Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Κάλπες και Υγεία. Αντιφάσεις που σκοτώνουν!

Ένα από τα πρώτα θέματα για τα οποία θρηνούν ακόμη και τα μμε της άρχουσας τάξης είναι η διάλυση του συστήματος Υγείας και η αδυναμία να παράσχει στοιχειώδεις υπηρεσίες για να σώσουν ζωές. Αν δεν έχεις «ντάτσουν», ασθενοφόρο μη περιμένεις, θα έρθει ταχύτερα η ιδιωτική νεκροφόρα!

 Το σχόλιο αφορά αυτούς που νομίζουν ότι η υγεία τους δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που ψηφίζουν! 

 

 Τραγικές φυσιογνωμίες είναι οι «μη έχοντες και μη κατέχοντες» οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ, της ΕΕ και λοιπών συγγενών και εφαρμοστών, οι οποίοι ψηφίζουν στην κάλπη κόμματα – οπαδούς της άποψης «κόστους – οφέλους» στην Υγεία και παραπομπή στη… «φυσική επιλογή» για όσους δεν έχουν να πουλήσουν σπίτια και οικόπεδα, αλλά για τη δική τους Υγεία υπερψηφίζουν την κομμουνιστική θέση του Μαρξ: «στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του» δωρεάν!

 Βλέπετε, δεν χρειάζεται να είσαι μαρξιστής ή κομμουνιστής για να ανακαλύψεις πόσο δίκαιη και σωστή, για τον λαό, είναι η θέση του Μαρξ.

 Ναι, λατρεύουν «για τους άλλους» τη θέση των μεγαλοκαπιταλιστών ότι δεν χρειάζεται να ξοδευόμαστε και πολύ για αρρώστους που θα αξιολογήσουμε ότι «μας κοστίζουν πολλά», προκειμένου να σώσουμε μόνο εκείνους που αν γίνουν καλά μας υπόσχονται ότι μπορούν να αποδώσουν κέρδη, αποσβένοντας το κόστος! 

 

 Βέβαια αν τους πεις ότι με την ατομική θέση «στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του» γίνονται οπαδοί του μαρξισμού, θα αποκηρύξουν «μετά βδελυγμίες και αποτροπιασμού τον μαρξισμό και τας παραφυάδας αυτού» και θα τρέξουν να ξαναψηφίσουν τα κόμματά που τους εγγυώνται ότι θα είναι σταθερά, σκληρά και άτεγκτα απέναντι στον μαρξισμό και στον κομμουνισμό… εκτός αν… εκτός αν ξεφύγουν από την υποταγή και την εξάρτηση, αρχής γενομένης από 25/6/2023!

 Η ίδια λογική κόστους – οφέλους και φυσικής επιλογής κι της «ανοσίας αγέλης» αντί της ιατρικής, επικράτησε σε πολλές καπιταλιστικές χώρες με τον κορονοϊό και με το «ποιόν θα επιλέξουμε να ζήσει»! Να μη το ξεχνάμε αυτό. 

 

 Στην Ελλάδα βέβαια θεωρούσαν τρελούς τους νοσοκομειακούς που ήθελαν να τους σώσουν όλους κι έτρεχαν να προλάβουν, έβγαιναν και σε διαδηλώσεις και αποφάσισαν να τους ρίξουν δακρυγόνα γιατί η διάσωση των γερόντων (και των «τελειωμένων») κοστίζει πολύ τόσο σε νοσηλεία όσο και σε… «υψηλές συντάξεις»! Σε όποιον εκ του ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού «δεν συνεμορφώθην» τον έβγαζαν στην «άδεια» χωρίς αποδοχές (να κερδίσουμε κάτι και από αυτούς) για να μάθει τι εστί το κόστος – όφελος της μη υποταγής! Έτσι, σφουγγοκωλάριοι της καπιταλιστικής λύσης παρακαλούσαν τον covid 19 να κάνει τη «δουλειά του» και να κερδίσουν μέχρι και τις συντάξεις των νεκρών! Αλώστε το είχαμε πει στους «Θεσμούς» να μην ανησυχούν για τις «υψηλές συντάξεις» των γερόντων που ξέφυγαν από το νόμο – λαιμητόμο  «Κατρούγκαλου», που ήταν νόμος όλης της αστικής τάξης,  γιατί η «φυσική επιλογή» θα τους εξαλείψει «σε λίγα χρόνια»! Δεν πρόλαβε να έρθει βέβαια η «φυσική επιλογή», αλλά ήρθε γρηγορότερα ο κορονοϊός!

 

 Αυτό που είπε ένας γιατρός υποψήφιος της ΝΔ για να επιλέγουμε να σώσουμε από τον καρκίνο και τις άλλες «ανίατες», μόνο αν θα έχουμε όφελος, είναι η ίδια η λογική του καπιταλισμού και της άρχουσας τάξης που με χίλιους τρόπους προσπαθεί να κατεβάσει τη δική της αντίληψη περί κόστους – οφέλους της ύπαρξης των εκμεταλλευόμενων και στα ίδια τα θύματά τους δια της… εθελοντικής επιλογής στην Κάλπη.

 Μαύρο σε όλους όσους έχουν φανερά ή κρυφά αυτές τις σκοταδιστικές και απάνθρωπες αντιλήψεις και πολιτικές.

 Η απόρριψη και η αντίσταση έχει μόνο μια κάθετη επιλογή:  ψήφος και αγώνας με το ΚΚΕ! 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου