Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Η σημειολογία της αλλαγής μιας έδρας (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ)

 Ποιο το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της αλλαγής μιας βουλευτικής έδρας του ΚΚΕ με απώλεια από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Το ΚΚΕ ως γνωστό είναι κόμμα της εργατικής τάξης και στις τάξεις του έχει μέλη εργάτες αλλά και ανθρώπους του λαού που αποδέχονται τον ιστορικό ρόλο της εργατικής τάξης για την εξέλιξη της κοινωνίας με το επαναστατικό πέρασμα από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

 

 Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι να προωθεί σε θέσεις στελεχών του, αλλά και εκλεγμένων σε δημόσιους θεσμούς. όπως βουλευτές, παιδιά της εργατικής τάξης.  

 Οι αστοί χλευάζουν τους εργάτες ως βουλευτές γιατί το κριτήριό τους είναι πόσο κοντά στην αστική και αριστοκρατική τάξη της κοινωνίας βρίσκεται πολιτικά ο υποψήφιος βουλευτής. Αυτός είναι γι αυτούς ο καλύτερος και ικανότερος!

 Για τους κομμουνιστές και τον λαό φυσικά κριτήριο είναι πόσο κοντά στον στην εργατική τάξη και στον λαό είναι ο υποψήφιός του ΚΚΕ. Όχι μόνο γι αυτούς που ψηφίζουν ΚΚΕ αλλά και για πολλούς που δεν το ψηφίζουν.

 Στην προκειμένη περίπτωση αλλαγής της έδρας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ έχουμε την απώλεια της έδρας από έναν βουλευτή Σερρών, Οικονομολόγο- Σύμβουλο Επιχειρήσεων, όπως ο ίδιος δηλώνει (Κώστας Καρπουχτσής) την οποία καταλαμβάνει ένας οικοδόμος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (Νίκος Έξαρχος).

 Ανάλογα με τα παραπάνω ταξικά κριτήρια κάποιοι θα θρηνούν ταξικά ή πολιτικά και κάποιοι θα χαίρονται. Όχι αναγκαστικά με βάση το κόμμα αλλά περισσότερο με βάση την τάξη που υπηρετεί ο κάθε βουλευτής πολιτικά.

 Το θέμα εδώ δεν είναι φυσικά τα πρόσωπα. Είναι οι πολιτικές που κάθε κόμμα ακολουθεί για να υποστηρίξει τα συμφέροντα της τάξης της οποίας τα συμφέροντα εκπροσωπεί

Στη Βουλή θα υπάρχει μια ακόμη φωνή της εργατικής τάξης!

 

*Το σχόλιο δεν αφορά βέβαια τον συγκεκριμένο (κοντοχωριανό μου) βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο δεν γνωρίζω για να τον κρίνω προσωπικά, άλωστε δεν είναι αυτό το θέμα μου.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου