόταν από οργανωμένες ομάδες.

 Αυτά τα σχέδια χάλασαν τόσο επειδή η ιρανική ηγεσία πήρε δραστικά μέτρα εσωτερικού ελέγχου γιατί έγινε φανερό πλέον αυτό που όλοι υποπτεύονταν, δηλαδή τη διάβρωση οργάνων και μηχανισμών ασφαλείας σε μαζικό και σε ανώτατο επίπεδο από ξένες μυστικές υπηρεσίες με ταυτόχρονη ενεργοποίηση ρωσικών κέντρων παρακολούθησης επικοινωνιών που αποκάλυψαν τα σχέδια… κάτι που είχαν κάνει και στη Βενεζουέλα πριν λίγα χρόνια και υποκλάπηκαν τα αμερικανικά σχέδια ανατροπής του εκεί καθεστώτος.

 Μ΄ αυτά και μ’ αυτά φαίνεται να χάλασαν, αν δεν ξηλώθηκαν ήδη, τα σχέδια και οι άνθρωποι που θα τα υλοποιούσαν και το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι, ομνύουν ότι δήθεν δεν θέλουν διεύρυνση του πολέμου, που καθημερινά διευρύνουν (!) και άλλαξαν σχέδια καθυστερώντας το κτύπημα στο Ιράν.

 Θα μου πείτε φανταστικά σχέδια! Κι εγώ έτσι νομίζω. Όπως νόμιζα ότι ήταν “φανταστικό” το σχέδιο της  CIA, που άκουσα στη Μόσχα το 1982, για διάσπαση της ΕΣΣΔ σε πολλές δημοκρατίες - προτεκτοράτα και το κατακομμάτιασμα της Ρωσίας, ιδίως της Σιβηρίας! Γέλασα τότε! Λίγα χρόνια μετά έτριβα τα μάτια μου!!! Το δημοσιοποίησα προβληματισμένος το 2003 πριν τον πόλεμο στο Ιράκ και δήθεν χιουμοριστικά το 2022 και 2023.

 Τόσο φανταστικά!

 Οι αναλυτές της συμφοράς και ο τεμαχισμός της Ρωσίας σε 1.570 «Κόσσοβα»-2

 https://aristeripolitiki.blogspot.com/2023/07/1570.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου