Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Ο Πριγκόζιν «λαγός» τεράστιων εξελίξεων

Το πραξικόπημα – οπερέτα του Πριγκόζιν είχε «αίσιο τέλος»! Δεν μάτωσε μύτη Ρώσου κι έτσι όλοι θα ξαναπάνε στον πόλεμο για να συνεχίσουν να σκοτώνουν «τους άλλους»!

 

Σε πολλές προηγούμενες δηλώσεις του ο Πριγκόζιν περιέγραψε το παζλ της σύνθεσης των ρωσικών ολιγαρχικών ομάδων που συνενώνονται στην εξουσία γύρω από τον Πούτιν και η κάθε μια προσπαθεί να τραβήξει το «σεντόνι» της κυβέρνησης προς τα δικά της συμφέροντα. Μαέστρος ο Πούτιν!

 Από το σύνολο των κινήσεων του Πριγκόζιν συμπεραίνεται ότι κινούμενος από την μερίδα των ολιγαρχών και γραφειοκρατών του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος της Ρωσίας, απαιτούσε συνεχώς νέα όπλα στο μέτωπο, αλλά εμμέσως την χωρίς όρια αύξηση της παραγωγής οπλικών συστημάτων στα μετόπισθεν, απειλώντας θεούς και δαίμονες στο όνομα της… πατρίδας!

 Παράλληλα παρουσιάζονταν ως εγγυητής, αν όχι επίδοξος κυβερνήτης, των συμφερόντων αυτού του συγκροτήματος στο όνομα της πατρίδας και κόντρα στα συμφέροντα του κοσμοπολίτικου ρωσικού κεφαλαίου που χάνει συνεχώς έδαφος και μέσα και έξω από τη Ρωσία.

 Πέρα από αυτά, οι αλήθειες που έλεγε για τη διαφθορά, αποτελούσαν μια προώθηση - προετοιμασία επιβολής δικτατορικών μέτρων για να πάρει μαζί αντιπάλους και αντιστάσεις στην ανεξέλεγκτη ροή κονδυλίων προς τις πολεμικές δαπάνες.

 Οι αλήθειες και τα ψέματα Πριγκόζιν δεν έμειναν χωρίς αντίδραση από τα άλλα μπλοκ και τον «τελείωσαν» στην οπερέτα – πραξικόπημα, αφού πρώτα τον εγκλώβισαν και τον εξώθησαν σε αυτή πχ με καθυστερήσεις πληρωμών ή με τεχνηέντως καθυστερήσεις παράδοσης όπλων.

 Εννοείται ότι τέτοιες ευκαιρίες οι δυτικοί δεν τις αφήνουν ανεκμετάλλευτες και με το τεράστιο δίκτυο πρακτόρων και εγκάθετων στο εσωτερικό της ρωσικής δομής κράτους, οικονομίας και εξουσίας (κανονικό «ελβετικό τυρί»), πριμοδοτούσαν κινήσεις εξώθησης σε εσωτερική σύγκρουση για να κερδίσουν, έστω κάτι, από την όλη αναταραχή. Θα κερδίσουν ή θα τους βγει ξινό, όπως ξινό βγήκε και η περίπτωση του πραξικοπήματος κατά Ερντογάν το 2016 με το οποίο έχει πολλές ομοιότητες αυτό του Πριγκόζιν;  Θα δείξει, πρώτα απ’ όλα όταν δούμε τις νέες συμπεριφορές Πούτιν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

 Ωστόσο, η «προίκα» που αφήνει αναγκαστικά ο Πριγκόζιν στον Πούτιν είναι η αναγκαιότητα του μετώπου για συνεχώς και περισσότερα όπλα, αν θέλει να επιβιώσει ή και να «νικήσει» το ΝΑΤΟ, με την δική του ερμηνεία της «νίκης». Αυτό είναι αδύνατο να το αποφύγει και ο «σύντροφος» Πριγκόζιν του έλυσε τα χέρια για εκκαθαρίσεις και για μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή.

 Όλα αυτά μένει να τα δούμε στο επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του 2023, όταν το ΝΑΤΟ θα είναι εντελώς μέσα στην Ουκρανία και θα συγκρούονται ευθέως όλα τα προηγμένα οπλικά τους συστήματα. Πάντως μέχρι τώρα παρά τα υπερδιαφημιζόμενα δυτικά όπλα, στο πεδίο της μάχης φάνηκαν πολύ φτωχά μπρος στα αντίστοιχα ρωσικά και παρότι τα τελευταία, μέχρι το 2022, παράγονταν με κόστος 50:50. 50 στην παραγωγή, 50 στη διαπλοκή, διαφθορά, κότερα, μίζες και εξαγωγή κεφαλαίων. Αυτά τώρα έχουν περιορισθεί δραστικά γιατί οι ανάγκες επιβίωσης του καθεστώτος είναι πάνω από όλα.  Μαζί περιορίστηκαν και πολλά πρακτορικά στοιχεία «φυτεμένα» από το ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, εντός του συστήματος εξουσίας και κράτους της Ρωσίας. Οι εύκολοι σιωπηροί και στοχευμένοι «λευκοί θάνατοι» σωρός!

  *Περί οπλικών συστημάτων και εξέλιξης τεχνολογίας. Στα πολύ ψιλά σχολίων ξένων και Αμερικανών αναλυτών για την τελευταία ενεργοποίηση των S400 από την Τουρκία, ανέφεραν ότι το σύστημα «έβλεπε» και «εγκλώβιζε» τις περασιές αμερικανικών  F16 και F35 200 και πλέον χιλμ. μακριά, στις περιπολίες στην Αν. Μεσόγειο με την υποσημείωση ότι αυτά μεταβιβάζονται αυτόματα στη Ρωσία! Είναι εξελίξεις που δεν πρόβλεπαν για τα στελθ F35 και προκαλεί ταραχή η περίπτωση χρήσης τους στην Ουκρανία… τι άραγε να περιμένουν από τους S500 που «βλέπει» τα πάντα και κτυπάει ακόμη και δορυφόρους, όταν και οι παλιοί S 300 έγιναν για τον Ζελένσκι πολυτιμότεροι και από τους Πάτριοτ; Και ας μη μιλήσουμε για τον ηλεκτρονικό πόλεμο που ξεκίνησε με υπερβολική υπεροχή των αγγλοαμερικανών σε όλα τα πεδία, από διάστημα μέχρι επικοινωνίες και ηλεκτρονικά συστήματα αντιαεροπορικού πολέμου και κατέληξε στο αντίθετό της μέσα σε 6-8 μήνες, αχρηστεύοντας οι Ρώσοι προηγμένα νατοϊκά όπλα! Άλλωστε και με τα δήθεν ανώτερα και αχτύπητα Λέοπαρντ, είδαμε το αντίθετο από αυτό που διαφήμιζε το ΝΑΤΟ  και κορόιδευε ακόμη και τον Ζελένσκι για την ανωτερότητά τους! (κανένας τους δεν διάβασε για την «ανωτερότητα» των αρμάτων Panther, Tiger –προγόνων των έοπαρντ- στη μάχη του Κουρσκ, το 1943, και πως ηττήθηκαν κατά κράτος από τα «κατώτερα» σοβιετικά...). να πιστεύουν οι άλλοι στην παραπλανητική προπαγάνδα αλλά να την πιστεύουν και αυτοί του την κάνουν πάει πολύ!!!

 Έτσι ξαναφτάνουμε σε επάλληλα αδιέξοδα στα πεδία των μαχών με κάθε αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων. Στα αδιέξοδα ο κίνδυνος ενός νέου ΠΠ είναι πάντα προ των πυλών!

 Απλή λογική λέει οτι αν δεν σταματήσει ο πόλεμος, στις πεδιάδες της Ουκρανίας έρχονται νέα ποτάμια αίματος λαού και στρατιωτών, στο όνομα των πατρίδων, της «ελευθερίας και δημοκρατίας» κλπ, κλπ. Και στο όνομα αυτών των μαχών κινδυνεύει όλος ο πλανήτης. Ο Πριγκόζιν έκανε μια τρύπα στον ασκό του Αιόλου. Τι θα ακολουθήσει;

 Κι εμείς, οι αθεράπευτα ταξικοί ιδεολόγοι ιθαγενείς, που βλέπουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να γεμίζει ατελείωτους τάφους, θυμόμαστε τους στοίχους του Παλαμά με σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό νόημα:

 Γιούχα και πάλε γιούχα των (πολεμοκάπηλων και ιμπεριαλιστικών) πατρίδων.

 «Είµαστ’ εµείς οι αθάνατοι απολίτιστοι·
κι οι Πολιτείες ληµέρια των ακάθαρτων,
κι οι Πολιτείες ταµπούρια των κιοτήδων·
στη στρούγγα λυσσοµάνηµα και φαγωµός
λύκων, σκυλιών, προβάτων και τσοπάνηδων.
Γιούχα και πάλε γιούχα των πατρίδων!»

 

https://feltor.wordpress.com/2010/12/17/%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%8D%CF%86%CF%84/

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου